Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 16 maj 2011

Hawking - det tilltäppta horoskopet

Jag har inte fäst någon uppmärksamhet vid Stephen Hawking eller läst hans populärvetenskapliga böcker. Vagt har jag uppsnappat att han inte lyckats i sin ambition, inte fått ihop någon fungerande grandios teori om alltet (TOE). Han sitter i en sits som liknar Einsteins, som ju också triumferade ung men sedan hamnade på defensiven.

På hans definitiva materialistiska uttalande (DN, AB), att vi bara är biokemiska medvetanden och att när hjärnan dör är det helt finito, gick tankarna till hans horoskop som skymtade förbi i det här inlägget om högintelligenta människor. 

Jag kan inte längre acceptera den uppgift om födelseklockslaget (7.45) jag hittade för så länge sedan att jag inte längre minns var. Det kan mycket väl ha varit någon nätastrologs privata rekonstruktion.

Sanningen är att Hawking inte förtjänar ett sinne (Månen) i Lejonets tecken, det nobla tecknet. Hans ateism blir så mycket mer begriplig om vi antar en födelsen närmare lunch eller senare. 

Då har psykindikatorn flyttat in i Jungfrun, ett logiskt tecken som jag ända sedan inlägget om astronomen och ArpaNet-konstruktören Jacques Vallee velat koppla till den kliniska, precisa och empiriskt orienterade typen av människa. 

Sorten som garanterat aldrig kommer att uppleva några mirakler i sitt liv eftersom de är fixerade vid det fysiska och upptagna med att respondera på yttre sinnesdata. 

Det är t.ex. signifikativt att typiska ateister som Humanisterna Björn Ulvaeus, sektens ordförande Sturmark och plottriga skribenten Dilsa Demirbag-Sten - ledande språkrör - alla har sitt psyke i det här logiskt-kritiska tecknet. Månen i Jungfrun var också statistiskt överrepresenterad i horoskopen för 200 brottslingar, ett förhållande som även upprepades i den delmängd som utgjordes av tjoget tyska naziförbrytare från Andra världskriget.

Jag har på andra ställen argumenterat för att den här väldigt "it-aktiga" psykopositionen kan tappa greppet om all humanitet och fastna i en begränsad värld av lömskt kalkylerande. Se en synpunkt på Newsmill om Humanisternas påfallande problem att bete sig som folk och inse att deras synpunkt bara är en och inte ens särskilt övertygande.

Det är intressant att den här skribenten beskriver sektens tendens att hela tiden falla sönder i faktioner. Exakt vad den ständigt dikotomiserande Jungfru-Merkurius representerar - diskrimineringens princip (varav den astrologiska principens tydliga förekomst bland nazister och främlingsfientliga).

Den ålderdomliga astrologin presenterar i själva verket sinnen begravda i Jordelementet som trekvartsblinda! Bortom Jord väntar också Vatten, Luft och Eld och de är också existerande domäner. Enligt Platon är det enbart Jordelementet som inte har "bakåtkompabilitet" till de "högre" medvetandetillstånden som föregick syndafallet (Big Bang var en implosion!) då själen vändes in-och-ut, och nu tror den tittar ut på en värld!

Att Hawkins inte ens överväger (eller nämner) alla de problem hans simplistiska (biologistiska) syn på medvetandet för med sig talar distinkt för en Måne i Jord. (Ett resonemang kring enbart Månen leder dock snett, men jag söker driva in en poäng här.)

Ett av problemen britten borde adressera och lösa innan han uttalar sig om liv efter döden är hur människor med sin nuvarande fysiska hjärna kan minnas tidigare liv i fjärran länder och hur dessa minnen kunnat hamna i den här hjärnan!

*****

Låt oss titta på Stephen Hawkins fullständigt kriminellt förfärliga födelsehimmel - som uppenbarligen återspeglas i hans odugliga fysiska kropp:
Återkommande bloggläsare vet exakt vad färgkodningen i horoskopet söker säga: "egenmäktighetssyndromet", där i detta fall Elden ligger besynnerligt svagt till för att kunna råda över de bruna tecknen (symboliserande omutliga fysiska realiteter).

Med en Måne som substitut för ascendenttecknet (den egna kroppen) eftersom vi nu inte vet födelsetiden, landar även hans intellektsplanet Merkurius under gräslig attack från den restriktiva formgivaren Saturnus som det här året var fallen i syndafallets inskränkta ego-perspektiv, symboliserat av Vädurens tecken. 

En positiv effekt är att den tvingar fram disciplinerat tänkande, och givet hans handikapp var detta den enda aktivitet som återstod för honom! Notera hur hård låsningen är: Saturnus representerar förlamning och Merkurius är den rörliga silvervingade budbäraren!

(Jag har icke handikappade fall med planeterna i kombination där en oerhörd klumpighet kunnat noteras, en till synes nedsatt känsla för hur deras fysiska kroppar relaterar till rummet! I något fall också en extrem förnekelse av den egna kroppens faktiska kondition - förträngning av kraftig övervikt.)

Solen i "långväga" Skytten ser ut att vilja blicka bortom horisonten och nå universella sanningar, men den disponeras av en totalt jordbunden Jupiter i Oxen. Eld/Jord i låsning upprepas ännu en gång! Jupiter i Jord här ger nästan alltid en materialistisk filosofi eller, om människan ansluter sig till någon föreställning om en värld bortom vår ("himmelen") ändå till en realistisk uppfattning av denna världen.

(Se inläggen om rymdflygsingenjören, vetenskapsfilosofen och katoliken Wolfgang Smith, hans Jupiter-Oxe och propsande på kroppslighet - Platon och den filosofiska idealismen ger han inte mycket för.)

Med en Chandra lagna är emellertid Stephen Hawkins närmast kvävda och dödade ego en uppenbart karmisk följd av tidigare liv. Horoskopet beskriver en syndares återfödelse - själva tanken faller sig inte naturligt för en sekulär svensk materialist eller för dem som aldrig ens funderat över varför människor föds ojämlika. 

Men så långt som man kan uttala sig utifrån ett Chandra lagna-horoskop ger en fallen Saturnus som blockerar en urstark men primitiv Mars i ego-position - och båda de naturliga illgärningsmännen i det "onda" och hälsorelaterade åttonde huset - i princip den fulaste kombination astrologin kan frambringa med sina byggbitar.

Som reinkarnationister skulle säga: den här tur & retur-resan (s.k. TOR) till Jorden tog han för att lära sig konsekvensen av något han ställt till med i sitt eget förflutna. Hjärtlöst? Inte alls. Perfekt rättvisa i ett intelligent och levande kosmos. Gamla synder återvinns och blir till råmaterial för ett begränsat liv som i sin tur föder nya tankar. Ordet/Logos blir alltid kött, förr eller senare. "Det är en evighetsmaskin", som ABBAS ljudproducent Tretow sjöng en gång.


PS. Accepterar man Månen i Jungfrun bildar Ljusen (Sol & Måne) ännu en Jord/Eld-dikotomi! I samband med popartisten John Foxx citerade jag klarsynte britten Charles Carter:

"Jungfrun är för evigt sysselsatt med att söka reducera till 'ordning och reda' allt det den vittomspännande Skytten ger ifrån sig under sina utforskningar."

Det skulle passa väl in även på astrofysikern Stephen Hawking.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.