Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juni 2011

Orättfärdighet & sanningsmonopol


Uppsnappat på webben (prolog):
Anonym sa...
Idag är det en Fas 3-mässa i Malmö Kungsgatan 6 klockan 13.30-15 Som slav är jag tvungen och gå dit och visa upp mig för tilltänkta slavägare. Man kommer att bjudas ut till hugande spekulanter som får betalt för att ta emot en eller flera slavar. Är det inte dags att sätta stopp för denna moderna borgliga slavhandel?
9 juni 2011 09:10

Kaj Raving sa...

Jo, det är definitivt dags!
................................................................................................


Man skulle knappt kunna tro att moderate politikern Per Bill doktorerat i medicinsk vetenskap. Hade han någon insikt i människans andliga värdighet och hennes omgivande kroppshöljes behov, skulle han inte arbeta upp sig till detta högröda tillstånd i hävdandet att de rödgröna missbrukar politikens medel i sitt misstroendevotum mot hans partis människoförnedrande sjuk- och arbetsmarknadspolitik. (SvD)

Så låt se vad som inte fungerar i Bills medfödda världsbild... För ett är helt klart, antikens vise hade analysmetoder som mänskligheten i skam sopat under mattan för att dessbättre kunna odla varjehanda livslögn.



Det är visserligen fullt möjligt att han föddes med psyket fallet ner i kvalfyllda Skorpionen - denna månplaceringar ger ibland förskräckliga psykologier, benägna att stinga sig själva till döds i sin omåttlighet eller uppdämda och koncentrerade förtrytsamhet.

För den här kritiska placeringen talar att Per Bill är en sybarit och hedonist och hängiven rusdrycken vin. Det ryktas att han redan har en stol reserverad i helvetet för den gudlösa och simplistiska livsväg han valde....

Likväl vill jag koppla hans pompösa och sprickfärdigt indignerade uppsyn till ett problem som tillstöter från sena förmiddagen: Psyket angör expansionstecknet Skytten och kommer då att disponeras av den distinkt kriminellt överbelastade njutaren Jupiter-i-Vågen (se bloggens empiriska studier).

Här dessutom kombinerad med överdriftens demon Drakhuvudet. Hela dygnet tycks fullständigt karaktärslöst och spolierat, ingendera månplaceringen fungerar optimalt.

På denna renodlade symbol - hyperförstärkta Jupiter i välmågans Våg - för det dekadenta borgerskap som tog ut hela sin lön i detta liv, lägger sig sedan med psykets Måne den värsta röra av omoraliska och falskt hycklande influenser jag någonsin sett.

Notera att ett psyke i Skytten här har valt att omge sig med astrologins tre värsta illgärningsmän! Mars och Saturnus via kombination och Drakhuvudet Rahu via disponenten... Horoskopet håller exakt samma tvivelaktiga moraliska nivå som de andra ledande moderathoroskop bloggen tittat på.

Solen i Vattumannen, disponerad av Saturnus från denna smet hjälper mannen föga i valet av ett värdigt livsuppdrag. Vansinnet är etablerat. (Sinnets Måne i denna konfiguration kan bara benämnas "vansinne"!)

7 av 9 positivt polariserade planeter visar om något, att Eld och Luft inte alls garanterar någon andlighet. Tvärtom tycks de mer eteriska elementen i kombination med jordbrist kunna ge vettlösa fanatiker. Här finns det kärlek till det fysiska eller jordiska i övermått men istället, ponerat en Mån-Skytt, en total brist på Vatten. Det vill säga, psykopatens fullständiga brist på empati.

Så mycket av s.k. emotionell intelligens saknas hos den här akademikern att han inte kan förstå vad det är för fel på den moderata arbetslinjen.

Han med hornen kommer handgripligen att instruera honom senare...



PS. Det här inlägget raderades under annan titel häpnadsväckande nog av SvD efter bara några minuter! När inte ens moderaternas tidigare så lojala bundsförvant SD är med dem längre att ta skiten för rutten människosyn, mår de tjyvtjockt! I den händelse lånet av bild, ehuru kraftigt omarbetad, kunde tänkas utgöra ett svepskäl, bytte jag mot en äldre, från innan sybaritismen lika uppenbart börjat tära på moderaten.

Inga kommentarer: