Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 10 juni 2011

Se där, knivskärpa!

Om vänstern bara kunde vakna upp till intelligens i nuet och sluta tänka och bära sig åt som karbonkopior på sina historiska förutsättningar... Då skulle den annars skarptänkta Karin Pettersson ha sluppit falla in i det gemena monarkibashardrevet nyligen (sarkastisk horoskopanalys här). Kunghuset är en fenomenal sammanhållande ikon, en exportvara och bra på alla sätt. 

Vettig socialdemokrati förstår detta. 

Nu skriver Karin Pettersson återigen relevant i Aftonbladet, se hennes skoningslösa synande av högermänniskans rädsla för (hotet om sin egen) fattigdom. Studera gärna bloggens granskningar av Reinfeldts livrädda horoskop. 

Förstå, en statsminister som inte förstår sig på livet är däför räds det! Och den rädda människan mobbar och ställer till med jävelskap både för sig själv och andra. Så kan man summera regeringens stora "projekt" de senaste åren - att "tvinga" alla landets sjuka och odugliga kräk att bete sig som folk. En sjuk ideologi är det det är. 

Nog för att den här bloggen konstaterat att svenskar beter sig illa, snattar mest i butik av alla nordbor, använder sin it till storskalig stöld från Hollywood och många andra oskick. Men att som högern trampa på de svaga, det är ynkligt bortom ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.