Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 juni 2011

"AIDS-horoskopet"

DN rapporterar att det nu gått 30 år sedan den första rapporten om vad som skulle komma att kallas AIDS. 30 miljoner har dött. Det är tydligen ett högprioriterat "jubileum" eftersom varje femårsintervall noteras. Så här lät det för fem år sedan i en mer innehållsrik amerikansk artikel hos University of California, San Francisco-filialen.

Den första rapporten gällde fem homosexuella män i San Francisco som uppvisade lungbesvär och jag har därför valt stadens koordinater och tidzon. Midnatt får gälla som starttid, och det ger faktiskt en meningsfull karta eftersom sjätte hälsohuset fylls av planeter. Och inte minst femte huset för (lättvindiga) sexuella lekar.



Jag har svårt att säga något om kartan. Är det signifikant för sjukdomen och i så fall hur? Eftersom smittspridning sker via Vattenelementet är det frestande att vilja manipulera lite med horoskopet. 

Månen i Tvillingarnas 30 och sista och totalt döende sträcka kommer bara en halvtimma senare att istället kunna beskrivas som en rent sublunär och irrationell begärskänslas döende sista grad - en Måne i syndafallets tecken. En kall Måne som söker värma sig genom att ständigt åtrå det ena och det andra. Vi har redan i hbt-testet (120 horoskop) sett att driftens Mars var signifikant överrepresenterad i detta tecken, där libido anses "fallen".

I ett sekulärt samhället vägrar medborgarna att se sig själva som förövrare, som syndare. Som bäst är de offer, offer för rovkapitalisterna, offer för miljöförstöringen. De förstår inte att de själva är skyldiga till allt som de nu utsätts för, genom dåliga beslut i tidigare liv vilka byggde grunden för det här livet. 

Pga. nutidsmänniskans skrämmande självlögn sitter inte tanken om att "AIDS var Guds straff till människorna och framför allt de homosexuella" särskilt bra. I vår värld saknar allt mening, händelser är en följd av blind, ointelligent materia som det biologiska livet helt utan någon mening råkat bli en slags passiv iakttagare till. 

Den fullgångna materialismen frånkänner t.o.m. individen fri vilja. Hjärnan - död materia - spelar det slumpmässiga biokemiska medvetandet ett spratt. I själva verket har allt redan hänt strax innan egot tror det fattar sina beslut! Livet är fullständigt meningslöst enligt den moderna ateism som numera driver den västerländska kulturen (mot dess snara undergång ska tilläggas).

(Naturligtvis tror ingen på denna horribla världsbild, så varför är den då den officiella hållningen på många universitet? Vem tjänar på en världsbild där den enda meningen är att jobba och konsumera så mycket man förmår under en kort livscykel i ekorrhjulet? Allt hänger samman i detta sataniska system!)

En materialist som ändå roas av astrologin gör bäst i att sudda bort nionde huset från kartan (även om det innebär att hela det känsligt avstämda systemet faller samman som ett korthus). Det nionde indikerar nämligen troheten mot Universums egen morallag och "högre studier" - med vilket förr menades inte bara universitetsstudier utan framför allt studier i livets mening så som de bedrivs inom filosofin och religionens teologiska gren.

Accepteras midnatt som rapportens födelse placerar Stenbocksascendenten (som alltså signifierar ett ohälsotillstånd) Saturnus i nionde huset för "högre ting", ting som direkt relaterar till moralen. De tre plikthusen (1a, 5e, 9e) går alla i Jord, dvs här handlar det om att konkret leva och verka - via sina handlingar - på ett visst sätt för att uppfylla sitt öde. Karma-yoga i ordets klassiska bemärkelse är att genom osjälviskt handlande återknyta den förlorade kontakten med Gud.

Detta är alltså ett horoskop som kräver konkreta handlingar i livsstilen för att nå sin mening. Jungfrun i nionde är inte någon konstighet. Detta är den fysiska renhetens tecken, ja symbolen står kontrasterande mot Fiskarna för en puritanism som söker hålla sig kliniskt befriad från Vattnets (Fiskarnas) tendens att sprida (köns-)smitta omkring sig.

Jupiter är skadad i Jungfruns tecken, även om den är "hemma" i sitt eget naturliga hus. Förstahusherren Saturnus i nionde, med Jupiter, tyder alltså på att horoskopet handlar om en moralfråga (nionde) som inbegriper vådan av att göra avkall på den fysiska renheten.

Vi behöver inte gå in på hur homosexuella män överför hiv-viruset till varandra, men kan notera att blodplaneten Mars också den är skadad och också den befinner sig i Jordelementet och i femte huset för kärlekslekar. 

Den enkla och vällustiga Oxen har här drabbats av olycka i sin kärlekslek och Venus/Afrodite själv (som förfogar över både libidinösa Mars och Solen i femte) befinner sig i det sjätte hälsohuset, ett "ont" hus enligt indisk astrologi.

Är det en övertolkning att säga att man ser en vag fantombild av ohälsa och sexlekar här och att nionde huset t.o.m. moraliserar över beteendena?
 

Inga kommentarer: