Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 juni 2011

Generande referatteknik

På P1 Spanarnas nivå må tre exempel räcka för att indikera en trend, men när Aftonbladet låter tre advokater uttala sig i en fråga och sedan kallar det "storm" då är vi där igen - republiklobbyisternas intrigerande och låga nivå.

Och säga vad man vill om AB:s referatteknik, men den är bra korkad när en grov missrepresentation av materialet avslutas genom återgivande av källan - så att alla kan se journalistens tendentiösa natur! (Alternativt, totala brist på lämplighet för yrket, som ju är att sakligt rapportera och inte bedriva antimonarkistisk lobbyverksamhet.)

Det går inte att lita på kriminella, kungen måste ha rätt, konstaterade hon i debatten. ”Jag tror inte att det finns anledning att lita på personer som just är dömda för förberedelse till utpressning och som tillhör Sveriges absolut främsta gangsters”.
/Josefin Sköld

Dagens dumstrut till lilla Josefin som likt så många andra inget hellre vill än att syssla med medier. Ska vi gissa på ett rejält astrologiskt "dissociationssyndrom" här? Jag ger mig ut på spaning efter födelsedagen

... (arbete pågår) ...

Birthday.se rapporterar tre stycken bosatta i Stockholm, alla ungefär jämngamla (slätstrukna föräldrar springer i flock när det kommer till att namnge sina barn) men bara en har fetstil på Josefin (tilltalsnamn) så jag prövar den himmelen:





Mycket talar för att detta är rätt himmel! Båda Ljusen i Eld ger en "aktivistisk" natur, dragen åt att leva livet - starka upplevelser.

Någonstans finns här ett rättvisepatos - Saturnus är upphöjd i den objektiva rättvisans vågskålar, men här, som vid några andra observerade fall, kollapsar detta i sig förnämliga budskap pga. omliggande faktorer som degraderar förmågan att korrekt sätta gränser. 

Inte minst ger Månen i egocentriska Väduren en fara (som ses även hos s-ledaren Håkan Juholt) för förhastade uttalanden. Hos skribenten tycks inte en skadad disponent, Mars i Vågen, och i opposition till det eldfängda sinnelaget vara till någon hjälp för omdömesförmågan. Axeln Våg/Vädur är naturligt känd för att ha problem med balansen mellan subjektet och objektet, eller relationer med andra.

Och så kommer knäcken: en ömsesidig reception på affektnivån mellan en skadad Mars och en skadad Venus, så att vi har precis samma dissociation eller elak bara på pin kiv som vi sett hos Maria 'Bitterfittan' Sveland och hennes grova missrepresentation av ikonen Jungfru Maria för några år sedan.
Denna Josefin Sköld representerar skräpjournalistisk i dess allra sämsta.

Jag har socialistiska värderingar men att se Aftonbladets utfall och låga populism gör en människa mörkrätt. Tidningen är ju skit. Är detta i själva verket ett verk av högern. Ägarförhållandena kring tidningen är ju inte direkt vänsterorienterade. 

Kan högerns strategi vara att förgifta det enklaste befolkningssegmentet (AB:s läsare) och därmed underlätta för landets slutliga sammanbrott under Reinsveldt Fas III? Jag har nyligen upptäckt att det inte finns ett vitten visionär hållning hos serionen Lena Mellin, hon löper ogenerat borgerlighetens ärenden i AB och svansar för narcissistiska opportunisten Bodström.

Och så här ser Mellins påläggskalvar av en yngre generation ut. Bottenskrapet ur befolkningen födda under horoskop som bara skriker ut tusen personliga problem som borde ha lösts innan man ens övervägde att börja förmedla nyheter.

Inga kommentarer: