Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 juni 2011

Homo & dissocationsfenomenet



Jag såg några avsnitt av "How I Met Your Mother" när serien var ny och tyckte den var ren skit. Urdåligt manus utan några roliga poänger alls. Rimligen måste manusen ha blivit bättre eftersom serien tydligen rullat på.

Den mest pådrivande figuren i kompisgänget var också den mest enerverande och inte-roliga. Nu ser jag i tidningen att han är öppet gay och välkomnar den nya liberala lagstiftningen i New York (DN). Det ger ett tillfälle att fundera över varför han slog mig som så gräsligt kall och otrevlig genom tv-rutan. Intensiv men inte hjärtevarm.





Jag leker bara med det antika schemat där Jord och Vatten är kalla, Luft och Eld är varma. Här finns ingen värme alls, under förutsättning att han är född före 13.00 på dygnet, då Månen går in i Skytten.

Jag har tidigare observerat att Solen alltför nära Saturnus kan läsas som en "hang-up" på den manliga formen, identiteten eller strukturen (Carlsson & Lundstedt - dyrkan av mannen). Här hittar vi samma fenomen som hos artisterna och f.d. homoparet Carlsson och Lundstedt, och en gradexakt konjunktion dessutom och inte bara Sol och Saturnus i samma tecken.

Här kom förklaringen, Solen är hjärtat och Saturnus astrologins kallaste planet! Det var det jag såg genom tv-rutan. Mannen har ingen kärlek i sig.

Späd nu på detta med en skev libido som attackerar Tvillingarna från Fiskarna och överväg om inte denna Mars rimligen måste vara psykets disponent! Dvs, skådespelaren är född medan Månen ännu lider sitt fall i sexualtecknet Skorpionen och disponeras av denna Mars som "bespetsat" sig på "den manliga formen" (Sol + Saturnus). 

Ett fallet psyke i Skorpionen skulle dessutom ge den allmänna mismatch mellan instinkter (Vatten) och logik eller mentala kartritningar (Luft) jag kommenterade apropå en annan svensk homosexuell sångare. I det fallet var det Saturnus i Tvillingarna som forcerade sig på en serie planeter i Fiskarna, hos amerikanen är riktningen den motsatta. 

Jag tänker inte gå ner på nyansskillnader här, Neil Patrick Harris horoskop slår mig som ett typiskt homosexuellt horoskop, med en serie dysfunktioner och störningar av den typ som är så vanligt förekommande att ett tack till hbt-kulturen är på sin plats. Dessa själar, fast mellan två liv och med djupa psykiska störningar har faktiskt hjälpt till att synliggöra astrologin och visa att den "fungerar". Astrologin visar vilken status vår själ har när vi återföds till jorden, och har vi "unfinished business", ser det ofta ganska risigt ut. 

*****
Skälet till könsbyte mellan två jordeliv, har jag spekulerat, är antingen en följd av negativ karma - individen har varit en ond människa i tidigare liv, och ödet finner könsbytet det mest effektiva sättet att sätta stopp för en osund trend. Eller, det tidigare livet, var aldrig menat att läcka in och skapa homofila böjelser, men gör det. Moder Natur är, menade Platon och andra grekiska filosofer, inte så värst exakt. Det som är perfekt i idévärlden slappar till sig när det ska formges kroppsligen i vår värld. 

Bögarna var alltså inte menade att bli bögar, men de "hör spöken" från sitt förgångna och tenderar att halka in i gamla hjulspår som tillhörde sin förra jordekropp, när kroppsligt kön och själslig hunger stämde överens. För det har naturligtvis att göra med skador på själens begärsnivå - nyckelplaceringar i Vatten verkar dominera böghoroskop precis som hetero horoskop utan moral eller disciplin. 

Moral, åtminstone arbetsmoral, måste men dock tillskriva Solen och Saturnus i Harris horoskop. Jag har sett hetero exempel som fullständigt havererat sina äktenskap pga. världslig ambition (karriärism). Frågan uppstår då, var detta garberobsbögar som hellre valde övertid på kontoret än åka hem till frugan?

*****
Harris himmel i punktform:

  • Solen med sin ömsesidiga fiende Saturnus
  • Månen fallen i Skorpionen
  • Merkurius i härskarläge i Tvillingarna
  • Venus neutral i Tvillingarna
  • Mars neutral i Fiskarna
  • Jupiter fallen i Stenbocken
  • Saturnus neutral i Tvillingarna

Men till detta kommer planeternas verksamma natur. Antar man en fallen Måne och använder Skorpionen som förstahus, har Harris Månen och Jupiter med sig som tillfälliga välgörare. Den fallna Jupiter i Stenbocken i tredje ger honom alltså framgångar med press och medier. Han är framröstad som en av USA:s 100 för närvarande mest inflytelserika enligt Wikipedia, så den observationen stämmer.

Månen på sin sida följer naturligt eftersom vi valt den att ersätta den okända ascendenten. Det nionde huset i Kräftans (Månens) tecken är ett "bra" hus.

Där han kan snubbla är via Merkurius, Venus och Saturnus som alla antar rollen av verksamma illgörare här. Då ska man inte missa att den för en Skorpionascendent neutrala Mars här angriper den redan onda Saturnus. Hans fixering vid den manliga formen (Sol +  Saturnus) ges således tummen ned av det ålderdomliga astrologiska systemet. Det är en källa till problem. 

Han är en av alla bögar som gav efter för sina hjärnspöken istället för att lära sig vad det här livet villa av honom. Han kommer kanske att återfödas igen med samma sunkiga innehåll i Vattenelementet och tvingas göra om livsuppgiften. Eller också innebär ett livs utlevd homosexualitet att själen "rasar av sig" och är så pass nollställd att den fungerar utan att låsa sig mot sin tilldelade kropp i nästa liv. Vem kan säga säkert?

Det är i vilket fall intressant att notera hur hans solära - offentliga utlevda liv - ges bottenbetyg av den ålderdomliga och moraliserande astrologin. Solen (förhållandevis neutral planet) står under attack från båda de naturliga illgärningsmännen, och Saturnus är dessutom dubbelt ond i det här horoskopet.
Jag kan inte säga annat än att detta är exakt vad jag instinktivt upplevde efter att ha sett honom spela en roll i 2-3 episoder av en urdålig serie om unga New York-bors vardagliga små bekymmer. Den här Saturnus är fruktansvärt kall, och derangerad av Mars-Vatten som väller upp ur det omedvetna. 

Det finns flera suspekta figurer på bloggen med samma Mars-Fisk i attack mot Tvillingarna - just nu minns jag bara det horoskop som står som sinnebild för Lögnaren eller Desinformatören, en viss Hans "Garvarn" Isaksson från den fula sekten Vetenskap och Folkbildning. 

Intressant nog har jag pekat ut illusionister som en grupp som använder sig av avsiktlig lögn eller desinformation/dissociation när de lurar publiken att titta åt fel håll under trollkonsten - här var en med svår attack från Vatten mot Luft. Och tror du inte att Neil Patrick Harris är just trollkarl vid sidan av sitt skådespelande! Det första han gjorde i detta livet vara att blanda bort korten om vem han var som inkarnerad själ och sedan fortsätter han ut i inbillnings- eller "make believe"-branschen!

Se också äktenskapet mellan skådespelarna Daniel Craig och Rachel Weisz som slog samman sina Vatten- och Lufthoroskop. En hetero allians så vitt jag kan förstå och inget låtsasäktenskap. Skådespelarbranschen tycks göra att Luft/Vatten fungerar, istället för att ljuga och slira i saklighet tar dessa individer steget full ut och lever ett dubbelliv, ger gestalt (Saturnus) åt fiktiva karaktärer!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Så du menar... Att på en o samma dag föds det 30000 bögar?? För det e så många som föds per dag. Och alla de stämmer ju EXAKT in på ovanstående horoskop.

Hmm...

H sa...

Du har ju helt störda värderingar. Varför skulle en person som riktar sin kärlek mot personer av samma kön automatiskt besitta MINDRE kärlek? Din teori är så befängd att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Men så verkar du ju inte riktigt ha alla hästar i hagen heller...

Seaward sa...

Anomyn: EN UPPMÄRKSAM LÄSNING av inlägget visar att astrologiska signaturer såsom Vatten/Luft-störningen har flera möjliga utfall.

Ponerar man existensen av en unik själ och inte bara universum och de fyra elementen som ett självspelande piano, kommer unika själar med unikt förflutet alla att använda dygnets (elementens) sammansättning men på skilda sätt.

Bloggen har dock avtäckt skrämmande tydliga tecken på att det faktiskt produceras människoöden efter löpandebandprincipen - det skiljer t.ex. bara några timmar mellan gay karaktärsskådespelaren Stephen Fry och gay schlagergeneralen Christer Björkman.

Då och då har också läsarkommentarer trillat in med kunskap om "okända" livsöden vilka haft påfallande strukturella likheter med celebriteten under inspektion. Antikens visa män hade hittat något, som den filosofifattige sekularisten helt förlorat...

*****

H: EN UPPMÄRKSAM LÄSNING av inlägget visar att kärlekslösheten hänför sig till den täta konjunktionen av planetära motsatserna Solen (fri slösande kärlek) och formalisten Saturnus.

Jag förstår av din "störda" kommentar att du inte följt bloggen och därför inte känner till hur Saturnus "villkorar" Solens gränslösa kärlek i detta fall. Jag ger två andra svenska exempel men du förstår tydligen ändå inte - eller orkar inte sätta dig in i det här logiska systemet. Saturnus binder Solen i en formalistisk "hang-up". Ja Saturnus t.o.m. kyler (motsatsen till kärlek).

Det är dessa, astrologins gamla och logisk tankestrukturer jag utgår från när jag skriver. "Störningen" du ser är i själva verket distorsion som kommer från ditt eget (sekulära?) värdesystem, säkerligen långt ifrån lika genomtänkt som den antika kosmologi och verklighetsuppfattning astrologin utgör den praktiska grenen av.