Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juni 2011

Isbaronessans infrysta IQ (horoskopet)


Saturnus stryper Solen i Lejonet
- iskalla attityder mot män?


I spanskspråkiga Puebla.Mileno tycker jag mig kunna utläsa "isbaronessans" födelsedag. Historien om glassbarsägaren som styckade och fryste ner två fördettingar refereras i AB

Fallet är verkligen internationellt - hon greps i London men utförde dåden i Wien i Österrike. Hon var spanjorska på mödernet men länken ovan visar att hon stammar från Mexiko och föddes här.

Vad slags astrologiska inslag ska man räkna med hos en som dödar och fryser ner? Jag ska fundera på den saken medan jag letar upp stadens koordinater och matar in data i programmet...




Isbaronessan förklarar morden med att båda männen misshandlade henne fysiskt och psykiskt.

Och det finns en möjlighet till det. Solen är slösande generös energi och Saturnus en fängslande och restriktiv kraft. Planeterna är fiender men tvingas här samexistera i det älskande tecknet Lejonet. Saturnus kastar därtill sin korta specialaspekt mot partnerskapets Våg där man kan förmoda att kvinnan själv - en i sig trivsam och "mjuk" kombination av Venus och Månen - har sin självidentifikation. Denna ultimat sensitiva tvåsamhetsmänniska får alltså ett tvingande och snålt Lejon över sig.

Men det förklarar förstås inte varför hon degraderar sig lika lågt själv och blir en mördare. Försåvitt inte man läser in detta i hennes Sol-Lejon: hennes livsmål var att hamna under Saturnus hårda restriktion!

I brist på födelsetimma är det svårt att säga mer. Horoskopet ser alls inte så allvarligt ut! Men tankarna går även till unga Amanda "Foxy" Knox, amerikansk utbytesstudent i Europa som skar halsen av sin rumskamrat. Även där en Sol i Lejonet skadad av liemannen Saturnus. Är dessa två sådana fiender, livsbringaren Solen och skarprättaren Saturnus, att synen på liv (och livets värde) kan bli så perverterad att mord ligger nära?

Notera hur många planeter Saturnus "infekterar": Solen och Merkurius (i Lejonet) och Månen och Venus (i Vågen). Samtidigt är självbevarelsedriftens Kräftan med en extra stark (upphöjd) Jupiter kanske i det här fallet bidragande orsak. Kvinnan var så fattig på intelligens (Solen åtstramad av Saturnus) att hennes självbevarande "modersinstinkt" - här topplacerad i Chandra lagna-horoskopet - fann mord som ett utmärkt försvar på män som börjat bli ohanterliga?

Att bara lagra männen i frysskåpet tyder på extremt låg intelligens och för frigiditeten är det naturligtvis iskalla Saturnus som är nyckeln. Jag vet inte om det var någon mer än jag som misstänkte att vi skulle hitta den här kalla planeten i en nyckelroll. Men det är fascinerande att den så totalt kan slå ut Solen i härskarläge i Lejonet. 

Så det som gällde här, och för Amanda Knox, kanske också gäller för Humanisternas ordförande Christer Sturmark, med en Sol i Lejonet opponerad av Saturnus! Kanske någon borde undersöka varför han har sina taggar så utåt i ständig attack mot olika typer av religion. Vad är det han gömmer i sina garderober och frysboxar? 

Ja, vad har Sverige överhuvudtaget gjort för att utsättas för en sådan inskränkt förening som Humanisterna? Se här på Newsmill när han plagierar formen för en intervjubok Humanisterna släppte för något år sedan och låtsas intervua sig själv! Den här ateistklubben håller helt på att tappa huvudet.
:-)


Relationen mellan Solen och Saturnus och mord kan vara värt att titta på i ett större test på mördare vid tillfälle - väl medveten om att "goda" människor inte alls uppvisar mer avigsidor än kanske en legalistisk eller något fixerad personlighetssida.

En del blir extrema materialister (stupiditet) men i några få fall har jag också hittat Solen konjunkt Saturnus i samband med extremt fokuserade och skärpta individer. Men de är smalspåriga, närmast autistiska och fastnar i vissa intressefack som tar över totalt. Saturnus är en fixeringens planet som låser människan i vanemönster...


Bonusspaning

En genomsökning av 5.000+ horoskop efter Solen/Saturnus i Lejonet och den extremt protektionistiska Jupiter i Kräftan gav följande:

Fredrika Bremer;17.8.1801
Joseph Merrick 'Elephant Man';15.8.1860
Larissa Meek;29.8.1978
Hannah Graaf;31.8.1978
Goidsargi Estíbaliz Carranza Zabala;6.9.1978
Elisabetta Canalis;12.9.1978
Peter Sunde;13.9.1978
Kimberly Stewart;21.8.1979
Vesuvius erupts;24.8.1979

Jag kan aldrig hålla isär systrarna Graaf, men Hannah är väl den som inte haft samröre med stolpskott till män?

Men går man knappa veckan efter Zabala hittas Elisabetta Canalis, ett skandalfall jag helt glömt bort. Har bara noterat att hon var fotomodell och inblandad i en kokainskandal.

Naturligtvis kan man se att det finns potential till katastrof här, av någon anledning har ett horoskop för ett av Vesuvius vulkanutbrott hamnat här, tillsammans med brottsdömde supersnattaren Peter Sunde (Pirate Bay) och den bara olyckliga Elefantmannen (extremt missbildad).

Fredrika Bremers kamp mot män (Solen med dödaren) för kvinnor (gynnaren i kvinnotecknet) passar bra med hennes kvinnosaksprofil. Som bonus hade Bremer den bittra Månen i Skorpionen. Var hon homosexuell? Horoskopet ser ganska problematiskt ut med de här låsningarna i de tamasiska tecknen....

Larissa Meek är någon sedan länge glömt psueokändis ("Bachelorette") och Kimberly Stewart är rocksångaren Rods dotter. Inget exceptionellt i någondera fallet.

Inga kommentarer: