Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 februari 2011

SD och de möblerade rummen...


Fyllesvinet Petzäll

"Kan SD alls vara i möblerade rum", frågade bloggen den 6 november 2010 angående unge politikern William Petzäll. Efter att ha slagit sönder flickvännens lägenhet, kraftigt påverkad av sprit och piller, syns den frågan vara besvarad (Expr, AB, SvD).

Astrologin - Sekularismen: 5-0.

Vissa ideologier skapar helt enkelt dåliga människor. Tankegångarna är så ruttna att det inte går att bygga upp ett fungerande handlingsliv efter dem. Eller är det för att själarna är så tyngda av smuts från dåligt utförda tidigare liv att de inte längre kan välja rätt? 

Då är 72% av svenskarna, som inte ser vilket helvete de dragit in i landet genom Reinfeldt, också sopor från förr och det står var och en fritt att fundera var substantiellt segment av dagens svenska befolkning befann sig i sitt föregående liv. 

Om det nu är så att mänskligheten reser genom tid och rum i stora klaner och där det bara löper små rännilar av äventyrliga själar som rör sig mellan kulturerna. 

Jag lutar mer åt att Sverige är en soptipp för sekunda själar och jag talar jag inte om invandrarna utan tvärtom den lilla gråa materialisten som inte har någon potential i sig överhuvudtaget. Hur många hundratusentals år har alla dessa själar bara trampat vatten i "evolutionen" utan att nå något som liknar karaktär?

Petzäll har Solen i Lejonet med illgöraren Ketu, "den avhuggna draksvansen". Ska man tro att han redan med natten som slutade i en fyllecell, 22 år gammal, har förverkligat denna smutsfläck på ryktbarheten som stod skriven redan på födelsehimmeln? 

Varför Ketu måste tolkas negativt just här, beror på att den handlingsbenägna Solen alltid agerar utifrån reflektionens Måne, och fungerar inte det inre sinnet väl, då blir sagda Ketu ett mer negativt omen. Det är när födelsetid saknas vi får nöja oss med ett regelsystem av typen budget. Det kan slå fel, men det är det enda vi har med s.k. solära horoskop (baserade på endast dygnet).

Hos Petzäll är Månen skadad ("detriment") i det tecken som känner efter allra minst (Stenbocken) och litar på att stylisten ska fixa hårrufset. Samtidigt som Månen är "strypt" vad gäller djup eftertanke och känsla i Stenbocken, står dess disponent Saturnus illa i Skytten eftersom just den här kombinationen av planet och disponent utlöser spänningen mellan Eld/Jord. 

En del klarar inte friktionen mellan vision och realitet och blir aggressiva stridspittar så fort det kör ihop sig det allra minsta. Uppenbarligen är Petzäll en sådan och därmed har vi en reflektor av solljuset som inte fungerar. När inte Solen får någon vettig feedback från Månen sliter den sig loss och ger vad som brukar kallas en besatt, tvångsmässig natur. Till och med utan varningstecknet Ketu om att denna varelse kommer att kapas från sin ledarposition (Solen).

Inga kommentarer: