Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 april 2011

Byfånen som går rasismens ärenden

Hittar namnet i SvD på personen som ritade och satte upp affischen om den bortsprungna slaven, ett uppenbart rasistiskt motiv som lade sig i unison med det som tidigare inträffat på Hallands nation i Lund.

En check visar att "konstnären" och samhällsprovokatören Dan Park sparkar lite åt alla håll, ungefär som småbarn gör innan de mentalt mognat och skaffat sig en mental struktur. Park har även gett nazismen en slev av sin "satir". 

Men själva tilltaget vittnar inte om några högre förståndsgåvor, och här uppvisar han exakt en sida av sitt måntecken som jag reagerat på i verkliga livet några få gånger: den inlevelsefulla Månen i härskarläge i Kräftan saknar på egen hand totalt omdöme! Den måste ledas av en stark Sol.

Inte för inte symboliserar den intelligens fall ner i den sublunära domänen av blindhet, begär och fåfängligt, subjektivistiskt tyckande. Själar utan grepp på tillvaron, i bästa fall "empiriker" som försöker följa sinnenas ledtrådar... Gissningsvis är det en på tusen Månen i Kräftan där irrationell inbilskhet övergått i andlig klarsyn.

Och jag tror det är därför den tillsammans med Månen i separatistiska Jungfrun står ut (med statistisk signifikans) bland de grabbnävar främlingsfientliga horoskop bloggen studerat. Månen i Kräftan känner och tycker för mycket på oklara grunder.





I fallet Dan Park tycks det bara vara en byfånes verk, och jag tror inte han kan lastas så hårt. Han saknar normal intelligens och är ett typiskt fall av "monkey see, monkey do". En tanklös imitatör. 

Solen i bebispsykologins Vädur har här skurit ihop redan på det orala stadiet, när barnet ska tryggas via födointaget. Solens disponent står skadad i Oxens tecken och Park är således en variant på det svenska nationalhoroskopets Mån-Vädur baserad på en skadad Mars i Oxen. 

Han agerar bara ut vad de mest omogna elementen i det här landet känner inför vardagen!

Han är förvisso en provokatör och sanningsspegel av hur lågt landet ligger. Det intressanta är att han själv tillhör samma slödder, för vem som helst med lite mer intelligens (som rapparen Petter t.ex.) skulle ta ställning i en sån här fråga och inte fåna sig.


PS. Också kuratorn på Hallands nation (SvD), som söker vifta bort det rasistiska motivet i slavauktions-spexet föddes med Månen i Kräftan.

I rest my case.


1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt med folk som har humor och trakterar ironin på ett nytt vis. ett gott skratt förlänger livet.