Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 april 2011

Materialistiskt mörker i de moderata leden

Kemiindustrin, ursäkta läkemedelsindustrin, är påkommen med att trycka ner förklenande kemikalier i hela befolkningar för att det ger så goda vinster. 

Flera läkare skriver i DN om myten om "hög kolesterol" och hur läkemedlen mot detta istället utlöser andra sjukdomar. Det är så man tappar tilltron till det västerländska, "upplysta" förnuftsprojeket...

En tydligen insatt bloggare noterar att frågan knappast är ny, men att det finns krafter som verkar för att man ska fortsätta medicinera sönder den äldre delen av befolkningen, år efter år. Frågan ställs menande om det är moderaten Finn Bengtsson (Socialförsäkringsutskottet) som är med på ett hörn om månar om industrins rätt att göra sig storkovan på att sjuka ner människor!

Jag hade aldrig hört det namnet, men vilken satanisk karusell ett samhälle på Fredrik Reinsvälts skötebarn, de otyglade marknadsekonomiska drivkrafterna, ändå är. Säker på att hitta någon allvarlig blindfläck av hälsomässig eller monetär typ hos sagde moderatpolitiker beräknade jag horoskopet.

Den minnesgode minns säkert potentiella problemhärdar i mörka och reaktionära Tamas guna hos flera framträdande moderatpolitiker, så vad om den här?


Återigen klassisk reaktionär mentalitet! 

Storkorset i Tamas guna igen, kvaliteten (eller snarare den psykologiska låsningen) som får den stabilitetssökande tendensen att gå till överdrift och ger en nidbild av en konservativ natur. 

Den som är nytillkommen bör titta på och läsa om horoskopen för människor som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och lättköpta Sofia Arkelsten med flera moderater, Littorin inte glömd. Notera det bärande elementet av Tamas guna hos dem alla! Jag har generaliserat upptäckten något genom att peka på att Tamas söker bestående strukturer och därför ger personlighetstyper som söker makt eller stabila positioner. De är lätta torskar på myten om tusenårsriken av olika slag.

Skämtet Svanberg, BP:s ordförande, är ett utmärkt exempel på Tamas guna via Oxens tecken - en människa som enbart orienterar sig dit där det vankas stora pengar. Finn Bengtsson är också Oxe så den spefulla bloggaren som nämner hans namn har säkert gjort en korrekt iakttagelse. 

Den här Solen är trots allt mest kriminellt belastad av alla enligt bloggens "Stora skurktest". Att nyligen upptäcka att samtliga fyra nordiska ledare för främlingsfientliga partier är födda Oxar (3 st) eller har Oxen under våldsamt illvillig attack, visar att primitivismen följer med upp i maktens korridorer.... 

Genomgången av enbart moderatpolitikernas horoskop blir en slags "crash course" som öppnar ögonen för att astrologin faktiskt synliggör strukturer i tillvaron. Den visar vilka som tänker för lite kring livet och sanningen. Teknologie doktor Lars Bern påminner på Newsmill om en sanningarnas sanning som är Tamas diametrala motsats och därtill allmängiltig: "Äkta vetenskap blir aldrig slutgiltig, den är ett evigt sökande."

Tamas guna slår sig tyvärr alltför lätt till ro i en attitydmässighet som den hittar en lämplig ideologi som front (kan vara vilken politisk kulör som helst, vi talar djupare nivåer i psyket än mentalt ideologiserande). 

Sedan förspiller de "tamasiska" (mörklagda) ett helt liv utan att gå från klarhet till klarhet, vilket i den indiska grenen av astrologi sägs vara syftet med livet. Strävan mot upplysning tecknas förstås av Mörkrets motpol Ljuset, eller Sattva guna.

Men märk att detta inte är själens egen natur utan beskrivningar av kvaliteten hos andesjälens subtila, för ögat osynliga underkläder. De tre gunas är en metafysisk berättelse som fortgår på insidan av de fyra elementen men på utsidan av ditt medvetande.

Inga kommentarer: