Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juni 2011

Kinesiska visheten: moderatpack bör utrotas

Efter att Riksdagen satt ner foten mot sittande moderatregerings inhumana Fas 3-program menar DN att moderata arbetsmarknadsministern Hillevi Engström "hukade gång på gång". Moderaterna kommer inte att vika sig!

Bloggen har redan noterat hennes astrologiska störningar där en traumatiserad eller fallen vitalplanet (Mars) i Kräftan skaver illa mot ideologins tecken Vattumannen. Samma mentala störning ligger också bakom den ateistiska föreningen Humanisternas ordförande Sturmark i hans oförsonliga religionsförakt.

Bara minuterna före det här inlägget upptäckte jag också att karaktärslöse gay sångaren Boy George hade den här defekta "mans- eller virilitetsplaneten". Det är uppenbart att den måste tolkas lite olika från fall till fall.

Med ledning av rönen från Boy Georges horoskop som spretar i både sadistisk och sadomasokistisk riktning, kan man kanske drista sig att även hos Engström och Sturmark misstänka patologiskt sköra individer som inte kan erkänna detta utan projicerar problemen på andra grupper som får bära "problemet" åt dem.

En människa som inte kan bejaka sig själv ser inte om den egna politiken fått nazianstrykning, och det är just problemet med moderaterna. De hatar alla svaghet och eftersom de är på jakt efter sin privatistiska lyckotripp måste de förklara för sig själva att deras lycka inte kommit till genom att trampa ner andra utan att deras lycka måste bero på att andra lata eller odugliga. En värre självlögn får man leta efter!

Det går inte att få så här sjuka människor att vakna upp ur sitt mytologiserande, och därför måste jag rekommendera ett studium av visdomen i den konfucianska klassikern Jijing (Förvandlingarnas bok) - ett både politiskt rättesnöre och samtidigt en spådomsmanual! 

Det sekulära väst kan inte förstå det kinesiska geniet (egenarten), hur logik, slump och intuition kan samexistera! Speciellt inte en regering som bara består av civilekonomer och väl aldrig ens rört vid idéhistoriens - mänsklighetens - viktiga verk. Deras syn på sjuka och slagna visar att de är barbarer, om ens det.

*****

I situationen där en ovärdig härskare parkerat sig på topp och högprioriterar sin egen klass njutning - och därmed förtrycker landet som helhet - rekommenderar "furstespegeln" Jijing blodig revolution. Kapitel 49, Revolutionen, beskriver vilka villkor som måste vara uppfyllda för ett legitimt störtande av den sittande dynastin.

Kapitel 43 skisserar istället stegen mot ett lönnmord på den ytterste makthavaren (kejsare, länsherre eller statsminister). Grundproblemet är detsamma enligt emblematiken - härskaren lever bara för sin egen komfort (DUI, egocentrisk njutningsmentalitet), men till skillnad från revolutionsscenariot räcker det här med att fursten elimineras. Det är i hans person all ondska ligger koncentrerad.

Jag har tidigare visat, grundligt!, att såväl den kinesiska som den indiska astrologin, utifrån helt olika antaganden om verklighetens beskaffenhet, dömer ut Fredrik Reinfeldts omdöme. Båda systemen ser vad Platon skulle kalla ett missbildat kranium som inte tillåter de sju planeterna att cirkulera fritt i sin mikrokosmiska instantiering. Det segment tid som såg statsministerns födelse gav upphov till en sjuk människa men en defekt uppfattning om vad som är friskt och sjukt, arbetsfört eller inte. Huvudet måste kapas, sedan tillfrisknar kroppen.

Hade detta varit Kina för 2.000 år sedan hade Hillevi Enströms upprepade hukanden varit tillräckliga signaler att det är rent ogräs som bitit sig fast i regeringskorridorerna och att samhällsparasiterna i regeringsställning nu är lovligt byte i en blodig utrensning! 

Hillevi & anhang har inte förstått Regeringens domslut och hon ska nu betraktas som en politisk fredlös, någon det är skottpengar på. Hon och moderaterna ska vara tacksamma att det är Sverige 2.000 år senare och att vi har ett annat politiskt system!

The greenery of the land parted with - resolutely!
A balanced [lit: middle] walk brings no disaster.

Kapitel 43, femte linjeomdömet

Så obskyr är symboliken att en västerlänning inte längre utan handledning kan se vilket öde som här väntar den orättfärdige härskare (moderatregeringen) som valt sin egen njutning på de svagas bekostnad. (Enligt den kinesiska symboliken har här DUI förhävt sig ovan JIAN, Himmelen, och det är därför en korrupt regim som söker sin njutning istället för att implementera Himmelens vilja i landet.)

Det kinesiska tecknet för "grönska" kan också tolkas som "ogräs" och ogräs rotas upp utan minsta ånger. Grässlag användes metaforiskt för människor i det gamla Kina, precis som trädet symboliserar en viktig ledargestalt (jfr Nya testamentet där Jesus liknar sig själv vid trädet och åhörarna hans grenar). 

Det blotta faktum att vi här har en grässort i ledande position säger redan det mycket. Dessa är inte värdiga politiker, de är bara gräs (metafor för den lilla människan) och dessutom den lägsta sorten.

Konfucius sade om den ringa människan att de bara fyllde sina huvuden med tankar om egen profit.

Därför kan ringa människor i ledande ställning rotas upp en efter en utan att någon sörjer deras frånfälle. De skaffade sig makten men deras planer var idel själviskhet.





PS. Notera den numerologiska valören i publiceringsögonblicket här under. Jag var just på vippen att ta tillbaka inlägget och ompublicera det med en mindre offensiv rubrik när jag såg dubbleringen. Den som kan något om kinesisk kultur vet vad det här betyder! Ettan dubblerad ger två, materiell realisering av Himmelens vilja! Detta är, som de gamla kineserna skulle ha sagt, synbarligen ett omen från Himmelen själv. Inlägget ska inte ändras på något sätt.

Inga kommentarer: