Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 maj 2011

Popidolen som straffade ut sig själv

Bara några ord om popstjärnan och Täby-sonen (likt Fredrik Reinfeldt) som straffade ut sig från popscenen genom sin otyglade hunger. Eric Prydz är likt sagde moderatledare född med Solen i begärets tecken Kräftan. Tydligen fanns där en video till hitlåten "Call on Me" som gav uttryck för en sexism det här landet mognat förbi. (AB)

Hur ser då en människa som fastnat i primitivism ut? En total övervikt på passionens kvalitet Rajas verkar vara en viktig byggbit, och Ljusen i Eld och Vatten för sensationalismens upplevelseorientering en annan. Detta är pöbelns nivå. En tom och hungrig själ och sinnena - men inte intellektet - på helspänn.



Sådana här artister blir folkliga (se Madonnas totala betoning av Eld och Vatten) ...om de inte saggar efter folkopinionen i något för ögonblicket känsligt ämne. 

"Folk" är slavar under Månen - massans och den ständigt skiftande opinionens planet. Man kan säga att Eric Prydz i sin fanatiska vilja att bli Någon bara hade lite oflyt. Han var nu inte ett Sol-Lejon utan "bara" en brutaliserad version av sann kunglighet: Mars-Lejon. Att söka dominera på basis av mörka drifters impulsiva eruption istället för Solens konstanta förmåga att skänka ljus och intelligens till undersåtarna/publiken.

Själen lever många liv och famlar i blindo i nästan vartenda ett. Men så, i ett liv, lyckas den få till något rätt. Det blir ett vinnande recept och se, genast har själen inlett en ny trend i sitt eviga liv och börjar bygga på ett nytt tema.

Man kan betrakta ett födelsehoroskop som en stillbild på vad själen har på sitt arbetsbord för tillfället, vid ingången till det här livet. Här syns ett "work in progress" med vissa trådar spretiga, andra helt missriktade och åter några som bildar ett mönster i den väv som håller på att ta form - själens klädnad i morgon.


*****

Några tekniska observationer.

På temat de tre gunas ser man de nio planetpunkterna fördelade på bara Passion och Mörker, eller kanske passion för mörkret (för statiska, formelartade poser): 7 punkter i Rajas och 2 punkter i Tamas. Det är typiskt att framgångsplaneten Jupiter och den grova driftens Mars båda ligger i Mörkret = skandalvideon. "Framgång genom grottmänniskomentalitet" (men det är verkligen att göra våra förfäder orättvisa).

Saturnus (konventionell moral) är "skadad" i Kräftan och angriper det impulsiva och korttänkta (men direkta) sinnet i Väduren. Det är en konstig form av "sensationalism" eftersom Saturnus indikerar en kall och hård läggning, kanske en cynisk instrumenalist som använder kvinnors (Kräftan) form (Saturnus + Venus) för att sätta sinnen (Månen) i brand (Vädurens Eld).

Livet är bra orättvist, Prydz! När Madonna med samma Sol-Kräfta som du, samma Mån-Vädur som du, och samma intensiva Mars i ett Eldtecken som du, sätter på sig själv struttuttar och klär sig allmänt horaktigt - då vinner hon pöbelns kärlek. När du klär ner en kvinna för att vinna dig själv framgång, då skiter det sig totalt! Tuff lärdom.

Jag tror en del av Prydz felkalkyl ses i den "straffade" Draksvansen invid Månen i Väduren. Saturnus vilja till makt, vilja att formge en känsla utlöser Draksvansen. Obs. Jag studerar själv hur de två månnoderna fungerar och allt jag säger om dem på bloggen är i själva verket tidiga intryck. Jag har ännu ingen "systematisk" förståelse - nu någon sådan går att uppnå i astrologin där alla delar påverkar alla andra...

*****

Se även inläggen om Madonna.


Inga kommentarer: