Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 juni 2011

Göka och sjunga slavens blues

Aftonbladet tycks ha en temadag, dels handlar det om den famösa otrohetssajten som lockar det svenska sinnelaget (zodiakens mest primitiva enligt nationalhoroskopet) och dels om Fugees-sångerskan Lauryn Hill som väntar sitt sjätte barn vid 36.

Sångerskan för tankarna till onda forntid då paren producerade tjugo ungar i hoppet om att åtminstone några skulle leva så länge att föräldrarna blev omhändertagna i ålderdomen. 

Filosofen Schopenhauer var visserligen homosexuell, vilket kan förklara hans fäbless för buddhismens negativa livssyn, men i sin germaniserade version lamenterade också han den själviska Naturens blinda vilja till mer liv.

Det är möjligt att stenålderns instinkter fortfarande lever rullan i delstaten New Jersey varifrån Lauryn Hill kommer. Men mer troligt är att det är astrologin som har förklaringen i dess berättelse om vadav våra själar är vävda.

Rajas guna är nu inte astrologins enda sätt att beskriva passion på olika nivåer, det finns fler signaturer. Ett mer träffsäkert horoskop än det här går knappast att föreställa sig: det är ständigt fullmåne i horoskopet och dessutom längsmed den "sataniska axeln". (Ren varulvsvarning!)



Den sataniska axeln är ett dramatiserande sätt att beskriva en människa som starkt upplever sinnenas krav på ständig tillfredsställelse Så absorberade kan människan bli av sina sinnesintryck att hon helt förlorar upplevelsen av sig själv som andligt medvetande Därmed sjunker också intelligensen. Dessa människor är bara sina kroppars sensationer. 

Grekiska stoiker skulle ha kallat dem sovande och nyplatonisterna overkliga eller icke-existerande människor. Jag föreslog den nyplatonska termen "en hyliker" i samband med ett ateisthoroskop som bara bestod av Jord och Vatten. Satans barn är ofta perfekt vänliga och harmlösa, men de är likväl offer för fantasin om att vara en kropp (och inget mer). 

Aggressiva ateister å andra sidan - har bloggen på empirisk väg börjat upptäckta - tycks lida av en annan störning: intellektuella Luften i störning mot instinktiva Vattnet. Och det förtjänar att påpekas: de här signaturerna är så vanligt att det bor en liten djävul eller ateist i många. Men bara i vissa fall, som här med Laruyn Hill, är skavanken så tydlig att t.o.m. en omoralisk sexsäljande tidning som AB halvt höjer på ögonbrynen.

Det är häpnadsväckande hur klartänkta antikens folk var och hur handlöst Europa under 1900-talet rasade in i dyrkan av det absolut mest primitiva medvetandetillstånd som existerar, bortsett från ren blackout. Det har mycket att göra med att industrin numera bara tillverkar sådant som ger "snabba kickar", dvs. sådant som direkt verkar på känsel, smak och lukt, osv.

Men det sataniska syndromet uppstår ibland även hos dem som varnar just för att krympa till den minsta och mest obetydliga av människor, den som bara sitter och putsar på sin fasad. För det så man måste se påvens restriktiva Saturnus i opposition mot lidelsefulla Venus just längsmed axeln mellan sinnliga Oxen och fixerade Skorpionen - som en kärv natur som söker sätta en gräns för hur mycket fresterskan Afrodite/Venus ska få distrahera själen från dess egenliga livsuppdrag. 

Nu är kristendomen lite speciell, lite extrem, och tar inte hänsyn till astrologins insikt i livets variationsrikedom. Enligt denna är det faktiskt vissa själars livsuppdrag att "bara trampa vatten" under ett liv. Moderskap ÄR Lauryn Hills enda egentliga mission, det är därför har detta extrema horoskop. Vi är vad vi tänker och som vi handlar. Det är helt lönlöst att tala andlighet med ett horoskop som ovanstående, det ligger inte i den själens program i detta liv. Kanske i ett annat.

Från tjogtals horoskop för knarkare, sexmissbrukare och alkoholister har bloggen tillräcklig grund för att bekräfta den antika astrologins påstående att Vattenelementet, kallt enligt Aristoteles (och därmed ständigt trånande efter värme/tillfredsställelse), är boven bakom människor som går till ytterligheter med ensidiga begär. 

Lauryn Hill spikar verkligen den tesen i egen hög person genom den extrema kombinationen av Mars och Jupiter i Fiskarna, massor av negativ energi via Vattenelementet som förstärker det fallna psyket (Månen) i Skorpionen. Missa inte de båda månnoderna där Rahu är som ett förstoringsglas som förstärker den redan från början extremt missnöjda Mån-Skorpionen.

Men visst blir det bra soul av Vatten, det har jag sagt flera gånger. Det är den lidande Naturen själv som låter som en enda wailande klagosång. Många tänder på det. Själv nästan bara Luft har hittat massor av favoriter i musiksamlingen som egentligen sjunger den fallna sublunära själens sång nerifrån Vattnet. 

Tankarna går också till sirenerna ute till havs som lockade sexuellt svältfödda sjömän att kasta sig ner i havet i hoppet om tillfredsställelse! Varifrån kommer dessa gamla myter? De verkar vara skapade utifrån den antika astrologiska världsbildens dimensioner!

Roxy Music - Siren (1975) med dåvarande
supermodellen Jerry Hall som sirenen

Barnafödande kan också vara en drog, precis som jag noterade i samband med kvinnan som slår Lauryn Hill med hästlängder, Octo-Mum Nadya Suleman! Hennes överdrifter tycks emellertid bero på mentala störningar snarare än en emotionell och andlig tomhet (sorg) som kräver ständig sex som för-stunden-fix. 

Inlägget om Suleman är äldre och jag kan ha ändrat en del tankar sedan det skrevs, men när jag tittar in i länken ser jag direkt hennes intelligenssänkande kombination av Solen med fixeringens Saturnus i femte barnfödarhuset. Redan det är ett rätt tydligt omen. Och bhava karaka (hussignifiktorn) för femte, Jupiter, står precis som hos Lauryn Hill, i härskarläge i Vattentecknet Fiskarna.

Jag sätter etiketten "girighet" på det här inlägget, och horoskopets Måne kan mycket väl jämföras med Annika "Fallskärm" Falkengrens. Vissa samlar på barn, andra får aldrig nog av pengar. Och alla kommer de att dö t.o.m. tommare än de var då de föddes till detta liv.

*****


Genius - it is becoming almost a commonplace in science - genius is sterile, and by that it is meant that the genius does not tend in the first place largely to increase the number of the race, and secondly, that even where a genius has a child, the child does not show the qualities of the genius, but for the most part is commonplace, tending even to be below the average of the time.

Annie Besant (1847-1933), The Theosophical Society

(Föredraget ger argument för reinkarnationens nödvändighet.)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Sex barn är väl inget - jag vet en familj som har sju! I USA misstänker jag dessutom att det är vanligare med stora familjer.

Men visst har det något med ett visst behov/begär att göra, det där med många barn, så har jag tänkt själv, jag känner dessutom två kvinnor med fem barn vardera, och i alla fall en av dem plus familjen med sju barn, har ocså ett flertal hästar, hundar och katter. (Den andra fembarnsmamman är väldigt förtjust i djur och har/har haft katt och andra smådjur.)Jag har undrat för mig själv varför man väljer att ha så många barn (Nu när man kan välja). En av mammornna kommer från en 10-barnsfamilj, så det spelar väl också in. Men detta inlägg föranledde mig att kolla de tres horoskop och resultaten var så remarkabelt att jag måste delge det:
Två är födda samma dag: 10/4 (men det är Sveriges vanligaste födelsedag så det ska man nog inte dra för stora växlar på). M (7 barn) och A (5). M har Månen o Rahu i Skorpionen (som Hill) A Månen i kräftan, liksom K (5 barn) som också har Rahu och Mars där (solen i Vågen). A har Jupiter/Rahu i Oxen, och Mars i Lejonet o Saturnus i Vattumannen, så storkors i Tamas. M har Jupiter/Venus i Vattumannen men inget i Lejonet. K har Jupiter i Vattumannen och Saturnus i Stenbocken.
Sannerligen en bekräftelse på att vatten har med biologiskt liv att göra!
S

Anonym sa...

PS: Kollade barnafäderna också. 7-barnsfadern har Månen/Rahu i fiskarna och Mars i Skorpionen (där modern har sin Måne/Rahu). Annars inget lika anmärkningsvärt. K:s man har Mars i Fiskarna ihop med Ketu (lite lustigt kanske).
S

Seaward sa...

Fadern med Mars/Ketu: noderna kräver mer undersökningar. Jag har inget riktigt grepp om dem än. Den ena stimulerar ju den andra via opposition och mottar endera (eller båda) en aspekt utifrån så stimulerar ju faktiskt den "kapade" dragsvansar en ny cykel av "hunger" via opposition!

Vid tolkning får man titta på var och en separat och fråga vilka effekter de kan tänkas bistå med (särskilt med hänsyn till huset de ockuperar). Här, som du vet, stannar tolkningarna tidigt, vid en eller annan klatschig indikation, och Chandra lagna-metoden är i ärlighetens namn inget att dra alltför stora växlar på... Att göra den instinktiva Månen till jag-punkt (asc) är ju ingen garanti för att individen verkligen beter sig så.

De tre mödrarnas Måne var något alldeles i hästväg, det håller jag med om! Känner de varandra kan man naturligtvis prata om "empatisk samsvängning". Närmast jag kommit att bli far var när dåvarandes två väninnor båda blev gravida samtidigt och min x ställde vår fadda relation inför ett ultimatum. Barn eller adjöss. Det var helt klart väninnekretsen var som en styrande "helhet". Jag tackade nej och inom några veckor hade hon träffat en ny man som föga anade att hans primära funktion i det läget var att uppfylla hennes plötsligt överväldigande gruppbiologiska modersdrift. :-)

Anonym sa...

Nej, de tre känner inte alls varandra, så någon "empatisk samsvängning" kan de inte skylla på. :-)

Att Månen/Rahu även kan ge barnkärlek och iver att skaffa barn hos män kan jag intyga. Min äkta hälft har det i Skytten, med Jupiter i Kräftan dessutom. Och det var genast började "driva frågan". När det så var på väg ville han helst ha tvillingar och förklarade sig helst vilja ha många barn. "Det är fortplantningen som är meningen med livet!" fastslog han i glädjerus efter första barnets födelse. Klockrent uttryck för Kräftjupiter i nionde huset! :-)
S

Anonym sa...

PS: Ett par viktiga ord föll bort: "Det var genast HAN SOM började driva frågan". (Men jag antar att det vanligste är tvärtom...)
S

Seaward sa...

Jag har sett samma sak - ett fall med Jupiter i Kräftan framlyft i ett horoskophörn. Mannen lever för (genom?) sina barn, vilket ibland tar sig nästan fåniga uttryck. Avkomman har börjat hålla pappan för "omogen" eftersom han identifierar sig så totalt med sitt "inre barn" via avkomman! :-)

Anonym sa...

Jäklar vad mycket svammel det fick plats på en och samma sida. Rekord?