Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 maj 2011

Ungmoderat förslag: klassisk brist på sann generositet

En ungmoderat tänker till på Newsmill. Resultat i den här människans föreställningsvärld är att socialdemokratins historiskt höga skattetryck är ett "motbjudande system" som ger anledning till funderingar över dess upphovsmän (motbjudande människor, får förmodas).

Det är således "ungt" tänkande, men redan visar sig själsrötan. Den fantastiska läsarkommentaren #4 från en Peter H., påminner om att skatter finansierar ett samhällets välfärd så att även de som har de sämre ställt kan ta del av en gemensam minimistandard och livskvalitet. Läs det, obetalbart sant och med en slutkläm om USA som t.o.m. var starkare än kommentarens slutkläm.

Jag vet inte vad alla dessa tyska namn gör i de moderata leden men här är ett till. Det närmast stärker min teori att nazismen på något sätt övervintrat i Sverige via tyskt blod och att den nu bara är nominellt avskriven. Bakom Nya Moderaterna gömmer sig alltjämt samma - och nu gäller ordet verkligen - motbjudande syn på människor som ett sovande och fuskande folk. Nya Moderaterna själva är understått Herrefolket, de ariska och dugliga.




Det är inte förvånande att hitta unge herr Schwalbes sinnelag i Jungfrun, just den månplacering som dominerar bland det urval av kända tyska nazister jag gjorde och som sedermera ledde fram till upptäckten att Månen i Jungfrun är allmänt överrepresenterad i tjuvars och brottslingars horoskop. 

Även de ateistiska Humanisterna representeras av språkrör med samma Måne som av allt att döma tycks teckna en tendens till omoral dold bakom en skicklig förmåga att spela kultiverad. Humanisternas ordförande Sturmark menar t.ex. att någon Gud inte behövs i verklighetsbeskrivningen, människan kan minsann definiera och efterleva sin egenhändigt formulerade moral. Parodiskt nog visar hans egna havererade affärer och många fiender i affärsvärlden att det kanske inte är så lätt att själv sköta den moraliska sensibiliteten!

På ungmoderatens himmel har allt löftesrikt just slocknat. Ponerar vi en födelse framåt lunch har t.ex. känslan för en sjyst balans mellan egenintresset och "den andre" helt tippat över till egenintresset: pengarnas planet i Väduren: mer pengar (och frihet) för mig. Nu låtsas han ju tala låginkomsttagarnas sak, så man skulle kunna se saken som att han sätter sig in i de svagas situation. Men poängen med Venus i Väduren är just att den inte kan visualisera motpartens faktiska situation. 

Med missade tåg menar jag att Vågen just tappat en enorm kraft till genuin rättrådighet i Saturnus som vid unge herr Schwalbes födelse just gått in i den kroniskt egocentriska Skorpionen. Här ska nu egot tvingas ner på knä och ge upp för att få passersedel ut i den pånyttfödda mänsklighet som äger förmågan att se saker ur ett universellt perspektiv, förnimma vad som är objektivt gott och vad som bara är ett egobaserat taskspel.

Så här långt har vi alltså zodiakens mest självtjänande sinnelag, den profitsökande Jungfrun (jag utelämnar pga. sakfrågan dess goda sidor, som t.ex. dess förmåga att kultivera och förfina). Vi har en monetär planet (Venus) som är helt inställd på att få ut något för egen del. Vi vet ju vilka som tjänar multum på låga skatter - den lilla människan överlever knappt ändå, medan de krösusar Nya Nazisterna Moderaterna gör storkovan.

En människas välvilja kan också utläsas av joviala Jupiters tillstånd på himmelen. Här hittas den visserligen i den universella tredjedelen av zodiaken, vilket innebär att den sysslar med frågor som har en allmän och inte bara personlig tillämpning - lagstiftning t.ex. Men slösande generösa ymnighetshornet står här i sitt absolut klenaste läge, fallen i Stenbockens tecken. Och disponenten blir då Saturnus vilken vi redan sett passerar genom egosyndens tecken.

Vad gäller Solen, livsuppdraget, säger Oxen inte så mycket. Tecknet representerar identifikation med materiella produktionsfaktorer eller Jorden som sådan. Som symbol för jorden som sådan och givet Oxens statiska natur är det begripligt att tecknet representerar (via Venus) pengar. Mänskligheten fann fasta jordlotter en alltför otymplig typ av innehav eller besittning och pengar är mer transportabla. Men det är helt klart att han redan är framme och nosar på sitt livsmotiv - ett modest sådant - som har med ägandefrågan att göra. 

Givet soldisponenten Venus föga utvecklade tillstånd i egoismens tecken, har vi här precis rätt språkrör för att dupera den minst insiktsfulla delen av svenska folket, de som redan låtit sig luras av Nya Moderaternas små skattesänkningsmutor: nationalhoroskopet visar ju en egocentrerad nationalsjäl (vilket leder till att vi så patetiskt överskattar vår betydelse i världen) och vår gemensamma Måne i Väduren disponeras i sin tur från Mars i skadat läge i tillgångarnas tecken Oxen.

Schwalbe har själv sin Mars samma detrimentläge, dock i trettionde graden vilken betyder en helt nyfödd aggression eller passion för det materiella, en ytterst svag planet (planeterna mognar enligt avashta-tolkningen baklänges i negativa tecken). Betyder det att han skulle kunna omprogrammeras från sin bekynnande lakejroll för de rika och besuttna med dess åtföljande produktion av falska lösningar som bara tjänar att skydda den besuttna överhetens privilegier? Troligen inte. Alltför många planeter är svaga på himmelen.

Nej, förslag som kommer från en mun född under ett sådant här himlavalv ska man inte lyssna till. Det är förklädd själviskhet som bara ytterligare sänker svensken ner i samma självtjänande mentalitet som utmärker ungmoderaten. Med sin Mån-Jungfru inser man att han är en lydig resonanslåda till varje ord som utgår från Rollspels-Jungfrun Fredrik Reinfeldt, en annan springpojke (Jungfrun = tjänaren) åt Storkapitalet.

*****

Från varje enskild placering och regel finns förstås undantag. Skådespelaren George Clooney är med samma fallna Jupiter i Stenbocken känd för sin generositet. Men han har inte den totala ansamling av egoism som syns på den här himmelen. Schwalbe förstår kanske inte ens ännu att han bara söker skyddar de besuttnas privilegier med sitt fromma skattesänkarförslag.

Horoskopet signalerar i mina ögon ingen högre intelligens utan tvärtom en ohjälpligt baktung identifikation exakt med de värderingar han skolats in i att hysa. Horoskopet är påfallande antiintellektuellt med en enda placering i Luft (och därtill en passiv månnod som inte livas upp av någon aspekt).

Inga klartecken heller genom ett tredje intellektshus i Vatten och med den ofria Saturnus - planeten är en indikation om raka motsatsen till den antika definitionen av Intelligens (Jupiter). 

Intelligens sågs förr som levande medvetenhet (klärvoajans) om att alla levande varelser är likvärdiga och delar samma rymd (eller omvänt: åtskillnader i rum existerar inte för den som är väckt ur materialismens slummer). Intelligens är också att se konsekvenserna av klarsynen måste vara ett genuint utbildningsprogram för mänskligheten och ett samhälle som utjämnar de olikheter som uppstår pga materiens tendens att tröga ner vissa själar mer än andra. 

Jag är inte övertygad att Schwalbe själv skulle klara sig om han utsattes för livets omildhet och inte hade vare sig försänkningar bland de mäktiga eller ett skattefinansierat samhällsägt system. Det är inte för inte som vi lämnat godsherrens och feodalfurstens godtycklighet bakom oss.

Märkligt nog är detta denna skrivsugna dags tredje horoskop med en fallen Jupiter i Stenbocken. Märkligt hur det kan slumpa sig.

De övriga var den våldtäktsanklagade chefen för Internationella Valutafonden och Lill-Babs med problemen att förlåta sig för den rad av äkta män hon lämnat efter sig.


2 kommentarer:

Anonym sa...

So Virgo = Nazi? Thank you for that one. So I myself along with a twelfth of the world's population is a nazi then?

Can't tell if trolling...

You should read up on Poe's Law. People will actually take you for your words if you don't explicitly tell them that you are in fact just kidding around.

Seaward sa...

Look into the Thematic Studies (TEMASTUDIER) at the top of the page. Your comment may have been jotted down in a rash.

Trolling? No wonder you cannot tell what the site's up to if you rely on translations services for these Swedish language textes. The writing is sometimes complex and these services fail miserably to convey the thoughts of its author.