Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 14 april 2011

Loa Falkmans ovetenhet


Jag förstår att folk inte vill kännas vid sina avancerade skattebedrägerier när de plötsligt lyfts fram i ljusan dag av nitiska tjänstemän! Det här är ju Sverige, Skandinaviens mest snattarbenägna land. Loa Falkman slår ifrån sig. Det är alltid det lejda folket som står för det brottsliga, den egna hungern efter mer lyx och mer komfort ifrågasätts aldrig. 

Men det är ju där kriminalitetens rot ligger.

Det förvånar inte det minsta att hitta en mängd moraliskt klena tecken aktiva på den här himmelen. 

Vi har det irrationella begärets Kräftan som soltecken, och här dessutom en olycklig kombination av den andliga Solen med dess raka motsats, den materiella principens Saturnus - två planetära fiender i Kräftan tenderar således att skapa en distorderad form av Solen och en kontrollbegärlig typ av Kräfta. 

Loa Falkmans pryldille och bindning till materiella former (Saturnus) framgår tydligt av alla detaljer på den obeskurna versionen av fotot (på svenska Wikipedia).

Sinnelaget är här A och O eftersom Solen själv (och Saturnus) i Kräftan direkt disponeras från psykets Måne - den begärliga planeten. Och här tillstöter direkt problem. 

Redan 8.00 på morgonen lämnar Månen Jungfrun och gör entré i Vågen. Båda placeringarna har utmärkt sig för kriminalitet i den här bloggens empiriska undersökningar. Månen i Jungfrun var det enda sinnelag som var statistiskt överrepresenterat bland 200 brottsdömda horoskop. Skulle emellertid Månen ha hunnit in i Vågen - och mycket tyder på det, se den höggradigt riggade bilden av en livsnjutande estet med litterära förtecken - då uppstår istället det ekivoka att sinnelaget slår sig samman med Jupiter. Och Jupiters dragning mot lyx och komfort i Vågen är tydligen så uttalad att den också figurerade på ett statistiskt signifikant sätt bland de 200 brottsdömda. 

Månen i Vågen skulle alltså ge Ljusen skilda åt av Vatten och Luft och med detta "dissociationstendenser" - ena handen vet inte vad den andra har för sig. Eller man låter så påskina - precis som sångaren nu gör om sin grova skattesmitning.

Ur det här perspektivet spelar det alltså ingen roll om Loa Falkman har ett petigt och detaljnoga Jungfrusinne eller den mer tillmötesgående och t.o.m. flamboajanta Vågenpersonligheten - båda typerna tycks tumma på lag och ordning för att inrätta sitt eget liv till det bästa för dem själva.

De tre gunas är jämt fördelade, men jag kan inte låta bli att titta två gånger på den erkänt primitiva och omoraliska hetsaren Mars i Oxen, pengarnas tecken. Det här året kombineras dessutom Mars med girighetens demon Rahu och vips, har vi en "satanisk axel" som heter duga. 

I kombination med den förklenande Sol- och Saturnuskombinationen uppstår ett horoskop som antingen inte har ett uns av andlig ambition i sig eller också är en ren hycklare. (Jag har inte kollat men Loa har säkert sjungit kristna julsånger som alla andra underhållare av den här typen.)

Inte undra på att jag alltid fått spykänslor när jag åsett den här artistens sångframträdanden och hans tillkämpat grimaserande leende. Undertecknad är uppenbarligen inte svensk i sin själ eftersom detta sägs vara en folkkär artist!

Populariteten ger ännu en liten bekräftelse åt det svenska nationalhoroskopet som enligt mitt förmenande bör räknas från midnatt och därmed vara utrustat med en ascendent eller personlighet i Vågen. Tacka för att en framgångsalstrande Jupiter (ev. med folkets Måne) i Vågen går hem i det här landets stugor.

Sångförmågan ligger förstås längsmed Jupiters välsignelse av Venus (artisteri) och Merkurius (kommunikation). Men det ser alltså ut som om samma "gräddfil" eller gröna linje lockar med Tvillingarnas omvittnade likgiltighet för moral... Minns Carl Bildts Tvilling-horoskop och det kroniska töcken som ligger runt den schackrande sidan av hans liv.

Varför inte Saturnus ingriper som en moralstärkande faktor är alltid en gåta, astrologin utan exakt klockslag är som ett ringlande ormbo där man inte exakt vet vilka roller planeterna intar... I det här fallet ser det ut som om den degraderas till följd av alltför många andra komfortsökande, materialistiska och omogna budskap.

De som noterat att jag inte hyser någon respekt för statminister Reinfeldts påvra människosyn och ensidiga fixering vid privatekonomi kan påminna sig att också han har Solen i Kräftan och Månen i Vågen. Också detta tar jag som en indikation på Falkmans sinnelagsplacering.

Reinfeldts mörkläggande av varifrån Moderaternas pengar kommer tål att jämföras med Falkmans spelade ovetande om sina egna affärer. Detta är "dissociationssyndromet" på dess uslaste nivå: simpla lögnare. Tänk att svenskar älskar fega och oärliga rötägg. Vad har hänt med det här landet? Hur mycket simplare kan svensken bli innan det vänder i en moralisk renässans?


*****

Om den förslagna skatteplaneringen i AB.

 

5 kommentarer:

 1. Jag har precis börjat läsa den här bloggen (hur kom jag hit vet ej) och tittar in varje dag för att se nåt nytt. Jag är väldigt intresserad av psykologi och astrologi samt de flesta av de ämnen du väver in i analyserna. Tyvärr står här få kommentarer, synd, men det beror nog på att de flesta inte intellektuellt kan följa dig och dina tanketrådar...jag får sannerligen anstränga mig men det är det värt:) tack för en världsbildsutmanande bildande blogg! Hälsn. Maria

  SvaraRadera
 2. Engelskan har ett talesätt, "overstaying one's welcome", och det kan kanske gälla den här bloggen. Det var mer ilskna och uppretade reaktioner i början.
  :-)

  Det är också, som du säger - och jag varnat uppe till höger - prövosamma tankegångar för den som bara råkar förirra sig hit...

  Tack för din kommentar!

  SvaraRadera
 3. jag tackar ochså för din blogg som jag läser varje dag med stort intresse, försöker sätta mej in i denna typ av astrologi men det är inte lätt jag har hållit på med astrologi sen 77 önskar att du nån gång har med ett västerlänskt horoskop att jämföra med för att se skillnaderna, dessutom undrar jag om även ACS flyttar på sig eller räknas den ut som vanligt med våran födelsetid och hustabeller.jag försöker genom att läsa det jag hittar om vedisk astro men det är svårt att greppa. marga

  SvaraRadera
 4. Vårdagjämningens precession är vad det handlar om. ALLT flyttas med den sideriska zodiaken som bakgrund, inklusive ascendenten (och medium coeli, fast den används förstås inte i vedisk astrologi - här är det tionde huset som gäller).

  Jag är inte längre road av den västerländska zodiaken, det är just därför jag bloggar om och förespråkar den sideriska. Men har diskuterat skillnaden mellan väst och öst två gånger om jag inte missminner mig.

  I ena fallet sångaren David Crosby och hans alkoholvanor och hur dessa bättre skildras av den sideriska zodiaken som lyfter fram en mängd Vatten.

  Och det första inlägget med en person och båda typerna av zodiak var Cardigans-Nina. Där funderade jag över hur uppenbart Lejon hon är, snarare än (västerländsk) Jungfru.

  SvaraRadera
 5. tack för svaret. marga

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.