Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 maj 2011

Magdalena Graaf & tränarpedofilen

I den moraliska indignationen över pedofilfallet i idrottsvärlden försvann utan spår en av den här bloggens allra kusligaste upptäckter - ett återkommande astrologiskt mönster. Hur höjdhoppstränaren visade sig matcha en astrologisk kombination som lite väl ofta visade sig hos sexuella förövare, sexuella avarter eller de som blivit offer för sexuella övergrepp. 

Jag tror heller inte det svenska folkhemmet uppsnappade en enstaka insiktsfull kommentar (på Newsmill) om att Katolska kyrkans pedofilskandal uppenbarligen inte var orsakad av celibattvånget i sig. 

Att den diskussionen ens kunde uppstår vittnar om att svenskarna har mer vita fläckar på sin kognitiva karta än någon politiker skulle vara bekväm med.  Om man inte heter Fredrik Reinfeldt och glatt utnyttjar obildningen för att slå blå dunster i ögonen på massorna. Nya arbetarpartiet, pyttsan! Med en politik som hånar samhällets utsatta grupper.

Vad har nu det här att göra med halvkändisen Magdalena Graaf, som anträdde vägen till offentligheten den lätta vägen, som en naken scandal beauty?

Jo, tydligen deltar hon i någon förytligad tv-version av kognitiv beteendeterapi, där känt folk ska träna bort sina ångestar för det som varit genom att konfrontera sitt förflutna (AB). 

I Magdalenas fall genom återbesök i den lägenhet där en kriminell skitstövel hon kärat ner sig i gick lös på henne och slog henne. Minns att detta är samma Magdalena som några år senare fick en hjärnblödning som kunde slutat illa i samband med någon annan ytlig tv-såpa. 

Misshandeln och hjärnblödningen är astrologiskt upphängd på samma krok, det är krigaren, attack- och blodplaneten Mars som är den astrologiska minsta nämnaren för många av livets sjaskiga sidor.

Och...den närmare kopplingen mellan den pedofiliska idrottstränaren, de homo massmördare och andra rötägg som jag upptäckte i anslutning till honom och Magdalena Graaf är att hon har en något lindrigare version av samma astrologiska signatur som den här högen av förråade och störda mentaliteter. 

Men GESTALTEN är tydlig. Hon ser inte sin egen väg klart till följd av en grov psykologi. Hon attraherades av livets sumpmarker för att hon enligt horoskopet saknar finare sensibilitet. Jämför med Åsne Seierstad och Lara Logan - två korrespondenter som drogs mot våld (krig). 

Båda kvinnorna har sin rena kognition (Eld) nerlortad av Jorden - det så kallade egenmäktighetssyndromet som ibland bara antyder någon som vill visa sig på styva linan och därför utmanar livets svåra situationer. Jfr korkade kvinnor som tror de ska klara av att reformera rötägg till pojkvänner...




Jag menar att det inte är någon slump att hon drogs mot skitstövelstypen och hamnade i en kriminell värld. Det är bara en annan variant av samma blindhet som fick henne att ta lätta vägen till nonsens-celebritet genom att vika ut sig naken. Det är den absoluta bottennivån i ett samhälle (och "glamourfotografen" Bingo Rimér svängde där taktpinnen under många år).

Fastän långt från exakt, tycks astrologin kunna ringa in tider som närapå drunknar i problem. Från inlägget om idrottstränaren visar sig förstås inte alla vara sexuella eller brutala monster. 

Men det var signifikativt att en så hedervärd människa som drottning Silvia fanns med i gruppen och att hon ur en överlägsen själslig klarhet engagerat sig i utsatta barns situation. 

I ett alternativt universum kunde man tänka sig att Magdalena var slumbarnet och Silvia den goda madonnan som lyfte henne ur rännstenen. De möttes under samma risiga planeter men på olika andlig mognadsnivå och tog därför olika roller i det förutbestämda dramat.

Det finns en faktor astrologin inte kan uttala sig om, och det är vem individen är. Men den vet skrämmande mycket om de materiella klädnader som själen till följd av sina tidigare liv draperat sig i den här gången.

*****

Magdalena Graafs födelsetid är okänd men hypotetiska 12.20 har valts eftersom sinnelaget/Månen når Kräftans tecken då.

Detta är nämligen hennes systers månposition och de är så lika att alla som studerat astrologi skulle misstänka en delad typ av känsloliv även om andra delar av horoskopen för dem åt olika håll i livet. 

Jag har exempel i egna släkten på två systrar båda med Månen "fallen" i Skorpionen, vilket yttrade sig som att deras mor (Månen) dog (Skorpionen) när de var små flickor. Det är naturligtvis inte en lag att alla syskon där en förälder dör tidigt måste ha exakt samma månplacering - astrologin har många sätt att berätta en snarlik historia.

En Måne i Kräftan för Magdalena Graaf hamnar dessutom nära formplaneten Saturnus, en kombination som regelbundet återkommer hos kvinnor som accepterar att objektifieras, eller reducerar sig till ting i männens ögon. Astrologins logik är helt entydig: Saturnus är en gammaldags husbonde eller patriark och den tar total kontroll över kvinnosymbolen Månen närhelst de två kommer samman på himmelen. 

Chuck Lorre, regissören till 2 ½ män, har kallats härsklysten. I avsaknad av känd födelsetimma hjälper skvallret om hans svåra sida till att placera Månen i närheten av Saturnus. Saturnus är för övrigt regissörers och diktatorers egen planet, så vad är naturligare än att sinnet (Månen) identifierar sig med en ledarroll om man är man? I kvinnors fall verkar Månen och Saturnus istället ge en hjälplös auktoritetsbunden typ - kanske just en sådan dyrkan av "starka män" som, om horoskopet i övrigt är primitivt eller förråat, drar mot dåligt sällskap. 

Saturnus själv kan i ogynnsamma fall degradera sig till en riktig slavdrivare, snål och fordrande och aldrig ett uppmuntrande ord. I Magdalena Graafs horoskop kombineras detta alltså med en ful indikation om män: Mars i pengagalna Oxen i attack mot pengarnas Venus i Lejonet och i attack mot intelligens Sol i Lejonet.

Det här stavar jag som "korkad förbrytare". Det ger också en extra dos sex appeal hos horoskopinnehavaren själv. Och missa inte vilket jobb hon har för tillfället. Totalt kopplat till pengar (Postkodsmiljonärerna)!

Jo, vi bokar biljett till jordeliven i förväg och milstolparna står inskrivna på födelsehimmelen. Åtminstone i principiella termer - vilket är vad astrologin sysslar med: att bli principiellt klar över vad man egentligen håller på med.

*****

Se även: Gömmer han klövern för exet? Ja, Magdalena Graaf har blivit något av en specialist på att skapa sig rubriker genom materialistiska och pengahungrande partners... 

Det är naturligtvis hennes egen Mån/Saturnus som avslöjar sig i dess simpla status- och positionshungrande enkelhet. Jag har en teori om den här typen av horoskop: de döljer ett tidigare liv i extrem fattigdom som slagit över i ett "jävlar anamma att jag ska skaffa mig status i det här livet". 

Sen, när det här livet är avklarat har den hungriga själen förhoppningsvis mättats så att nästa återfödelse sker under lite värdigare former, dvs. under en något mer gynnsam himmel.

Inga kommentarer: