Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 maj 2011

Blodcancer och skadad Mars

Jag hoppas fd idrottsmannen Klas Ingesson får bukt med den oväntade återkomsten av blodcancer efter två friska år. Enligt astrologisk teori är vi särskilt känsliga för onda makters angrepp under vissa perioder i livet och lyckas men bara uthärda dåliga tider, kommer förr eller senare ett väderomslag.

Den här bloggen har bara i förbigående nämnt den vediska läran med planetära cykler (dashas) och hur passagen genom dessa tycks aktivera motsvarande planeter i födelsehoroskopet. (Metoden kräver känd födelsetimma.)

Obs. Tårtbitarnas färgkodning döljer inget hemligt budskap!

När jag tittar på horoskopet för Ingessons födelsedag ser jag till min förvåning att han har blodplaneten i tecknet Cancer - på svenska Kräftans tecken. I detta läge har krigaren Mars sedan antiken klassificerats som "fallen", och en aning om att den drar in egendomligheter i livsödet upptäckte bloggen vid studiet av 120 hbt-horoskop. Mars i fallet läge höjde sig där över förväntat genomsnitt med statistisk signifikans. Är homosexualitet en blodsjukdom?

Givet att Ingessons sjukdom är sällsynt - bara 450 drabbas årligen av myenom enligt Aftonbladet (även DN)- är det naturligtvis befängt att tro att Mars i Kräftan ensam ligger bakom problemet. På samma sätt är det ju bara en bråkdel av alla födslar med Mars i Kräftan som blir homosexuella, även om det kan röra sig om tillräckligt många för att bekräfta antikens misstänksamhet mot den här placeringen. (Min pilotstudie ropar efter en uppföljning som antingen verifierar eller falsifierar det inledande fyndet.)

När jag tittar lite till på Ingessons himmel inser jag plötsligt att även Saturnus är "fallen", och dessutom i blodets, dvs.  Mars eget tecken Väduren! En multipel attestering således, och astrologen bör därför dra öronen åt sig.

Men samma sak här: Saturnus är fallen under 2½ år och under den tiden hinner många barn födas medan Mars faller i Kräftan. Dessutom får människor cancer även när ingen av planeterna står i sagda lägen.

Man tvingas påminna sig vad astrologi är: en konstform som bygger på avvägningar av många faktorer. Här visar sig skeptiker dumma som kossor som anklagar astrologin för att vara en pseudovetenskap. De har inte ens förstått att dess symboltydning utgår från en världsbild som inget har med empiristens materialistiska verklighetssyn att göra.

För astrologin är livet i sin grund inte materiellt utan "psykiskt" och det vi kallar materia är bara den mest medvetslösa delen av tillvaron. Materialister är i princip andligt döda varelser, vilket bekräftas av den frekvens med vilken de missuppfattar astrologins natur.

*****

Jag har bara ett enda ytterligare horoskop där jag är medveten om blodcancer och det är för att det tillhörde en släkting som dog i sjukdomen, vid närmare åttio. 

Det här horoskopet har jag inte tittat på på många år, inte sedan jag upptäckte den sideriska zodiaken i december 2007 men vad skådar mitt norra öga om inte ännu en blodplanet i sitt fall i Kräftan! 

Intressant nog har vi också här Saturnus i ett Eldtecken, dock inte i sitt fall. Däremot är Jupiter, som förfogar/disponerar över Saturnus i sitt fall! Och båda männen har Solen i Lejonet. 

Enbart Mars i Kräftan är som sagt bara en indikation som visserligen bär på en kraftfull symbolik men som inte ensam innebär något. Men kan blodcancer ha att göra med alla dessa komplexa turer?




Det andra horoskopet har också en ytterligare hälsoaspekt. Mannen drabbades av någon sjukdom eller infektion i unga år och var nästan helt döv under hela livet. Här kan man påminna sig Vattenelementets koppling till infektionssjukdomar och att hörsel är associerad med Luftelementet (vinden som medium för röster och ljud).

Som synes angriper den fallna Mars mannens Måne, hans sjätte, inre sinne, som har till uppgift att (bl.a.) koordinera impulserna från de fem yttre sinnena och skapa en föreställning om vad som pågår i "omvärlden".

Vi har här, i friktionen mellan Vatten och Luft ett "dissociationssyndrom" - så passande men oväntat i samband med närmast total avskärmning från ljudens dimension. 

Men inte heller här är det så simpelt att "Mars-Kräfta mot Mån-Våg" kan göras liktydigt med hörselskador. Möjligen har Drakhuvudet Rahu invid Månen någon hälsorelaterad funktion när Mars angriper från Vatten, men eftersom jag inte är medicinskt orienterad, kan jag inget säkert säga. 

Intressant nog var mannen, som levde på landet i det "gamla" Sverige musikant - han spelade fiol på logdanser trots sin hörselskada. Han var tydligen ytterligt musikalisk men hänvisad till ett enkelt liv som åkerarbetare och ansågs korkad av de verkligt korkade som inte förstod att det var hörselskadan som tvingade honom till ett liv vid sidan av.

I numera rejält folkkära Plura Jonsson har vi ett annat äkta spelmanshoroskop med samma Mars i Kräftan och i attack mot Månen i estetiska Vågen. Kan tilläggas att Pluras svaghet för sprit och droger inte alls fanns hos släktingen som var kristen och helnykterist! 

Och här ser man hur Pluras Sol i törstande (och ibland extremt karaktärssvaga) Vattentecknet Kräftan är en mycket mer sårbar placering än landsbygdsmannens Sol i konungsliga Lejonet. Förvisso kan ett solärt Lejon mjukas upp åtskilligt om andra placeringar tar udden av den...

För att fortsätta i ämnesglidningen från den eventuellt canceroida Mars har jag också ett kvinnligt fall med en ofattbart bra sångröst och Mars-Kräftan i "attack" mot en Sol, Måne och Venus i soluppgången. Hade detta varit 2011 hade individen troligen inte låtit sig nöja med en framgångsrik modellkarriär utan till skillnad från så många av dagens talanglösa allkonstnärer med framgång kunnat pröva en parallell artistkarriär.


Inga kommentarer: