Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 maj 2011

Dödens ideologi signerad Spencer & Reinfeldt

Astrologi är politik och har så varit ända sedan begynnelsen. Det här långa inlägget (2.500 ord) kommer bara i förbigående att sysselsätta sig med Tolkning & Teknikalitet.

Inte ens djuren vill inte höra på längre
när deras liv utnyttjas av män i vanvettets våld.

Jag hade visserligen 25 år av hobbystudier i den västliga grenen av astrologi bakom mig när jag äntligen fick upp ögonen för den indiska läran. Så chockerande mycket tydligare visade sig plötsligt människors karaktärer genom att bara flytta zodiaktecknens gränser 24 grader tillbaka att jag inom två år kände mig manad att blogga om antikens "protopsykologi". 

Den ursprungliga zodiaken började till och med visa respons på det mest intellektsbefriade av sätt. Genom statistisk signifikans! 

Allt går att bevisa med statistik, heter det ju, men bloggens upptäckter att exempelvis Mars i "fallet" läge är klart överrepresenterad i hbt-horoskop, ger anledning till eftertanke. Vad var det rationalisterna runt Franska revolutionen  slängde på soptippen egentligen? 

Var deras prat om upplyst förnuft bara en rökridå för en simpel vilja till makt? Betedde de sig precis lika ovetenskapligt som de sekteristiska lobbygrupperna VoF och Humanisterna i Sverige idag? Båda är kända för att blankt låtsas som om forskningen i vetandets ytterändar inte existerar och låter påskina att t.ex. parapsykologi saknar positiva rön, vilket inte stämmer.

För egen del har emellertid livstecknen från en gammal och, trodde man, avdöd kosmologi varit det mest fascinerande. De fyra elementen, sedan länge kastade på historiens soptipp, tycks leva och ha hälsan trots att ingen frågar efter dem längre.

När jag i ett första inlägg tillspetsat kallade Moderaternas ordförande Reinfeldt en socialdarwinist, hämtade jag uttrycket ur luften. Det syntes stämma väl med partiets själviska och osolidariska livssyn. "Var och en för sig själv, och om du inte håller måttet, mitt mått - så synd för dig då." 

På en översiktlig sida om socialdarwinismen (det finns garanterat mer inträngande analyser på nätet) noterade jag en tillspetsad definition, här i översättning:
Socialdarwinismen är en trosföreställning, populär i det Viktorianska Englands slutfas, i Amerika och annorstädes, som postulerar att de starkaste eller bäst anpassade i ett samhälle ska överleva och blomstra, medan de svaga och opassande skall tillåtas dö.
Som Reinfeldt klargjorde i sitt politiska manifest om den del av svenskarna som stämmer med definitionens andra hälft, "det sovande folket", står han så nära man kan komma det totala kallsinne socialdarwinismens fader Herbert Spencer uppvisade! 

I Reinfeldts Sverige skruvades klockan prompt tillbaka till det sena 1800-talet, fast vi i backspegeln borde vara medvetna om periodens vedervärdiga tankeklimat, vetenskaplig positivism, rasbiologi och rasism och många andra lika odugliga tankeprodukter. 

Den mentalitet Reinfeldt av någon anledning kommit att uttrycka, är i allt väsentligt snarlika de monster som drev Europa in i det svartaste århundrade mänskligheten någonsin skådat med två världskrig och en alltmer begränsad syn på människan. 

I fråga om sin människosyn påminner Reinfeldt om det sämsta de arma socialdemokraterna omfattade under en tid i mitten av 1900-talet då behaviorismen regerade inom psykologin och människan betraktades som en ren maskin som kunde präglas för att utföra uppgifter i samhällets tjänst.
 
Som allt fler nu insett är detta exakt tanken bakom Reinfeldts "arbetslinje i dess tredje fas". Dess inhumana och förnedrande slavvillkor ska tjäna som ett incitament för samhällets lägre klasser att ytterligare sänka sina anspråk och ta jobb till varje pris. De naziinspirerade arbetslägren i FAS III är den yttersta förolämpningen mot det som en gång bättre människor än Reinfeldt kallade "människans värdighet". 

Och allt fler svenskar kommer att tvingas in här, givet den åldersdiskriminering jag själv mött vid 50 trots ett förflutet i systemutveckling - vilket borde indikera såväl kreativitet som analytisk förmåga såvida inte rekryteraren är helt tappad bakom en vagn.

En AB/e24-rubrik bara bekräftade vad jag redan anat om arbetsmarknadens gallringskriterier: Redan 43 är för mycket på en marknad där yra höns sköter arbeten som borde åligga människor som nått åtminstone ett modikum av överblick. I Reinfeldts Sverige straffas de som skaffat sig överblick ut och placeras i fattigläger!

Men bakom Reinfeldts scenskifte (där han rider på större trender i tiden, som just nämnda åldersdiskriminering), döljer sig en månghövdad hydra som gärna ser att fler arbetar övertid och till lägre lön.

Och de som i slutändan plockar ut företagens härigenom ökade vinster är naturligtvis inte den växande underklass Reinfeldt håller på att framskapa med sin sociala ingenjörskonst - delvis en produkt av att han bara är civilekonom men delvis av hans psykiska egenheter. 

Det är för övrigt samma hydra som till att börja med introducerat åldersdiskrimineringen genom en marknadsföring riktad mot unga människor som just börjat konsumera och vilka man hoppas kunna binda upp till en hel konsumtionscykel. När materialismen avklingar, ut med dem i kylan igen. Det är vad allt fler som tror på Reinfeldts system kommer att vara med om! En cynisk apparat som inte är värd att kallas samhälle.

Sverige är under moderatledd regering alltså redan inne i de tankebanor som banade väg för Andra världskriget och Förintelsen - och jag ser utan problem en parallell mellan den moderata ordföranden och Usama bin Ladin. 

Reinfeldts krig mot kollektivism och sin vilja att profilera sig som går tvärtemot socialdemokratins värden då den byggde upp ett välstånd för alla, är inte artskilt från det ideologiska vansinne som grep bin Ladin i hans blinda USA-hat.

******

När det sent omsider slog mig att jag inte gjort horoskopet för socialdarwinismens fader, den engelska positivistfilosofen Herbert Spencer, hade jag ingen aning om vad jag skulle hitta. Men fyndet är närmast sensationellt givet det jag redan sagt om Nya Moderaterna eller Reinfeldt i många inlägg.

Inte minst den raljanta kommentaren till lögnhalsen Gunnar Axén, moderaten som sprider myten att Sverige har världens mest sjukskrivna (läs: lata) folk, får ett förnyat djup och allvar genom upptäckten av Spencers groteska kognitiva störningar - i allt väsentligt desamma som Axén och Reinfeldt lider av.

I Spencer har vi ännu en man med panikartad skräck för att bli slukad av en folkmassa eller en grym Natur, vilket leder honom att formulera den räddhågsnes förblindade syn på Naturen som en plats att antingen äta eller ätas. 

Notera banaliteten, här finns inget mellanting, inga mer avancerade eller kvalitativa analyser. Varken i Spencers eller Reinfeldts djungelinspirerade synsätt finns något sådant som ett mänskligt intellekt, tanken om att människan genom understödd bildning kan höja sig från svagpresterande till en intressant kandidat för arbetsgivaren. Vill arbetsgivaren ens ha välutbildat folk? Nej, överlag tvärtom av tidigare anförda skäl. 

Arbetsgivaren är inte ens intresserade av ett intelligent och tänkande, välutbildat folk. Hans enda intresse är att skapa mervärde på sin tillverkning. Arbetsgivaren känner inget ansvar med samhället alls. Han tillhör en låg människotyp som bara är i spelet för sin egen vinnings skull. Och Reinfeldt är ingen genuin statsman, bara en springpojke åt de verkligt stora Arbetsgivarna, just dem moderaterna aldrig kommer att berätta om bidragen från.

Världen om hundra eller tvåhundra år kommer inte att vilja ha den här sortens människor längre, och det är nu vi lägger grunden till tankarna om ett kvalitativt gott liv i största allmänhet, absolut inte Reinfeldts definition från helvetet på en människa: att hon ska utgöra en produktionsenhet för marknadsekonomins skull. 

Hans obildning i humanvärden och omedvetna hörsammande av ekot från Herbert Spencer kostade honom kungavärdigheten! Vänta bara och se. 

*****

Reinfeldt och Axén är således samma andas barn och båda stammar direkt från Herbert Spencer. Alla tre delar samma ibland rent psykotiska blandning av irrationella känslor (Vattenelementet) och ett vilt luftslottbyggande för att hålla sig själv flytande (Luftelementet).

Sverige verkar vara en god grogrund för lögnare och desinformatörer, andra typiska uttryck för osynken mellan Vatten och Luft. Vilka de historiska tillfartslederna för denna beklämmande situation är, får anstå till en annan gång. Nu måste vi fördjupa oss i Spencers avsevärda problem med en rimlig estimering av livet i alla dess aspekter och hur att använda Naturen som modell för en samhällsmodell.




Redan klockan fyra på morgonen har psykets indikator Månen nått in i Vågens tecken, så vi kan på rena sannolikhetgrunder anta att vi har ett sinne som tenderar mot tankebyggnation. Att horoskopet liknar det för ledande moderater ger ytterligare stöd för den här placeringen.

Luftelementet är ibland lite av "art for art's sake" och fastän Månen bara är en dunkel spegel jämfört med det direkta solljuset, indikeras här en spontan vilja att formulera en mental representation. Månen i något av de tre Lufttecknen passar utmärkt för teoretiker.

Sinnelagets disponent Venus befinner sig i sitt andra härskarläge, knappt mer än nyfödd i Oxens trettionde grad (i vedisk astrologi mognar planeten "baklänges" i de negativt polariserade tecknen). Därmed har vi en enkel yoga eller kombination av Luft och Jord, vilket bloggen beskrivit som en "rationalist" i den moderna mening där enbart Jordelementets övertydligt konkretiserade ting får användas för resonemang. 

Den banalaste formen av empirism med andra ord, och Spencer var mycket riktigt positivist, en gren i filosofin som självdog på grund av dess fullständiga orimlighet. Att bara det som kan observeras i det konkreta (Jordelementet) skulle få tjäna som underlag för giltiga utsagor, är ett exempel på vad jag menar med att Reinfeldt ideologiskt hör hemma i den kanske mest korkade ficka av dårskap som någonsin framträtt på jordens yta, det sena 1800-talets totala materialism. 

Våra offentliga byfånar, Humanisterna, som ränner runt i medierna och predikar för döva öron, är en annan rörelse som är direktimporterad från överlevande i England som anslutit sig till det landets sämsta intellektuella uttryck.

Vi behöver här inte spilla många ord på zoologen Richard Dawkins dum-intellektualitet och religionshatiska böcker - båda har totalt söndersmulats av betydligt bättre och mer kunniga internationella tänkare. Humanisterna som introducerade Dawkins i Sverige för några år sedan ska vara tacksamma för att landet ändå inte bryr sig värst om kunskapsteori och andra högtflygande ämnen. 

Därmed märker inte svensken vilket facit blev i världen i stort. De som blev övertygade då av Humanisterna stannar i sitt hjärntvättade tillstånd som antiintellektuella åsiktsmaskiner. Här irriterar vi oss mer över en eller annan slöja, dvs. frågan om gränsen mellan individuell preferens och vissas krav på kliniskt avpersonaliserade offentliga rum.

Redan Bruno, som bränds på bål för sin heliocentriska teori om universum (och än värre, det finns otaliga centra i universum!) föreläste i England. Han noterade landets problem med överdriven torftighet redan på 1500-talet! Men Dawkins är bara en skugga av dysfunktionen i Spencers horoskop, så det är i allra högsta grad rätt att koppla honom till moderater som Reinfeldt och Axén.

*****

Att ha kallat Reinfeldt socialdarwinism visar sig faktiskt inspirerat, för han delar detta sinnelag i Vågen med sin brittiske förespråkare som alltså tyckte samhällets svaga kunde få tyna bort i spärrade utrymmen - motsvarande Reinfeldts bisarra verksamheter i arbetslägren i Fas III. Måla om sprillans nya stolar!

Det finns flera skäl till varför Reinfeldt inte kan låta arbetslösa stanna kvar hemma och söka jobb utan nödvändigtvis ska ockupera deras dagar med själsdödande nonsens. Ett skäl har redan angivits ovan, ett annat är "härska genom att söndra"-strategin. Det ligger en fara i att en tillräckligt talrik skara hålls utanför arbetsmarknaden pga. dess verklighetsfrämmande krav (människor över 35 behöver inte besvära sig, "företagen" gör sina val som Reinfeldt själv skulle göra dem, på basis av en civilekonoms fixering vid grafer och snittvärden). 

Faran består i att gruppen i utanförskap kommer samman och bildar gräsrotsrörelser. Genom att splittra upp långtidsarbetslösa och ta all deras tid i anspråk försäkrar sig en diktatur om att ingen opposition till den rådande ordningen kan organiseras. Reinfeldts hundlika ansiktsuttryck är en effektiv maskering, få orkar titta längre än så och se vad han egentligen sysslar med. 

Reinfeldts horoskop uppvisar en störning mellan Vatten/Luft så att hans sinnelag (Månen) i vågen inte lätt klarar att bygga en intellektuell modell eller ideologi som bevarar människans värdighet (århundradets underdrift). 

Solen i Kräftan, nedsänkt under Vatten, kan vara ett problem om dess disponent Månen samtidigt är uppe och svävar i det blå (Luft) !!!

Men helt klart ligger Reinfeldt i lä jämfört med Spencer, vars fallna Mars i fruktans tecken Kräftan angriper det egna psyket och vållar mental (Luft) obalans i frågor som rör den "djuriska och begärliga Naturen" - minns att Kräftan är Vattentecknet som representerar ett svart hål av emotionell otrygghet. 

Att bara nämna Kräftan utan något annat kompletterande tecken är som att beskriva en mage som alltid kurrar eller knyter sig i nervös spänning inför utsikten att svälta ihjäl. 

Ur detta, den fallna sublunära sfärens (jordelivets), eget tecken kommer den falska naturalistiska myten om att "äta eller ätas". Det är så primitivt att man skäms över att Sverige valde en regering som denna fastän vi inte ens hade någon hotande svält inför oss 2006. 

Återstår bara min kritik av Kräftan som det irrationella begärets princip. Mycket vill ha mer. Svenskarna svalde Reinfeldts bete om att få det ännu bättre än de redan hade, och ingen visste då att han tänkt sig att göra sina väljare skyldiga till att ha skapat ett förtryckarsamhälle där de svagare fick betala de mångas obetydliga extra lyft och den verkligt rika minoritetens oskäliga färd mot dödsstörtningen. Likt Ikaros väntar dem oönskade konsekvenser i slutet av deras tunnelseende resa mot det gudalika livet. 

En så ful omfördelningspolitik! Reinfeldt gör Kräftans trick, talar lågt och lurar in lyssnarna i en förtrolig dialog (notera att han inte vill ta debatter längre). Med det psykologiska tricket sänker man garden och är redan halvt hjärntvättad. Och Kräftan är den symbol som indikerar totalt kallsinne inför dem som inte anslutit sig till den egna myskretsen, "vi som har det så bra - se bara trashankarna där borta i förorten!"

Hur svenskar kunnat undvika att se vilken fähunds strategi de fallit för är obegripligt. Vi måste vara ett av världens dummaste folk, vilket kanske man kan ana när man läser att vårt ingenjörsland i själva verket är världens tredje sämsta i termer av kärnkraftsverk som ideligen måste stoppas. Och har utsatt våra tågnät för en marknadskapitalistisk modell som gjort att folkets kommunikationer inte längre fungerar normalt.

*****

I medierna just nu (så häpnadsväckande lägligt med tanke på inläggets tillkomst under en timma eller så):

Riksdagsmajoritet mot Fas III (DN, SvD, AB)

Josefin Brink (v): Insatsen har löpt amok (DN)

Samt Ylva Johanssons upprop genom SVT Debatt, även AB

Även ett äldre inlägg - Regeringens arbetslinje = klen intelligens - från innan jag fattat att den svenska arbetsmarknaden permanentar individers utanförskap för brottet att ha fyllt 50. Den svenska ingenjörskonsten har haft horribla och nästan oöverskådliga effekter på mentaliteten i landet!

Vi har blivit ett land av diskriminerare i ordets dåliga bemärkelse - på engelska kan det också betyda urskillningsförmåga, men det är inte vad svenskar håller på med i sin galopperande sär-skiljarmentalitet. "Härska genom att söndra" var ordet.



Inga kommentarer: