Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 5 maj 2011

Läkare slet av luftstrupe på baby

En sådan äckelnyhet Expressen kommer med. Mycket värre missgrepp kan man knappast föreställa sig. Förlossningspersonalen som tryggt ska slussa ut ett nytt barn i livet tar i så det knakar och förstör den lilla kroppen. Artikeln här:

http://www.expressen.se/nyheter/1.2426288/lakaren-slet-sonder-felicias-luftstrupe

Det är så tragiskt och man kan bara undra kring meningen med händelsen för alla inblandade - karma, tidigare liv, med mera - i sådana här extremt udda fall.

Horoskopet för förlossningsdagen anges i artikeln och avslöjar ännu ett exempel på störningen mellan Luft och Vatten - "ena handen vet inte vad den andra gör". 

Elementens motsättning figurerar egendomligt nog i artikeln - det nyfödda barnets problem med andningsluften avfärdades av sjukhuspersonalen som ett trivialt problem med "lite fostervatten i näsan"!



Planeten för livets början och slut, Månen, är fallen i Skorpionen. Det är ett allvarligt omen (inte minst på mödernets sida) om något extra tillstöter. Och det tror jag vi kan säga sker på denna himmel. Månens disponent är olycksplaneten Mars och den ligger i närheten av andningsvägarnas Merkurius i Luft. 

Mars attackerar orala Oxen (munhåla, hals, etc), ett tecken som står i "sympatisk" samsvängning med Månen ("livets början") mittemot. En början på livet som går i dödens tecken! Det slår mig också att Jord och Vatten relaterar till fysisk cellstruktur på ett sätt som knappast Eld och Luft gör.

Halsens Oxe är själv inte optimal eftersom dess härskare Venus umgås med överdriftens Rahu - läkaren grabbade tag i halsen och drog i barnet!

I det här fallet tycker man sig se vad symboliken representerar. Men inte hade jag kunnat förutsäga ett sådant elände utifrån denna himmel!

Men titta på den vediska astrologins lära om planeters verksamma natur. Den som föds under en Skorpion vilket vi här antar genom att använda en månascendent, får märkligt nog inte Skorpionens härskare Mars med sig, den är bara "neutral"! Merkurius, Saturnus och den vanligen goda Venus förvandlas till kanaler för ont.

Och därmed är vi tillbaka vid alla indikationer vi redan upptäckt, men nu med den vediska astrologins bistra besked om att verkligen verkar ont i det här livsödet. Multipel attestering med andra ord - flera omen som alla pekar i samma riktning.

Merkurius och Saturnus har visserligen en ömsesidig reception, Vattumannen till Jungfrun, men jag ritar inte ut den eftersom Mars, disponerad av denna Vattuman, angriper sin egen disponent. Och Mars "verksamma natur" är i mina ögon inte alls neutral utan ond. Och som Månens disponent är detta en bekräftelse på mästerastrologen Charles Carters tes om att spädbarnsdöd syns i att båda Ljusen attackerar barnets ascendent. 

Det här horoskopet ger, om man tänker efter lite, en variant på den observationen: båda Ljusen attackeras på olika sätt av Mars, och Mars är månascendentens härskare. Inte bara angriper Mars Saturnus (livslängd, insensitivitet med flera "hårda kvaliteter"), Saturnus själv - under dålig påverkan från Mars - "angriper" Skorpionascendenten.

Vi har en formidabel rundgång av elände här.

*****

Det är märkligt att konstatera att knappt har jag skrivit ett inlägg om min upplevelse av bufflighet och även bryskhet i samband med störningar mellan Vattumannen och Skorpionen förrän detta fall dyker upp i en tidning. (Se det här inlägget och ev. det som inlägget var en spinoff på.) En förlossningsläkare med sämre fingertoppskänsla (bufflighet) får man leta efter. Det är verkligen, som jag ibland kallat osynken mellan Luft och Vatten, att ena handen inte verkar veta vad den andra håller på med.

Jag kan apropå det tidigare inlägget också tillägga att Skorpion/Vattuman-kombinationen i ett horoskop har ett annat uttryck för den här buffligheten. De höjer rösten abrupt och oväntat. Det är som om hela växellådan kärvar eller vissa mellanlägen saknas.

Indierna kallar planterna grahas - grabbare som griper tag i våra psyken och kroppar så att vi ibland helt agerar fjärrstyrt. Förlossningsläkaren måste ha fått akut hjärnsläpp och tappat både omdöme och hantverkskunnande, växellådan kärvade. Månen i Skorpionen med slirig Luft kan tyda på mental störning. Frågan är om barnet, som fick flera hjärnblödningar på kuppen, är skadat för livet. Artikeln sade inget om den saken.

Kanske märkligast, när man tänker på saken, är att den sociala utstötningens drama "i största allmänhet" stod skrivet på himmelen under två dygn. Vad hände de andra nyfödda runt samma tid? Var det bara under några enstaka timmar dessa dygn omina var katastrofalt usla? 

Var barnet menat att "stötas ut", dvs. dö, och läkarens missgrepp en del av den ödesbundna planen? Det är här den lilla människan utan tro och med bara en materialistisk utblick vrider sig besvärat. Kan himmelen verkligen vara grym?

Men det är inte "himmelen" som står för händelserna enligt själavandringsläran - det är själarna själva som skapar det spektaklet vi kallar liv på Jorden. Liv efter liv skrivs en berättelse genom tankar och handlingar och varje förlupet ord och förhastad handling binder människan att återfödas och möta sitt förflutna. 

"Systemet" är så komplext att människans hjärna fallerar i försöken att visualisera hur allt är relaterat till allt annat. "Oändligheten upphöjt till oändligheten", sade den indiska filosofen för den som vill testa sin föreställningsförmåga. Se upp, risk att propparna går i elskåpet!
*****


Märkligt nog har jag en annan förlossning bara dagarna efteråt, och jag tror det också var på Danderyds sjukhus. Jag hade skämtat med fadern om att ungen borde vänta ut Vattumannens tecken och födas som Stenbock. Då skulle han bli "pappas pojke" eftersom fadern har både Sol och Måne i Jordtecken. 

Och så skedde. Modern gick över tiden och förlossningen kom när Solen stod i konjunktion med olycksplaneten Mars i början av Jordtecknet. 

Förlossningsproblem och den där sugklockan på barnets huvud även i det fallet. Något verkade fel med barnet och hjärtat höll inte takten. 

Familjen hölls kvar flera dagar och till sist hittade den nyfödda hjärtrytmen, om jag förstod rätt. Ungen hade blivit helt traumatiserad av den våldsamma förlossningen. Här har vi hjärtat Solen (hjärtrytmen) och Mars som skapar turbulens. 

Inga kommentarer: