Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 maj 2011

Jedward - vad är nu detta?



Det är väldigt sällan jag bara känner för att nacka en levande varelse, men de här ufona till irländska bröder - "Jedward" - är ett sånt tillfälle. De representerar bottennivån till och med för en sekulär yngling i västerlandet. 

Och konstigt är det kanske inte med en far som är i it-branschen. Där finns ingen kultur värd namnet, jag har varit där själv så jag vet. De flinar ytligt åt allt och alla utan att kunna realisera något av världen bortom den strikta programlogiken. Ett ovanligt handikappat släkte som tyvärr fått mer makt än politikerna riktigt begripit.

Så vad har den här datateknikern till fader frambringat egentligen? Ödets försök att kompensera hans outvecklade högra hjärnhalva? Ett tvillingpar så ytliga och feminina att jag får kräkupplevelser av deras töntiga och plastiga "look". 

Till min häpnad fick frillan mig att upptäcka att det faktiskt går runt fler ynglingar i Stockholm med åtminstone ansatser till samma hår. Vem är det som tagit dem på en sån här tripp? Helt klart inte dom själva. I den här åldern köper man det som bjuds ut på Marknaden. Man är ung och osäker och betalar för ett utseende som utlovar kreddfaktor.

Men vet inte bröderna Grimes att de är homostajlade? Eller är det just det de vet? Har vi här två praktfullt urspårade fjollor med ett hår som in i detalj kopierats från brittiska ö-världens dominanta sångerska på 60-talet, Dusty Springfield?

(Det framkom senare att hon var homosexuell, och det var väl då hon blev gay-ikon. Synd för henne - hon var mycket olycklig i sitt liv - för hon sjöng som få och samlade på sig en fantastisk låtrepertoar.)

De har också kommenterat det svenska bidraget, inte låten utan personen: "Eric är snygg, men vi tror vi får fler röster" (Expr). Bara homo män ser på andra män på det sättet. Vi har alltså troligen att göra med ett extremt ytligt horoskop och säkert underligheter på de vanliga ställena i horoskopet. Låt oss se.



Faktiskt besannas alla misstankar. Dels överlappar horoskopet med det för sturske Saades (AB) - det kommenterades här. Solen i Jungfrun har sina trivsamma sidor men den är också känd som något av det mest avtändande fåfänga och självupptagna när det kommer till män. Studera bara åldrade rockstjärnan Bryan Ferrys tangorabatt och kostymer under sina framgångsrika år. Han äcklade mig också för att han tittade mer på sin egen kropp eller inte alls medan han sjöng än på publiken. 

Faktiskt, bara Bob Marley (Månen i Stenbocken) har haft sämre publikkontakt. Var på Gröna Lund vid alla de tre legendariska (i Sverige) spelningarna och han blundade också eller tittade på vad som helst utom sin publik! Det kan vara en fråga om vilket kön man tillhör, för några kvinnor med samma astrologiska grundtendenser har jag funnit extremt attraktiva!

I fallet med de irländska bröderna går den självcentrerade esteticismen helt överstyr eftersom Solen disponeras av Merkurius som själv står i estetiska (Venus) Vågen och i kombination med en klen Mars därifrån angriper fysikalismens tecken Oxen, zodiakens andra venusianska tecken. Nu är det väldigt mycket Venus-valör i horoskopet, och värre blir det.

Venus står i manstecknet Lejonet och den ytliga dragningen till prakt och grannlåt som förklarar varför Sol-Lejonet och schlagergeneralen Christer Björkman bitit sig fast vid ESC så länge. Den dragningen förstärks hos irländarna tusenfalt av expansionsplaneten Jupiter. Och det är här, utan någon djupare analys som jag tror grabbarna är homosar. 

Jämför med trollkarlen "Amazing" James Randi som först på ålderns höst släppte sanningen. För mig förklarade det varför han hatat äkta trollkarlar - dvs. parapsykologiskt begåvade människor - i hela sitt liv. Han privata störningar var tvungna att avlastas i någon riktning så Uri Geller och kompani fick ta skiten. Inget att göra sig lustig över, bara tragiskt.

Alla horoskop med Oxe och Lejon samtidigt aktiverade verkar i mina ögon en smula suspekta (bloggens senaste exempel var kokainkrögaren), men det finns naturligtvis fall där individen bara är ett offer för den brutalisering och primitivism som genereras när båda Eld och Jord vill dominera samtidigt (elden är raka motsatser). Bland kvinnor har jag flera exempel på våldtäktsoffer men bland män leder kombinationen ofta till våldsbrottslingar. Kanske just dem som förgriper sig på kvinnorna med samma horoskoptyp?

Det som får mig att bistert känna en bekräftelse på att det började klia i mina stryparhänder (hjälp! vem har jag varit i ett tidigare liv?) är förstås brödernas sinnelag. Hur ofta får inte bloggen tillfälle att kommentera ytligheten när Månen i Stenbocken tittar fram? Och här är dessutom allt känslodjup helt bortblåst tack vara att formalismens planet Saturnus här hemma i ytans tecken. Kraftwerk sade det så bra: "We are showroom dummies".

*****

Det är alltså 2011 och schlagertider. Det är ingen slump att ämnet Stenbocken och ytligt poserande fördes på tal vid den här tiden förra året.

Här är inläggen om Månen i Stenbocken då:

Jag hade faktiskt redan i februari ventilerat risken med Stenbockens tecken i inlägget om plastikopererade Heidi Montag.

Men sen hade vi ju Gayschlager från helvetet (om Neo alias Linus Ingelsbo)


...och så förstås lilla schlager-Anna! Hon som klätt ner sig så street-kreddigt som hon tyckte sig kunna gå, men hade med sig den tråkigaste låt som tänkas kan.


På plussidan går det inte att förneka att Månen i Stenbocken har en förmåga inom just området stajling och formgivning, men med de här irländska bröderna talar vi bara puckat grävande i gamla veckotidningar. Gay-kitsch, bara för pedofilerna i schlagertv-soffan.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en rörande rädsla du uppvisar. Du tycks ha stora problem med tillvaron, det är ett som är säkert.

Anonym sa...

Är du själv homo? Månne bor det en liten schlagerbög långt därinne under den andliga fjollfernissan.

victoria holmström Älskar Jedward sa...

dom är inte homo det vet jag jag är en tjej som vet ALLt om John och Edward och kan medela att dom är kära i enbart tjejer.....
jag heter Vistoria och dom kan ju vara aliens men snygga e dom i alla fall jag älskar dom mer än mitt liv så jag vet....
det kanske är du som är homo från en annan planet....
och som om det inte var nog alla säger att dom e homo och dom tycker att det inte är roligt.....
dom älskar alla sina fans och dom älskar TJEJER fattar ni?

Seaward sa...

Detta är så kallad fejkad upprördhet. Jag blev bara så chockad av att se hur dessa två Duracell-kaniner verkar totalt i händerna på folk som exploaterar deras ungdomliga energi. Nyttiga idioter kallas sånt här folk i maktpolitiska sammanhang. Nå, de kanske växer upp innan de blir lika patetiska som Duran Duran (80-talsgruppen) var efter ett år...

Anonym sa...

Kan man ha större fördomar?!! Nej, det kan man inte! Större homofobi går ju inte att ha!
Det är absolut inget fel på tvillingarna -eller att vara gay för den delen.
De är några av de mest begåvade människorna i hela världen, helt sraight och har världens coolaste hår! De gör något som inte alla vågar; vara sig själva och ha öppna ögon.