Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 juni 2011

Vilddjurets tecken

Jag försöker låta bli att dumma mig alltför mycket på den här bloggen eftersom vissa inlägg är helt seriösa, t.ex. dem där jag prövar astrologin empiriskt. 

Men gårdagens besökssiffra, sedan jag belyst och häcklat två kungahatares horoskop, Jan Scherman (TV4) och Karin Pettersson (AB), roade mig så till den grad att jag måste visa den här. 

De två inläggen drog överlägset flest besökare och talet är ökänt:


Besök onsdagen den 1 juli 2011
Källa: http://statcounter.com/


Vilddjurets tecken, 666, förekommer i bibliska Uppenbarelseboken och är föremål för oändlig spekulation! En kommande Antikrist har kopplats till talet och nog kan man väl i den hemliga qabal som söker krossa Sveriges monarki se zombieliknande själar som gjort sig till rena kanaler för Satans välde på jorden?

En värld där varje spår en högre Gud än Satan (människans Skugga) har utraderats. Eftersom Konungen är kristendomens försvarare står han naturligtvis högst på satanisternas dödslista.

För kretsen som söker krossa monarkin, se:

sub·ter·fuge/ˈsəbtərˌfyo͞oj/Noun

1. Deceit used in order to achieve one's goal.
2. A statement or action resorted to in order to deceive

*****

Och här, bara för att det är så kul att leka! Horoskopet för ögonblicket då dagen som får talvärdet 666 fullbordas:



Exakt nymåne i Oxens 18e grad i Fiendens hus! Dessutom accentuerar månnoderna Rahu och Ketu den sataniska axeln (Skorpion/Oxe). Minns att den judiska astrologin kallade fixstjärnan Algol i början av Oxens stjärnbild för "Satans huvud"! Med tecknet före, Väduren, är detta zodiakens mest kriminellt belastade region och Ljusen disponeras i horoskopet av Venus "skadad" i Väduren och attackerad av en stark Mars, ytterligare förstärkt av expansionsplaneten Jupiter.

Inga lustiga indikationer för Oxens stjärnbild men en märklig bekräftelse av antikens kluvna känslor inför livet på Terra!

Exkurs. De sydfranska katharerna, en medeltida kättarkristen grupp som fortsatt propagera själavandringsläran (som fanns med i den ursprungliga kristendomen) hade gått så långt i sin tolkning av det urkristna arvet (som kan ses i Dödahavsrullarnas lära om Ljusets och Mörkrets andar) att de hävdade Jorden vara en speciell skapelse i skapelsen, signerad inte Gud utan Djävulen!

Horoskopets Jord/Eld-störning (egenmäktighet) är med andra ord maximal medan maktsträvandets Saturnus står i Jord på tionde huset! Naturligtvis är detta  Saturnus i dess skepnad som Materiens Herre eller Djävulen. De tre viktiga chefsideologerna på kvällstidningarna Jan Helin, Karin Pettersson och Thomas Mattsson har alla Månen "skadad" i Stenbocken!

F.d. TV4-chefen Jan Scherman faller vid första påseendet utanför det tydliga mönstret. Men han hade alltså Solens disponent Merkurius i ett "ondskefullt 12e-husförhållande" till den kungliga Solen. Hans publicistiska Merkurius stod i Oxen. En man allmänt disponerad till illvilliga bakhåll på vemhelst som lyser som en sol?

Här är då kvintessensen av drevet mot monarkin - Satan eller den egenmäktiga människan själv - som jobbar genom de mer rabiata delarna av journalistkåren.

Logiken i denna karta är dock skrämmande tydlig, för Oxen representerar ju identifikationen med Jorden eller det fysiska. Och Väduren står för det egocentriska perspektiv som just därför tappat kontakten med Helheten och så lätt inbillar sig att "det finns ingen annan gud än jag själv". Enligt författaren Milton är Satans problem hans hybris.

*****

Kungaintervjun i DN.

Den sekulära pöbeln är lika mycket i händerna på den sataniska principen som någon lömskt subversiv journalist. Naturligtvis saggar deras tillit till kungen enligt pinfärsk mätning (SvD, DN, AB) - för en månad eller så. När hade den flyktiga och substanslösa pöbeln någon egen sund omdömesförmåga? De läser en artikel av en kroppsspråksexpert och kopierar åsikterna. De läser pressat minsspel som "skuld" eftersom de själva är skyldiga till så mycket.

DN summerar faserna i det eskalerande mediedrevet kring kungen.

Även drägget bland folk svarar på en ond nymåne (DN) - det är helt fel att tro "varulven" bara stiger fram under fullmånen!

*****

PS. Jag har inget räkneverk på bloggen, men kan berätta att inläggen ger mellan 300-400 träffar per dag oavsett om jag skriver något nytt eller inte. Jag är förvånad över att så pass många besöker den här krångliga bloggen och sanningen är nog att kärntruppen är mindre. 

Svenskar av idag har så mycket viktigare och enklare nöjen att ägna sig åt än jobbiga system som kräver att man anstränger hjärnan. Astrologin är som korsord x 100.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bara en liten kommentar till besökstalen; jag hör nog till de som räknas in mest varje dag, då jag finner stort nöje och även en massa förnuft i dina utsagor. Jag tror nog också att du misskänner svenskarna litet, kan det hända att vi är bättre än våra horoskop?
(Jag är själv född den 5 okt 1953, och nej, detta är inte ett försök att få ett gratis horoskop!)
Vänliga hälsningar

Curt Jansson

Seaward sa...

Tack för din kommentar. Ja, stycket om svensk pöbel var ett lättare hjärnsläpp efter att den huvudsakliga texten hållits hårt i tömmarna!

Men jag får hänvisa till nationalhoroskopet som faktiskt upprepar en liten låsning inom den "brottbelastade" regionen Väduren/Oxen inte helt obesläktad med ovanstående karta. Det finns en djup ovilja i nationalsjälen mot bildning.

Jag noterar vidare att nationalhoroskopet, efter den initiala proppen i lärdomen om jagiskheten och materieidentifikationen, i det tredje huset för elementär logisk kapacitet huserar - inte opassande! - den rationella Saturnus.

Men då detta också är ålderdomens planet skildras egentligen något helt annat för den djupseende blicken, något som kan sammanfattas som "sent skall syndaren vakna".