Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 9 april 2011

Infoläckage: hackaren Assange & synske Cayce
När min blick föll på femtielfte fotot av Julian Assange såg jag ännu en "look-alike"-figur, den synske amerikanen Edgar Cayce (1877-1945). 

Den första snarlikheten var med en glömd brittisk mjukpopsångare från 70-talet, Clifford T. Ward, och det fanns en koppling mellan bådas himlar redan när bara Assanges födelseår var känt. Rättegången ledde till att exakt födelsedag publicerades, och den stärkte överlappningen mellan musikerns och Assanges faktiska födelsehoroskop. Det tycktes vara Kräftans tecken som var minsta gemensamma nämnare. 

När sedan försvarsminister Sten Tolgfors och Assange visade sig vara perfekta look-alikes och också svenskan hade viktiga placeringar i Kräftan som matchade Assanges, tycktes cirkeln ha gått fullt varv.

Finns något sådant som en "produktkatalog" geometriska figurer i den osynliga, eviga världen, då har samma "moduler" använts för alla dessa människor, och vi - nerfallna själar i Tid och Rum uppfattar de här eviga modulerna eller arketyperna t.ex. genom tecknet "Kräftan". 

De närmare mekanismerna bakom det astrologiska look-alike-fenomenet är inte kända, men uppenbarligen ser vi bara liten del av en mycket större och mer gåtfull verklighet! Biologin och arvsläran tycks bara vara en liten skyddad verkstad i ett lika litet hörn av den verkliga verkligheten! 

När t.o.m. komikern Seth McFarlane stoppar in djup filosofi i underhållningsserien "Family Guy" - i något avsnitt visar sig hela världsalltet hålla till i en fiber i en lampskärm i sovrummet hos två människor - då undrar man varför så många naturvetare av det halvdana slaget framhärdar i en ateism som måhända var acceptabel för några hundra år sedan. Då, när människan var sjukt uppsvullen av övermodet över att kunna tänka en egen tanke eller två utan Kyrkans välsignelse. 

Snart nog kommer det att vara allmän kännedom, det kristendomen och alla religioner alltid har sagt i de stora frågorna. T.o.m. "look alike"-fenomenet är en liten vink om dan osynliga eviga bakom denna, som filosofen Platon och många före honom talat om. Parallellskeenden mellan mikro- och makrokosmos (ett resonemang som t.ex. ligger bakom astrologin) är inte en förvetenskaplig fantasi. Det är bara att titta på Mandelbrot-geometrin för att förstå att "Gud geometriserar", att det finns en dold värld av "instruktioner" bakom vår synliga.

En nära vår egen tid som tittade bakom ridåerna och likt Assange "läckte information" som inte var allmänt tillgänglig, var amerikanska trancemediet Edgar Cayce. (Det stavas trans i Sverige, vilket jag ogillar - kopplingarna går till ord som "transit", "transsexuell", och liknande. Engelskan differentierar mellan ordsammansättningar som innehåller "trans-"  och "trance", där det senare exklusivt syftar på ett psykologiskt tillstånd.)

Med den lilla serie intryck av ansiktsstrukturen som jag preliminärt kopplat till Kräftans tecken (eller en variant på den, eftersom man i sitt människoskådande snart blir varse flera återkommande undertyper inom varje zodiaktecken), var det en smula nedstämmande att referera till Edgar Cayce-horoskop som jag kommenterade bland annat här, och finna att Kräftan inte alls var aktiv på himmelen.

Men så mindes jag frågetecknen kring Cayces födelseklockslag, beskrivna i detalj på AstroDatabank och i flera biografier. Klockslaget jag använde var den tid som Cayce själv uppgav under självinducerad hypnos! Men den uppgiften är inte oproblematisk, för Cayces trancemedvetande opererade så att säga ur evighetens perspektiv, och hans information varierade (t.o.m. i samma fråga) beroende på vilken plats i vår värld hans psyke förankrade sig vid för att kunna göra uttalanden). 

Vad jag vill säga är, det är ytterst oklart vad hans uppgift ur sitt hypnotiserade djup egentligen innebär. Vilken tidzon baserar sig klockslaget på? Var det lokal tid, räknad relativt Greenwich utanför London? Var ens GMT ett begrepp i Cayces oceaniska värld av undermedveten information?

Faktum är att det finns ett annat intressant klockslag för hans födelse, som inte avviker jättemycket men flyttar tillbaka ascendenten från Lejonets tecken till... just det, Kräftan!

Bilder på Cayce ur olika vinklar visar att det inte bara är det ovanliga hakpartiet och formen på munnen som är identisk med Assange, den synske amerikanen hade också samma prominenta näsa som vagt påminner åtminstone mig om en papegojnäbb! 

Fotona här ovan visar också att båda har kranier som erinrar om ett klotrunt huvud, för övrigt den perfekta kranieformen skulle Platon säga - en perfekt mikrokosmisk kopia av det sfäriska universum!

Skulle inte astrologin kunna påvisa en stark koppling mellan båda horoskopen skulle det vara ett avbräck för metoden - trots så många andra fullträffar (minns inte minst de delikata ansiktsdetaljerna hos Nancy Sinatra och Diana Rigg - där lustigt nog också Kräftan var en av kopplingarna).

Utseende har naturligtvis ingenting med begåvning att göra, vilket några få invandrarfientliga kommentarer på den här bloggen på sistone låtit påskina. Det är bara de underbegåvade själva som kommer till slutsatsen att invandrare står under dem själva i hackordningen, sådant är livets paradoxala spel. Det är i vilket fall en smula tragiskt att homo sapiens - den visa människan - i många enskilda fall skulle göra sig bättre i någon av de enklare djurarterna.

Det är svårt att avgöra om den mäktige Platon i sina texter faktiskt ansåg att vissa själar kan "halka ner" från den plattform som människa de erövrat och återfödas som djur. Troligen är djuren allegorier och tydliggör vissa mänskliga särdrag.

Svanen och grisen anspelar liksom inte riktigt på samma typ av själ!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.