Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 april 2011

Den löjligt giriga svenska direktören


Bilden anonymiserad för att
förebygga upprörd äggkastning

SvD beter sig ibland otypiskt, som när den faktiskt indirekt tar parti mot det egoistiska svineri den marknadskapitalism tidningen i övrigt bekänner sig till. Men det är naturligtvis ett så bra nyhetsmaterial att det inte går att motstå, berättelsen om hur fabriksarbetarna solidariskt gick med på sänkta löner för företagets skull, och i det läget vd:n prompt höjer sin egen lön med 48%. Det borde vara skottpengar på sådana människor. (Bloggen boksyster har en kommentar till affären.)

Men den här bloggen vilar på hanen, tänker ett varv till och föreslår som en gång förr, att morgondagens preventivmedel kommer att heta astrologin. Det är väldigt lätt för föräldrarna att utifrån stjärnornas indikationer praktisera celibat något år för att undvika att man släpper in själar till jorden som bara degraderar och förstör endräkten.

Vid första påseendet ser vd:n Pehrssons himmel riktigt trevlig ut. Solen med Jupiter berömde jag bara för några dagar sedan i samband med ett "certifierat medium" som sköter spåruljansen i Aftonbladet. 

Solen och Jupiter tillsammans höjer intelligensen men leder ibland just inte till mer än äventyrare och chanstagare. Jag har för lite pokerspelarmaterial ännu, men lätta pengar ligger för Skyttens härskare Jupiter vilket bekräftas av den här djupt själviska figuren i Umeå.




Ju mer man tittar på den här himmelen ju värre blir det. Här finns inte bara ett utan två egenmäktighetssyndrom! Båda utgår från den "upphöjda" Mars i Stenbocken och giriga demonen Rahu i Väduren tar bort all värdighet den Stenbocken ursprungligen kan ha haft. Mars "upphöjelse" kan också ifrågasättas när man ser var någonstans dess disponent (Stenbockens härskare) befinner sig! Saturnus ligger i Lejonet, vars disponent den är ömsesidig fiende med.

Inte bara tecknar elementen "egenmäktighet" eller brist på rättrådighet, även den fula aspekten mellan Mars och Saturnus berättar samma sak, Mars såsom genuin Eldplanet och Saturnus som delvis en Jordplanet.

Vi har med andra ord tre egenmäktighetssyndrom på samma himmel! Jösses. Här handlar det bara om att roffa åt sig.

Ur det här perspektivet kan inte Solen och Jupiter i tionde huset innebära någon rättrådighet längre. Faktiskt kan vi med två eldplaneter i det tionde, ett jordigt hus, tala också om en fjärde konflikt mellan det ädla och det simpla elementet.

Jag har här ritat ut även planeternas aspekter till husen. Således kastar husbonden (och vd:n) Saturnus - illa placerad i de anställdas sjätte hus - ett långt öga mot tredje huset i Oxens tecken. Enligt läran om planeters verksamma natur resulterar en Fiskascendent i att en mängd planeter agerar i rollen av illgärningsmän i det här horoskopet: Solen, Merkurius, Venus och Saturnus.

För en Fiskascendent är inte ens tecknets härskare Jupiter en källa till gott utan enbart en neutral influens!
Det här innebär att den Sol/Jupiter som i förstone såg ut som en så jovial (Jupiter = Jove) influens i själva verket är en skit i sin tiondehusroll som chef!

Saturnus är ännu värre än vi kunde föreställa oss i sin snålhet inom det sjätte huset för underlydande. Och Merkurius, intellektet, en potentiell lögnhals och försnillare! Venus, pengarnas och samarbetsförmågans planet, är en verksam kraft för det onda här och det är ett dåligt betyg för tredje merkuriska huset.

Två varningar för en hal falskspelare å intellektets vägnar. Venus själv - aktiv som illgärningsman i just detta horoskop - står i moralens nionde hus men är skadad ("detriment") i Skorpionens tecken. Vi har alltså signaler om omoral också från det nionde huset.

Räcker det så?

Familjeplanering bör ta astrologin i beaktande för att undvika att sådana här osolidariska och falska själar slinker upp ur helvetet och återvänder till Jorden! Problemet är att de astrologiska förhållandena skiftar så snabbt att det knappast går att planera för det goda samhället. 

Med det här rekonstruerade horoskopet som använder Månen som ascendent, blir nästan allt på himmelen till bekymmer. En annan timma samma dygn skulle inte alls uppvisa samma verksamma natur hos de sju klassiska planeterna och således mycket tänkbart en bättre människa.

Till syvende och sist styr människan ändå inte över något. Dessa själar kommer till jorden för att de behöver lära sig något. Den här vd:n tycks ha så många störningar i sin själ att man kan undra vad han var här för att lära sig den här gången. Något om att ta vara på sina chanser kanske. Men han lämnar jordelivet med en enorm skuld till alla människor han svek och det sveket kommer att bli den matris som ett kommande liv baseras på. 

"What goes around comes around."


Inga kommentarer: