Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 maj 2011

Ordföranderötan - svenskarna lurade av glidarna (igen)!

På morgonradion försvarar LO-ägda AMF Pensions ordförande  att ha nyttjat lagrummet till bristningsgränsen och menar att det bara är sunt att vilja vinstmaximera för sig själv, t.ex. genom att slugt flytta vinster i Sverige först till Luxemburg och sedan till Peru för att få ner vinstskatten till löjliga 4 procent!


Ja, det stinker lång väg, men vad nyhetsradion inte säger - i just det här skedet - är att Bertil Villard också är delägare i advokatbyrån Vinge som Reinfeldt och hans pack gärna anlitar när de säljer ut statens tillgångar till privata sektorn!


Det är ingen slump att Reinfeldt tappar ministrar lite då och då. Så här fungerar de människor som han beundrar. Reinfeldt är marknadens springpojke, deras nickedocka. Vilka är de dolda aktörerna, inte privatpersonernas fickpengar, som finansierar Moderaterna?


Bertils Villards horoskop uppvisar en generell likhet med AMF Pensions förre vd Skeberg, som hastigt tackade för sig (DN) sedan det visat sig att han flyttat om sina pengar inom AMF för att inte förlora ett öre vid en rimlig justering.








Med Chandra lagna-metoden, som håller Månen (sinnelaget) för att vara den mest individualiserande faktorn i horoskop där klockslaget är okänt, har vi två stycken sinnelag i Eldelementet, samma element som var bestickande tydlig i ett mycket tidigt blogginlägg om ekobrottslingar. 


Jag har citerat Ptolemaios senantika föreställning om att Jord var det mest basala och Eld det noblaste elementet eftersom det senare påminde om det ljus som strömmande ner från stjärnhimmelen - sinnebilden för gudarnas boning. Men det finns uppenbarligen en annan sorts människor, som inte förstår vari gudalikheten består. Istället söker de skapa sig ett privat himmelrike på jorden i rent materiella termer!


Horoskopet för AMF Pensions avgångne vd Skeberg är naturligtvis sällsynt träffsäkert med Solen i Kräftan, som alltid försöker se om sitt hus och säkra sig mot förluster. Med en Sol i hamstrandets tecken disponerad av Månen, själva i egoistiska Väduren och förstärkt i sin egocentrism genom Rahu, den omåttliga hungerns tecken, finns inte mycket att säga. Det var en oförskämt egoistisk människa, vilket ju förmodligen är drivkraften hos de flesta som söker ledarpositioner. Extremt få av dem ger sig in i leken för att de vill bidra med något - de är där för att skapa sitt eget imperium.


I en bättre värld än Reinfeldts marknadsekonomiska skulle de här varelserna kallas "undermänniskor" - klent utvecklade själar som kunde ges en egen liten sandlåda att slåss i. Aldrig släppa in dem i samhället.


*****


Men nu var det dagens skandalperson, delägaren i Regeringen Reinfeldts favoritbyrå för utförsäljning av det folket gemensamt äger. (Minns hur en del rövare som nu sitter i regeringen gjort rena kompisdeal med bekanta i näringslivet.)


Skeberg har Månen i Lejonet, ett tecken som sannerligen inte förnekar sig livets goda. Det ska tilläggas apropå inlägget om reggaelegenden  Bob Marley, att Lejonet långt ifrån alltid når sin ädlaste manifestation, den som t.ex. Oxfordprofessorn, livsåskådningsdebattören och sagoboksförfattaren C.S. Lewis vävde kring det goda lejonet Aslan, en förtäckt symbol för Kristus som i antiken betraktades som Logos - den passage genom vilken alla själar måste gå i sin vandring till och från jordelivet. Mucka aldrig med det Lejonet! 


Nu är Månen eller sinnelaget i Lejonet inte riktigt samma sak. Månen är rätt beroende på de aktiva steg Solen tar och inom vilket livsområde (hus 1-12) den så gör. Solen disponerar här över människans jordiska sinnelag så i just det här fall påverkar disponenten Solen - som ansvarar för livsmissionen - mer än i andra fall hur individen beter sig som människa.


Bertil Villard lät mjuk men ändå bestämd i morgonradion och det förvånar inte att se Bob Marleys Sol i Fiskarna, en Sol som ibland lever ett dubbelliv (alla Marleys otroheter) men alltid har en mjuk och vänlig ton utåt.



I Villards fall ska man dock inte missa att den dolda disponenten till denna blida Fisk-Sol är Jupiter och den planeten står i det mest jagiska tecknet och involverar sig med omoralens Mars i tredje huset för "smartness". (Ett horoskop kan berätta många historier beroende på vilket perspektiv man tar, taget för sig är Mars i tredje en intelligenshöjande faktor!)


Jag noterar att AMF Pension återigen involverat sig med en ledargestalt som har Solen i Vatten och Månen i Eld, som jag tidigt sade i samband med artisten Madonna ger Eld/Vatten en sensationalistisk natur, dvs. en människa som lever för upplevelsekickar och omvänt också tenderar att skapa sensationsrubriker.


Det är något omåttligt över den överemotionella grundnaturen. Skeberg hade t.ex. Sol och Måne i samma förhållande som skrikiga Maud Olofsson - som jag dubbade till direktörskramare nummer ett efter att en oförmåga att tygla folk i hennes närhet gått idagen.



Den som studerar denna karaktärstyp - Vatten och Eld i fräsande närkontakt, ska nog upptäcka att något gott snett i deras begärsnatur. De är otuktade, unga själar - sådana Platon aldrig givit ett förtroendeuppdrag i Staten men som han vist förutsåg skulle kämpa efter maktpositionerna...


När övertaggat Eld/Vatten dyker upp bland det "lilla folket", de utan makt, sitter problem istället på ytan - det blir röjiga eller gapiga människor, individer utan kultur eller förfining. Ställer till med en scen för ingenting. De är helt i våldet på sin nyckfulla natur. De ser via Elden och känner via Vattnet. Känslor och utlevelse och väldigt liten intellektuell reflektion däremellan. Ingen stabilitet alls. Ingen pålitlighet alls.



Se Cirkus Madonna för en ganska så dysfunktionell livsväg bakom de dyra bostadsadresserna. Att som Madonna sagt, behöva bråk med partnern (för att känna att det är något drag i livet) - går det ens att avgifta de själar som fallit ända ner till sensationalismens nivå?


*****


Bertil Villard har "lyckan" att mentalt kunna kanalisera sin primitiva begärsnatur och i Chandra lagna-horoskopet är det Mars i tredje huset för intellektet i det intellektualiserande Lufttecknet Vågen som är distinkt signal om smarthet. Mars må vara försvagad i Vågen, den härskar mittemot i Väduren, men se vilken planetär vän som just från Väduren skjuter till ett extremt mått av egocentrisk energi! 


Denna Jupiter i nionde utlandshuset symboliserar tydligt "rikedomar" genom att involvera utlandet (Luxemburg > Peru). Det är inte första gången nionde utlandshuset visar etiskt störda människor och det är logiskt. Hussektorn står bara i bästa fall för högre studier, filosofi och ett öppet gudsmedvetande (högre medvetande). 


Men hur många människor i ett materialistiskt, konsumtionsfixerat land som Sverige når den nivån? Vi får i 9 av 10 fall nöja oss med mer världsliga läsarter av 9e (och Skytten), och då blir det ofta som med svenske stjärnkrögaren som försökte sälja av tunga vapen i utbyte mot kokain i nionde utlandshuset. Samvetslösa kräk som ser niondehusluckan som en öppning. 


Faktiskt har Bertil Villard ett horoskop som tangerar den samvetslösa trendkrögaren. Se materialistiska Saturnus i andra huset för ekonomi hos Villard, se oppositionen mot åttonde huset för "andras pengar" och Solen, bedräglig matematik (Merkurius) och pengar (Venus) denna "onda" hussektor. 


Jag säger "bedräglig matematik" eftersom den onda Saturnus, den "ränksmidande brottslingen", opponerar logiska sifferplaneten Merkurius och åttonde är ett ont hus som därtill har den märkliga innebörden "inte mina utan andras pengar" (Tänk avancerad skatteplanering för att undanhålla pengar som varje moraliskt sund människa inser att de tillhör folket/staten, pengar som ska investeras i det allmänna goda.)


Chandra lagna-horoskopet röjer via sin sataniska axel (här manifesterad via Oxens och Skorpionens naturliga hus) en riktigt ful materialist, trots att Saturnus och Venus är planetära vänner, och trots att Venus anses upphöjd och osjälvisk i Fiskarna.


Men jag menar att åttonde huset degraderar planeterna och framför allt att sinnelagets Måne är perverterat på grund av Månens position på sin bana: som synes har Månen just passerat Draksvansen och är nu på väg ner på sitt halvvarv på sydlig latitud (relativt solekliptikan). 


Detta gör att psyket kopplas samman med Draksvansens symbolik, som jag i ärlighetens namn inte fullt förstått än. Men indisk astrologi menar att detta är punkten där omåttligheten som föddes vid Drakhuvudet är redo att bestraffas. 


Tidigt i bloggens historia kallade jag Draksvansens som en avmätthetens symbol - just för att kontrastera med Rahus obalanserade hunger (för monetär hunger se Annika Falkengrens Måne i begärliga Kräftan tillsammans med Rahu - en perfekt sinnebild för bankvärldens girighet). 


Men som fallet Villard visar kan jag ha varit överoptimistisk som såg en "inhämtad lärdom" i Ketu, ett "been there, done that". 


Det kan istället vara så att Villards Måne med avhuggna Draksvansen indikerar att han under detta jordeliv skall komma att straffas för sitt hungrande sinnelag. (Månens begärsnatur stimuleras som synes via opposition med Drakhuvudet!) 


Det kanske är avsikten med ett sådant här jordeliv att nå den mätta positionen där man - efter lämplig bestraffning för sin omåttlighet - ska kunna ta farväl av ett oskick som förgiftat själen.



Vad händer då med Annika "Fallskärm" Falkengren som i detta liv givit sig in i de hungriga avgrundssjälarnas lek på penningmarknaden? Kommer hon i framtiden att reinkerna under Villards Måne + huggna Svansen den dag hon står på tur för att betala tillbaka för andlig blindhet i ett tidigare liv?



T.o.m. buddhismen, som förnekar existensen av en permanent själ, accepterar att det är så här livets mekanism fungerar, och psykiatern och barnläkaren Ian Stevenson intervjuade barn med minnen av tidigare liv. Teorin tycks stämma och den omoraliska självtjänaren har just bäddat snyggt för sig! Allt vi gör kommer att återverka på oss själva - om inte nu så i en senare upplaga av oss.





*****




Om AMF Pensions kroniska omdömesbrist i valet av ledare i medierna:



DN, SvD, Expr, AB





Artikel från förra året i Realtid.nu påminner om hur många järn i elden där här fixaren har.





Tillägg om dagens himlavalv



Nyheten om Villard exploderar samma dag Månen passerar Lejonets tecken i skyn - samma sinnelagstecken som då han föddes... Vid prognosverksamhet är Månen, som tidigare nämnt, himlarnas "sekundvisare". Den som tar steg bakåt ska säkert kunna rekonstruera en fantombild som indikerar att detta var hans högtidsstund i livet (snarare än drivor av profitabla affärer).



Som en del i rekonstruktionen av Världssjälens sätt att knåda sin deg kan i fallet Villard noteras att vi just nu har en skock planeter i egocentriska Väduren, segmentet 2-7 graden. Bland annat Jupiter ("lätta rikedomar") nästan på samma fläck där den stod då glidaren föddes!



Det kallar jag att sluta en cirkel.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid lika intressant att läsa dina artiklar. Tummen upp!

Seaward sa...

Tackar och bugar! Ibland blir språket lidande för att inläggen skrivs extremt snabbt, men det verkar finnas ett överseende med sådant idag (att döma av nättidningarna som tar lätt på stavning och språkvård).