Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 april 2011

Finske populistpolitikern nästa skandalämne?

Svenska- och invandrarfientliga gnällspikspartiet Sannfinnländarna har naturligtvis en ledare i Timo Soini som måste falla smygrasisten Jimmie Åkesson på läppen. Deras horoskop är nästan identiska. 


Och när jag insåg att den finske f.d. arbetsmarknadsministern utseendemässigt påminner om f.d. moderata arbetsmarknadsministern Littorin - född i samma reaktionära Oxens tecken som finnen - undrar man förstås om finländarna har någon saftig skandal att se fram mot i framtiden...





 

Soini titulerar sig stolt populist och hans framgångar syns tydligt genom lycko- och framgångsplaneten Jupiter (framgång utan ansträngning) som knyter an till zodiakens jämte Jungfrun mest missnöjda tecken: Tvillingarna. 

Dessa är de Merkurius-behärskade tecknen, en planet som utmärker sig för sitt diskriminerande intellekt, men det är bara Jungfrun som hittills utmärkt sig statistiskt bland invandrarfientliga politiker och privatpersoner. Jag har tidigare pekat på att Jungfruns Jordelement drar ner mot det vardagliga och praktiska så att negativismen blir uppenbar. 

Men i den finska populistens horoskop ser vi alltså hur de som sprider apartheid-tänkandets rävgift med fördel verkar från den intellektuella och idégivande Luftens nivå.

Att den här Oxen genast sög åt sig 19% av de finska rösterna måste kopplas till Jupiter i Vattumannen, framgångar relaterat till "folkets tankemönster eller konceptioner". Jupiters välsignelse av Venus i Tvillingarna indikerar här att den här pragmatiska Oxen förmår fånga upp och harmoniera med folkets kritiska röster (Tvillingarna är kommunikationens tecken). Jämför för all del med en annan f.d. populistpolitiker, Bert Karlsson (Ny Demokrati). Berts horoskop är i princip helt dominerat av den beska kritikern Tvillingarna. 

Den som läst andra "politiska" inlägg på den här bloggen vet hur demagogi och populism låter - undertecknad använder i huvudsak sin egen Måne i Tvillingarna i 1a huset vid tillverkningen av de inläggen! Den goda populismen baserar sig på Sanningen och finner ett sätt att bibringa folket denna, den dåliga lyssnar på folkets kverulans och bygger ett program utifrån denna.

Men folket är enligt Platons definition de fallna individerna, de som fastnat i den ständigt föränderliga tidsandan. I den malströmmen finns inget av bestående värde att ty sig till. Populism inom politiken är det slutliga nederlaget för projekt mänskligheten, för den avslöjar att den irrationella själen tagit över, maskerad bakom diverse praktiska invändningar om t.ex. multikulturalismens problem. Dessa låga kreatur som klagar har alltså fallit så lågt i medvetande att de inte ens kan urskilja IDÉN MÄNNISKA längre. Förstå!

Tilläggas kan att jag funnit besynnerliga avarter av Oxens tecken just Timo Sonis födelseår, 1962. Extrema materialister, otroligt ytliga människor och även ett exempel på kognitiva handikapp (svår dyslexi och oförmåga till logisk diskurs). En stor del av problemet ligger, tror jag, i den överhettade och slarviga Mars-i-Väduren som angriper själsdjupets Kräfta där redan en förvrängande och skev tendens förmärks via Drakhuvudet Rahu. 

Själva året 1962 innehåller således en potentiell nidbild av en riktig korkad populism i Rahu-Kräftan och under Mars passage genom Väduren kokar det över av dumdryg ultrasubjektivism. Madonnas och Robyns horoskop visar via sitt övertryck mellan jagiskhetens och känslosamhetens tecken hur musik som tilltalar den stora massan kan låta. (Robyn har emellertid en oändligt mycket högre kvalitet på sina medryckande ljudväggar än vad den röjiga och obildade Rahu i Kräftan antyder.)

*****

Faktum är att Timo Soinis himmel påminner även om den för annan tvivelaktig moderatpolitiker, Sofia Arkelsten. Även här domineras horoskopet av "passion för mörkret" med en enda planet i ett sattviskt (rörligt, flexibelt) tecken. Den mörka Tamas förefaller attraherad av rigida auktoritetspositioner och eftersom den passionerade Rajas är en märklig blandkvalitet som uppstår i spänningen mellan Tamas mörker och Sattvas ljus, blir nettoeffekten just kärlek till makt, eller maktkåthet. 

Och glöm inte Jimmie Åkessons attityd enligt astrologin: ingenting alls i den ljus- och framtidssökande Sattva, samtliga planeter i reaktionärt tamasiskt mörker och rajasisk passion! Och här märks verkligen bristen på allsidighet. Han är en Sol-Oxe av sämsta sort, ensidig och inskränkt. 

Och ingen ska imponeras av pressens tjat att han studerat vid universitet. Under mina studieår mötte jag remarkabelt korkade människor även i den här världen. I Sverige har intelligens snarast ansetts vara något fult och det har lett till vår nationella idioti där ingen längre ser klart vad som pågår i det egna nationella tänkandet. Vi är extremt benägna till mentala neuroser i det här landet - plötsligt springer hela vargflocken i samma riktning till följd av närmast banala idéer eller utsagor....

Nationalhoroskopet har en känslomässig mognad motsvarande Väduren och Oxen, just den region där invandrarhatande finnen och Åkesson placerat sig. Var Littorin stod i frågan "främlingar" blev jag aldrig varse, han utkämpade en annat av Oxens klassiska strider: striden över vem som ska anstränga sig monetärt - minns tvisten med ex-hustrun om att slippa betala sina barns privata skolgång.

Det var ingen slump att bloggens test av 200 brottsdömda horoskop hittade en tydlig topp just vid dessa två tecken. Här är zodiakens tidiga lärdomsfas och snubblandet är i många fall tydligt. Svenskarna är som nyfödda barn på den globala arenan...

Som välgörande motbild, se det här inlägget om en förunderligt klarsynt bokförläggare visionärt dra ut konsekvensen för väst av arabvärldens uppvaknande. Varenda mening i hans debattinlägg klingar sant och genomreflekterat! 

I Sverige är det väl egentligen bara inom ingenjörskonsten konsten att visualisera den stora bilden odlas, och eftersom området i sig är extremt snävt, säger det en del om landets grad av klarsyn.

I brist på genuin multidimensionell förståelse odlar svenskarna istället rationalistiska föreställningar med den (omedvetna) avsikten att mörka deras bas i en snäv, provinsialistisk sekularism. Folksjälens "mekanism" är så originell att den i en författares händer skulle ge stoff till en karaktär som mer liknar byfånen än något annat på den globala arenan.

Och nu har alltså finnarna bekänt färg de också. Nitton procent har visat sig tillhöra undermänniskorna, det obildade åsiktspatrasket. Harmageddon (tidsåldrarnas nav) närmar sig med stormsteg...

*****

Om Sannfinnländarnas, dvs Timo Soinis framgångar i medierna, AB:s krönika viktigast:



Se även nästa inlägg där jag gör följande remarkabla upptäckt: samtliga fyra nordiska främlingsfientliga partiledare är födda i Oxen eller har Oxen svårt tilltygad!


4 kommentarer:

Anonym sa...

det finns något som heter demokrati om begreppet är bekant, det var därför Timo fick 20%, inte för att han är oxe...
föresten liknar han mer claes malmström än littorin (på ett positivt sätt), lite rund och jovalisk.

Anonym sa...

..och var inte så bitter hela tiden.

Anonym sa...

Ha,ha,haa anonym nr ett-mitt i prick!
Jag vet att jag alltid blir jämnad längst fotknölarna när jag vågar mig på en försiktig kritik ang Siwerts demokrati o SD hat.

Seaward sa...

Jag är medveten om att några läsare inte är mogna att äventyra sig bortom sin socialrealistiska sfär och inte har någon erfarenhet av att hantera en diskussion av rena idéer --- Platons idévärld.

Den här sortens läsare förstår sannolikt inte signifikansen av de astrologiska fynd som redovisats, eller skillnaden mellan en statistisk och en reell entitet, eller dagens anmärkningsvärda upptäckt att samtliga fyra invandrarfientliga partiledare i de nordiska länderna föddes i den ibland rent reaktionära Oxens tecken eller har densamma djupt störd pga planetära angrepp.

Att sedan introducera skillnaden mellan tropisk och siderisk zodiak och försynt påpeka att fynd som dagens indikerar den sideriska zodiakens korrekthet, det är så mycket överkurs för den här typen av läsare att man bara kan konstatera att mänskligheten inte är en, utan lever i många skilda världar och där vissa inte är mer än dunkla jordhålor.

Om den typ av läsare jag skisserar meningsfullt vill försöka följa den här bloggens verkliga diskussion - och inte det pladder som pågår i deras egna huvuden - rekommenderar jag några lösa kurser i idéhistoria och klassisk filosofi. Kom sedan åter.

Just nu kastar ni bara bort er tid här. Bloggens hela utgångspunkt är att den vars världsbild börjar och slutar med politik saknar kontakt med verkligheten, som är mental till sitt väsen.