Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 juli 2011

David Bowie - a simpleton's view


Bowie och Rolls Royce. Bowie och konstglas.
Bowie, the Heathen och en särling i sin egen kropp.

DN listar de återstående rockstjärnor en förläggare skulle kunna gå i rik och vålmående pension efter att ha publicerat. Någon på Penguin Books förmår i sin förtjusning inte dölja att han ser David Bowie som ett rent instrument för sin egen rikedom.

DN:s text är i sin korthet osmaklig och fortsätter förmedla Gordon Gekkos filmreplik om att girighet är något gott. Sanningen är att den står för det helvete världsnyheterna berättar om var dag, ett föråldrat mänskligt tänkande som inte kommer att ha någon plats på jorden om 50-200 år. Vattumannens tidsålder klarnar i konturerna för vart år som går nu! Där kommer inte marknadskapitalismen att finnas kvar, egocentrisk girighet kommer - inte en dag för tidig! - att vara kriminaliserad.

Och hur väl David Bowie själv passar in i det astrologiska mönster på den ringa människan bloggen råkat upptäcka genom studier av bl.a. främlingsfientliga människors horoskop. Hos honom möts båda de mest högfrekventa symbolerna för privatistiskt tänkande, tänkandet som sätter egenintresset i första rummet: Jungfrun och Kräftan. 

Är det en slump att denna sataniska ideologi i Sverige torgförs av en viss moderatledare vid namn Fredrik Reinfeldt, med sitt hjärta klappande i Kräftans tecken, symbol för trygghet och många fina kapitalvaror på hemmafronten? Och med en allmän utblick utåt via Jungfruns persona, principen för vinstalstring (men bara för den egna plånboken, aldrig för det gemensamma goda)? 


Både Sol och Måne i monetära hus (2a och 11e) -

vissa förstår bara livet i termer av pengar!

Faktum är att David Bowie - den likt Reinfeldts ständigt självmedvetet och perfekt klädde - upprepar just denna Jungfruascendent. Och även britten upphöjer Kräftan - den snäva krets som ger trygghet - till sitt ideal. Det innebär också att han kommer att dyrka dyra materiella föremål - sådana som kräver större kapitalansamlingar. 

Och det är ur astrologins klara blick för principer inget att förundra sig över att Bowie har gått med om att skriva, inte en självbiografi men väl någon liten sak uppbyggd på hundra enskilda föremål i hans hem!

Jag älskar Bowies tidiga musik, men horoskopet säger mig att det här inte är någon människa att tala stora ting med...

Begärsfyllda Månen i Kräftan med formprincipens Saturnus
i 11e huset för ideal och inkomst via karriär...

För Jungfruns osedvanliga förmåga att hårklyva och finfördela (och diskriminera) för att förbättra avkastningen (profiten), se här vad David Bowie kom upp med för två år sedan! Han massproducerade själva masterbandet med den ursprungliga inspelningen av signaturlåten Space Oddity! 

En krämare ut i fingerspetsarna och en ovanligt förslagen sådan. 

Vad han gjorde där, för den som missade poängen, var att sälja sin själ! Masterbandet är producentens sista hållhake på konsumenterna, med masterbandet kan han sälja sin produkt om och om igen till musikälskarna. 

Kanske kände Bowie att tiden var mogen att släppa kontrollen (Saturnus) till och med över en kapital(alstrande)vara (Kräftan) - 2009 härjades musikbranschen alltjämt svårt av piratnerladdande tjuvar. Kanske tänkte han att det här var tricket att kränga några kopior som faktiskt gav nytt klirr i kassan... 

Teknisk not. Apropå att Bowie var villig att skriva om sig själv utifrån materiella föremål i hemmet, se inte bara hans inkomstfixerade 11e hus med dess särskilda vilja att bygga in rikedomen i boendet utan också hans märkliga 4e hus ("Hemmet") i Skytten, där denna expansiva symbol - Skytten flyttar alltid fram gränserna - ytterligare tycks bekräfta att han måste ha skapat sig ett sjusärdeles hem på jorden - sålt sin själ till Djävulen. Är det detta det något  skrämmande omslaget till The Heathen (2001 - skymtar på collaget ovan) syftar på? 

Inga kommentarer: