Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juni 2011

Fran Dreschers instabila make

Det här är ett ganska roligt horoskop och en manlig motsvarighet till kvinnan som kom ut som lesbisk först vid 38.

Man kan ju tycka att komediennen Fran Drescher prövats hårdare än de flesta, överfallen och våldtagen i sitt eget hem, sedan livmodercancer och därpå en make som efter 21 års äktenskap kommer ut som homo! Det fd. paret verkar ha tagit den senare turen med godan ro och ska nu göra pengar på sitt liv genom en tv-serie! (AB)



Dreschers födelsetid är känd så hennes Jungfruascendent får utgöra referensepunkten. Hennes planeter i innersta kretsen.

Det är uppenbart att det här var ett "kamratförhållande". Födda samma år och med så pass snarlika planetplaceringar! Indisk astrologi bejakar tanken om att "lika barn leker bäst". Harmonierar horoskopen så långt som dessa två, slipper man kämpa så mycket strider.

Men det är uppenbart att mannen har problem med sin fallna Sol i Vågen eftersom Venus slirat in i sitt "skadade" läge i Skorpionen och därifrån skapar den dubbelhet i naturen som kan uppstå med Luft och Vatten i osynk. "Dissociation" eller "desinformation" är ord jag använt för det här. Jag tror Saturnus i Skorpionens mörka Vatten i kombination med Venus förstärker den hemliga "fixeringen" i hans sexuella natur.

Att fd. maken är tv-producent passar bra eftersom hela underhållningsbranschen utmärks av duplicitet - ett spel för gallerierna. Här är uppenbarligen osynken mellan Luft och Vatten till nytta, till skillnad från i Sverige där alla religionshatiska och ljugande sekularister verkar vara utrustade med den här milda "psykstörningen"! Luft/Vatten har en lång och inte helt smickrande historia fall på den här bloggen, men det finns naturligtvis både rötägg och bra männsikor med den. 

Signaturen tycks dock dra in dubbel bokföring av olika slag till en häpnadsväckande grad i de här människornas liv. De värsta fallen lever i totalt självbedrägeri och märker inte längre att allt de gör är en enda lång lögn. Det värsta fallet jag hittat hittills är Elton John (gay), som spelade hetero för en hustru i fem års tid innan han nyktrade till och tog ansvar för sin tendens till dubbelspel.
 
Inlägget om John fokuserade dock hans nästa patologiska besatthet - små pojkar att adoptera (vilket efter det inlägget också skedde). Summan av lasterna är som bekant konstant med mindre man påbörjar det filosofiska arbetet med att rena sin själ från slagg och orenhet.

Inga kommentarer: