Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 9 juni 2011

Hoppfullt: Do you really want to hurt me?

Homosexuelle transvestiten Boy George, som satt i fängelse ett tag för att ha kedjat och våldfört sig på en manlig homosexuell escort-pojke, kallas av frisinnade DN På Stan, "en glad man, och dessutom oerhört pratsam."

"Pratsam" ringde förstås en klocka (Merkurius, kommunikationens gud), men det som fick mig att titta på horoskopet var följande mening, "Jag har blivit lovad en kvarts intervju, men nästan en timme senare har jag fortfarande en gapflabbande och snackig Boy George på tråden." Nu var Merkuriusvalören akut!

Visst stämmer den sideriska zodiaken! Jag har tidigare pekat på den hyperkommunikativa Tvillingarna som förklaringen till Bert Karlssons munväder och Boy George är lika intensiv i detta tecken enligt den korrekta zodiaken. Jag talar här inte om soltecknet utan om den ultratydliga kombinationen av Månen (sinne) och kommunikationsplaneten Merkurius i Luft i kreativa femte huset, ett "transparent" hus.
Franska Astrotheme uppger födelsetiden 2.30 men vis av erfarenheten dubbelkollar jag med AstroDatabank som redovisar datats pålitlighet. Återigen misstänker jag att fransmännen bara dammsuger nätet efter internationella celebriteters födelseuppgifter, för AstroDatabank klassar 2.30 som "DD" - dirty data - eftersom Boy George två två olika tillfällen citerat sin mor och uppgivit olika födelseklockslag!

Är det måhända också lite av Tvillingarna, dubbelnaturen och ibland bara en simpel lögnhals?

När jag jämfört de båda tidpunkterna inser jag att Boy George troligen talade sanning första gången han uppgav sin "mammas uppgift", redan 1984 och bara två in i karriären. Någonstans därefter försvann han in i heroinmissbruket som kostade två närståendes liv. 

Jag tror det äldre datumet är det mer pålitliga, särskilt om man ser hur planeterna lägger sig och bekräftar den ytterligare skit han ställt till med efter att Lois Rodden tyckte hon skrivit det som behövde sägas om den här människan (kortbiografin slutar vid hans memoarer, 1995).

Visserligen skulle 2.30 ge Venus skadad i egocentriska Väduren nästan exakt på ascendenten och Tvillingarnas pladdrande för full karriär via sitt eget naturliga tredje kommunikationshus. 

Men det horoskopet saknar den mörkare, mer ominösa sidan som åtminstone jag fattade först då han fängslades för en pervers livsstil som gått över gränsen. Det fanns en tid då Boy George fejkade intresse för buddhismen men det var bara lögn, det också. 

Eller möjligen äkta just då. Sol-Tvillingarna i Luft i femte huset enligt den äldre uppgiften 0.45 är inte bara en tydligt kreativ indikation utan skulle också kunna tolkas som ett andligt intresse. Redan andra hitlåten, Karma-kameleonten (som jag tyckte var ett utmärkt stycke lättviktig pop på den tiden) visar att han var medveten om tankar om själavandring och karma...

Ett horoskop för 0.45 ger mycket mer själsligt mörker. Ascendenten i Vattumannen innebär förvisso att man har naturliga illgöraren Saturnus på "sin sida", dvs. den är en verksam välgörare. Men här är ett av många exempel - Fredrik Reinfeldt är ett annat - där jagmedvetandets härskare fallit in i 12e huset för omedvetna handlingar så att individen ibland är sin egen värsta fiende. Detta tycks verkligen vara fallet med Boy George.

Och då han som ung (och tydligen nu med) hatar sitt eget yttre (med mindre han spacklar över det med kilovis av smink och krimskrams) är jag besviken på AstroDatabank som inte drar några slutsatser av den födelsetid de valde, 2.30. Hur kan ett sådant självhat rimma med Venus invid ascendenten? Det gör det inte!

Men se vad som nu händer med 0.45-tiden och en Vattumanascendent. Hela det emotionella inferno som tecknas av en sexuellt fallen Mars i slutet på Kräftan i ohelig och "sensationalistisk" allians med manshungriga demonen Rahu i Lejonet i 7e parterhuset, går till förvirrad attack mot ascendenten. HÄR ÄR HATET BOY GEORGE KÄNNER ÖVER SIG SJÄLV! 

Han går över till motsatta sidan, det idealiserade bättre jaget, "den andre" och tappar totalt besinningen när han får syn på vem han de facto som fysisk kropp är! Notera också att "bestraffartendensen" - att kapa Drakens svans aktiveras vid Boy Georges kropp via oppositionen från Mars. 

Jag har fått bekräftat av två kvinnar med Ketu på ascendenten att de lider av självhat, en pga sitt etniska ursprung och den andra pga mer komplexa psykologiska störningar som inbegrep en extremt dominant modersfigur som åt sig in i och övertog kvinnans självständighet. I det fallet även en försvagad självhävdelsedrift/Mars i Vågen.

När man börjar inse vidden av det här haveriet, är det inte svårt att förstå hur samma Jag-och-du-axel också ligger bakom hans sextortyr av andra. Och det är också nu man plötsligt förstår den suicidala tendensen hos jag-härskaren Saturnus som fallit in i offrets 12e hus (även de hemliga sexlekarnas hus) och kan ana en undertext i hans genombrottslåt. 

Jag lyssnade aldrig så noga på texten men fick av refrängen för mig att "Do you really want to hurt me", var det mobbade barnets gråtmilda och fånigt naiva vädjan om att få leva ut som utspökad fåne utan att någon lockar fram smädesord". 

Men om man lägger in lite spänd hoppfullhet i just den meningen - "Säger du det, VILL du verkligen bistå mig och skada mig lite grand?", ser vi plötsligt verkligheten hos en sexuellt perverterad själ: sadomasochismen i unga år, men på äldre år slagit över i sadism och med det fängelse.

Och ja, Boy George ingick i den testgrupp på 120 hbt-horoskop som avslöjade att vålds- och brunstplaneten Mars fallna läge i Kräftan hade en statistiskt signifikant överrepresentation i den här gruppen. I mina ögon kan det inte råda någon tvekan om att han talade sanning 1984 då han sade 0.45, för det ger oss denna syndafallna och förvridna Mars i sitt världsligt svagaste läge (väster) och likaväl prominent, dvs dominant på himmelen. 

Rent tekniskt är den 2 grader under helhussystemets sjundehus (som rymmer den faktiska descendenten), men den intensiva konjunktionen med norra månnoden - det hungrande Drakhuvudet - skapar en överhettad, "sensationalistisk" mix mellan sjätte huset för hälsotillstånd (heroinåren) och sjundehusets partners. Detta är rena Inferno.

Det är uppenbart att den här störda sektorn i väster perfekt beskriver en så sinnesmissbrukande (sensationalism) och självdestruktiv natur (förstahushärskaren i 12e huset för självförintelse), att man inte kunde önska sig ett tydligare horoskop.

*****

Boy Gorge säger i DN-intervjun att han är lycklig nu: "Om man kan vara lycklig i de vardagliga sakerna, som att gå upp och dricka kaffe på morgonen, så blir allt annat bonus och något helt speciellt." 

Problemet är, om jag inte helt missminner mig, att han drog "gå upp och dricka kaffe"-exemplet redan för många, många år sedan, när ingen kunde drömma om att han skulle hamna på kåken för sexualsadistiska störningar. 

Så vad ska man tro om Tvillingarnas, pratmakarnas, tecken? Är de bara "wind bags" som säger saker för stunden och ibland har laddat upp med en livstid av fraser?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.