Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 april 2011

Ohederliga mäklare

AB hänger ut ohederliga mäklare och från illustrationen plockar jag de sex synbarligen grövsta typerna och släpper några, vars namn var så vanligt förekommande att det skulle kosta mer än det smakade att försöka spåra födelsedagen. 

Jag var nyfiken på om människor som handlar i en plätt jord + liten bohydda skulle uppvisa någon distinkt signatur, osannolikt som det kan förefalla en skeptiker som inte tror livet på Jorden har något med universum att göra. 

Sex datapunkter är nu inte mycket att göra soppa på, det är mest ett litet stickprov med de två tidigare testen av brottsdömda horoskop i minne (se diverse kvantitativa tester under avdelningen Temastudier).

Nu visar sig människor som sysslar med att tjäna pengar på plattmarken tendera till en födelse just i plattmarkens element: Jord! 

Fyra av de sex skumraskmäklarna och bedragarna var Jord-Solar, medan en hade Solen i ett Luft-tecken och en Solen i Vatten.

Vad gäller sinnelagets Måne dyker samma två element upp igen, hela tre placeringar i Jord, 2 placeringar i Luft samt en Måne i Vatten. (Det finns en mycket liten chans att två av Månarna hunnit in i nästa tecken.) 

Två skumrask har Månen i Oxen, dess traditionellt "upphöjda" position. Men man ska minnas att detta är en relativ upphöjelse, och ska ses i skenet av att Månens härskarläge i Kräftan ibland kan ge en mer än lovligt nyckfull och inkonstant natur. Inte för inte talade Platon om vår värld som en impermanent tillvaro där nyck och tomma åsikter strömmar förbi och människor helt saknar kontakt med de eviga principerna (synliggjorde genom t.ex. stjärnorna och de förordningar dessa viskar om). 

Månen i Oxen är alltså inte "homefree" på något sätt utan indikerar bara ett tillfälligt lugn i stormen. Att sinnet helt identifierat sig med det materiella substratet kan t.o.m. läsas som att ha i praktiken ha gjort sig ett hem i denna världen, vilket naturligtvis inte är den andesjälens (Solens) avsikt.

Från "stora skurktestet" minns någon kanske att Solen i Oxen med sin granne Väduren är zodiakens två distinkt kriminella tecken, vilket på sitt udda sätt stämmer om man ser zodiaken som en evolutionssaga. De flesta felstegen görs i början.

Det så kallat materialistiska Jordelementet tar omedelbart ledningen här och två Solar i Stenbocken försämrar den tidigare statistiken något för ett tecken som tycktes vara samhällsmoralen personifierad genom sin frånvaro i horoskop för brottsdömda. 

Men jag lade ihop alla möjliga typer av kriminalitet för att få ett större dataunderlag. Det är möjligt att man t.ex. bör skilja mördare och galningar från den här typen av materialistiska bedragartyper. 

Ett annat sätt att betrakta det här minimala dataunderlaget är i termer av sublunär och supralunär.

Vi har:
1. Lorenz med supralunär Sol och supralunär Måne (Luft / Luft)
2. Osvald med sublunär Sol och supralunär Måne (Jord / Luft)
3. Stenhardt med sublunär Sol och sublunär Måne (Jord / Jord)
4. Windolf med sublunär Sol och sublunär Måne (Jord / Vatten)
5. Dalert med sublunär Sol och sublunär Måne (Jord / Jord)
6. Metreveli med sublunär Sol och sublunär Måne (Vatten / Jord)

Trenden är tydlig, men kanske bara för en så jordig typ av kriminalitet som ohederligt mäkleri. För minns ett tidigt inlägg som hittade Vädurs-Solen tydligt överrepresenterad bland ekonomiska brottslingar. 

Här hade vi inte ett enda Ljus i Eld och små dataunderlag spelar alltid sinnet ett spratt. Den minimala effekt de här sex horoskopen har på de 200 brottsliga som tidigare redovisats är att Månen i Jungfrun (en förekomst här) håller ställningarna som det enda signifikant kriminella sinnet (och jag tror kriminaliteten är av bedrägeritypen snarare än den mordiska typen). 

Två ohederliga Stenbocks-Solar försämrade facit lite för det soltecknet. Det var dock så oerhört brottsbefriat i stora testet att jag tror det även nu ligger kvar på en nivå under statistiskt förväntat slumpgenomsnitt.


 


Inga kommentarer: