Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 juni 2011

USA-politikern som blottade sig


Anthony Weiner - Foto: Wikipedia

Den här bortkollrade New York-politikern är för rolig! Jag har känt människor med samma glimt i ögat och vet att det handlar om smått störda typer! AB redogör för hans olika förklaringar till hur hans erigerade manslem hamnat på foto hos en 21-årig kvinnlig student. Mytomani eller försöket att slingra sig ur en knepig sits genom vilda lögner har inget särskilt zodiaktecken, men vissa observationer kan ändå göras.

Problemet med Weiner - eller "slangen" som han kallas i USA pga, snarlikheten i namn med "wiener" (som i wienerkorv) - är att viktiga planeter skiftar tecken under födelsedygnet.

Strax före halvelva på förmiddagen "faller" sexualplaneten in i sitt svagaste läge i Kräftans tecken, en placering som visade sig signifikant förhöjd i granskningen av 120 horoskop för människor av hbt-typen. 

Men i detta fall kan vi inte ta det till intäkt för en födelse efter halvelva pga. den nära konjunktion mellan Mars och Venus, den senare i början av Kräftan, som i vilket fall råder hela dygnet. Notera att vi här befinner oss vid den känsliga gränsen mellan Luft och Vatten, där irrationella instinkter har en tendens att störa ut det klara omdömet. Det är med andra ord ungefär samma soppa hur man än ser på Mars placering.

Givet en förhöjd libido i Kräftan, i sig det omåttliga begärets tecken, blir nu Månens position ytterst viktig. Och sinnelaget ligger faktiskt hemma i sitt syndafallna tecken Kräftan en del av dygnet. Det skulle innebära en människa som i princip bara har sex på hjärnan. Titta på mannens spjuverblick på fotot, han ser inte ut som en seriös politiker utan mer som en slug och bedräglig bilhandlare!

Ganska exakt klockan 14.00 går emellertid psyket in i Lejonets tecken för en exakt nymåne i Lejonet. Och den placeringen tror jag mer på, givet mannens äregirighet. Före sexskandalen var han på god väg att bli New Yorks nästa borgmästare.



Man skulle kunna peka på att hela fem av de sju klassiska planeterna befinner sig i Mörkrets kvalitet (Tamas guna), vilket ibland leder till rent stupida människor. Ateistklubben Humanisternas ordförande är t.ex. född bara tre dagar efter Anthony Weiner och brottas med samma makthunger (Saturnus), som just för Sol-Lejon kan leda till en besvärande brist på kompetens, jämfört med deras avsevärda ambitioner.

Sol och Saturnus i opposition, misstänker jag, ger allvarligare effekter än annars då vi i det här fallet har två ömsesidiga fiender som via Tamas fixerade natur låst sig (gått i clinch) så att ingenting kommer ut av ambitionen).

Men det är naturligtvis Humanistordförandens paniskt nationalistiska grundattityd (religionshat) som i Anthony Weiners version istället yttrar sig som en drypande våt libido som hällregnar ner från månhoroskopets 12e hus för hemliga sexnöjen (och världsliga förluster) och totalt dränker Eld-elementet och all ambition det här Lejonet hade att bli Stora Bossen!

Lejonen årgång 1964 syns inte ha varit destinerade till något i egentlig mening stort. Det här var ett tidsfönster i Världssjälen som öronmärkts för feta egon som i det här livet var tänkta att omvärdera individens signifikans i ett större helt. Humanisternas ordförande kom inte längre än till att sätta människan - dvs. sig själv - i centrum på ateisters gudsförnekande vis. Inte heller borgmästaren in spe, tycks ha fattat eller hörsammat Livets stora spelregler...

*****

Se även just föregående inlägg om Amy Winehouse - kuriöst nog exakt samma grundproblem, att det begärsfyllda Vattnet dränerar det nobla Lejonet på all dess nobless! "En olycka kommer aldrig ensam", och att mitt öga föll på Weiner direkt efter Winehouse är naturligtvis ingen slump. Psyket kan gå in i vissa tillstånd och då flödar informationen bara på!

Poängen är alltså att jag aldrig hört talats om politikern tidigare och inte hade en aning om att hans karta skulle uppvisa samma strukturella svaghet jag just avhandlat i fallet Winehouse. (Nu ser jag för övrigt en viss likhet i namnen: Wein - Wine... Bäst att sluta här, livet är bortom begriplighet fyllt av meningsfullhet!)

Inga kommentarer: