Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 juli 2011

DN:s Wolodarski knäböjer...

...i en krönika om "människans tunna hinna" inför evolutionsbiologins överjordiska klarsyn, här representerad av ateisten Steven Pinkers förnumstigheter över människans natur. 

Den här bloggen kan nog ta en riktigt lång semester nu eftersom den redan skrivit om merparten av hushållsnamnen de intellektuella strör omkring sig!

Intressant i Wolodarskis krönika är Pinkers uppgift om att "80 procent av kvinnorna och 90 procent av männen har återkommande fantasier om att döda någon de inte gillar: kärleksrivaler, styvföräldrar, personer som förödmjukat dem offentligt" - en makalös siffra och en dyster påminnelse om hur den ateistiska människan producerar mer demoni än homo religiosis och, sin mytologiska värld trogen, framställer den som objektivt vetande!

Se nu Steven Pinkers horoskop i Evolutionspsykologins infantilitet från januari i år och försök lokalisera Pinkers egen mordiskhet! 

Ett tips: titta på angreppet mot den "upphöjda" Jupiter (sväller, expanderar och sväller sedan lite till) i den irrationella biologiska naturens tecken Kräftan - ett i allra högsta grad aktuellt tecken om man med Wolodarski bekymrar sig över människans tendens till "tribalism", inskränkt klan- eller familjetänkande.

*****

Andra andningen.
"Det historiskt unika med Anders Behring Breivik är förmodligen inte hans massaker, hur fasansfull den än är, utan hur han med ett nytt kommunikationsmedium skaffat sig kunskaper, idéer och inspiration för att mörda. Internet har öppnat en ny värld av stimulans för politiska extremister som förr levde i relativ ensamhet."

Jag kan heller inte annat än avundas journalister som Wolodarski som avlönat kan sitta och i godan ro och formulera tankar som varit på pränt i en vecka redan i bloggosfären. Vattumannens tidsålder (det tänkande folkets tid) är sannerligen redan här!

Långt före massakern i Norge, förslog jag internet som scenen för Harmageddon som synske Edgar Cayce under hypnos talade om på 1930-talet.

Detta bara bekräftas av norrmanens världsbild av "klippa och klistra". Nätet skapar idioter och i Vattumannens tidsålder kommer lyckligtvis Kinas censurregler att tillämpas globalt. Mänskligheten är inte mogen sitt eget förstånd, i synnerhet inte då den marknadsstyrda biologismen uppmuntrar hennes irrationella driftsnatur i precis varje sekulärt medium!

Naturligtvis förstör våldspel på datorn en människas hela utblick. Men destruktionen sker inte över en natt. Men ge mig barnbarnsbarnen till dataspelande, lågutbildade människor och jag ska kartlägga och synliggöra den det kraterlika svarta hål som är dessa livsformers själ.

Mänsklig kultur tillhör den irrationella naturen och den kan odlas i olika riktning; Platons studium av stjärnornas intelligens väcker anden till minne av vad den är. En värdig uppgift för den civilisation som tar över efter västs logiska konklusion, ledda av alltför många politiker som gick i Marknadens ledband, en marknad som anser filosofi för "olönsam"...

Wolodarski, den sekulära ekvationen löser sig inte. Vi seglar just nu på Titanic och det gäller att se var den egentliga spelplanen är belägen.

Steven Pinker har inte ens kommit på tanken att backa tre steg och se.


1 kommentar:

Anonym sa...

Nja jag vill bara påminna om solens enrgi och dess förödande inverkan på tålamodet hos dom som ännu inte blivigt uppväckta ur sin vintersömn , mord och olyckor kan lätt uppstå då menniskor får mycket energi och vissa kan inte balansera detta utan gör något galet tappar huvet det är nästan som alco och dåligt ölsinne .fast ändå inte , då folk ska umgås speciellt vi europer som inte tänker på att folk i soliga länder går med svart klädsel av en speciell anledning bör begrunda detta