Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 juni 2011

Bedrog brodern med frun i 8 år - sociopat

Ja, inte sin egen fru utan broderns! AB har historien.


Brittiske fotbollsspelaren Ryan Giggs horoskop kan summeras i några få meningar. Det är bara en primitiv best som målas upp på den här himlen. Typen brukar göra sig bra som gladiator om bara något fungerar - för en rimlig koll på showen. Här är det inget gott att säga alls.


Psyket är äregirigt i Stenbocken, men anses ytligt, ibland t.o.m. skadat i formalismens tecken. Empatin och välviljan med andra försvinner nästan helt. Individen strider för sin egen sak men Månen tror ofta hycklande att det är för en principfråga (Stenbocken tillhör den universella tredjedelen i zodiaken) medan psyket i själva verket bara är en svag avbild av Solen i samma tecken.

Här är också välviljans Jupiter fallen i samma tecken. Jupiter, som normalt utforskar och generöst delar med sig av sina utforskningar stelnar i Stenbocken - sätter sina gränsövertramp i system. Jupiter på Saturnus nåder och fallen ända ner till Jordelementet. Dessa är ofta hycklande formalister. 

Vad står egentligen George Clooney för (Jupiter i Stenbocken)? Han sägs ge mycket i dricks, men är han egentligen en god människa bortom det godmodiga uttrycket? Att han blivit en spegellyta för fåfänga män har jag noterat för länge sedan, och också den simplaste sortens kvinnor faller för honom. Jag tror hans liv kan summeras i den där kaffemaskinsreklamen:

Kvinnornas spelade välvilja (Jupiter) när de söker blåsa honom på en portionspåse kaffe till espressomaskinen typ statusprodukt - summerar ganska väl filosofins och framgångens Jupiter i det här tecknet. Det är bara yta från början till slut. Det finns ingen empati i Stenbocken, den som vill ha medkänsla ska söka den i Vattentecknen.

*****

Se nu fotbollsseplarens brunst- och våldsplanet Mars i egoistiska Väduren, se dess attack som bränner bort livsglädjen i Kräftan (adjöss empati från kvinnorna), se dess attack mot sitt eget soltecken, sexualdriftens Skorpion! 

Eld i krig med Vatten där Elden - precis som hos missbrukaren Amy Winehouse och New York-politikern som sabbade karriären genom nakenbilder på sitt organ - tycks vara helt självdestruktiv. För när den ångat bort Vattnet (omgivningens medkänsla) då är Elden utbränd.

Kombinera nu denna djupt dysfunktionella Eld från helvetet med Stenbockens makthunger och vi får en simpel egenmäktighet som inte förstår ens det mest elementära av mänskligt leverne. Bedrog sin egen bror i åtta år med dennes hustru.

Jag tror Platon kan ha haft rätt. Åtminstone är sinnebilden oslagbar: Vissa är inte människor. De är bara djur som råkar göra enstaka besök i människoriket. Undantagslöst saknar de så den kultur som vi andra själar mödosamt förvärvat genom många försök inom arten homo sapiens att de i nästa återfödelse är tillbaka på sin egen nivå... 

Denne Giggs skulle kunna vara en sådan som bara gästspelade bland människorna, något dristigt djur som spejat på människornas värld utifrån savannen länge och väl och för första gången prövade deras värld. Men inte visste ett dyft om att ta vara om sin broder - en man av Fredrik Reinfeldts sort, trots ytliga skillnader i elementfördelningen.

*****

Bonusspaning.

Hur ostyrig är årgång 1973 av sideriska Skorpionen?

I min horoskopsamling med drygt 5.000 namn hittar jag bara fyra kvinnor förutom skandalbritten.

Kajsa Mellgren, fd programledare barnkanalen ZTV
Mad Yank/Ron Fanelli, ruinerat pokerproffs, styckmördade prostituerad i Phuket, Thailand
Holly Marie Combs, aktris (tv-serien Charmed)
Tyra Banks, fd modell, lovprisade uppseendeväckande nog en anoretisk modell i tv (omdömeslös?)

Ett alldeles för magert underlag för att uttala sig om. Men redan själva förnuftet säger att en hel 30-dagarsperiod inte kan vara helt "utslagen", vart dygn har lugnare och stormigare timmar.

Inga kommentarer: