Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 februari 2011

Postens vd - värre än Wall-Enberg


Profitör
Det var när jag gallrade lite i min gamla skivsamling och sålde några enstaka plattor av intresse för musikälskare utanför landets gränser som jag upptäckte att den numera inte längre värst folkliga Posten var världens kanske sämsta företag. 

Från England kunde jag via fantastiska Royal Mail få en gammaldags LP för ett par pund hitsänd till det facila portot av dryga 30 kronor. Om omvänt en europé ville köpa en grammofonskiva av mig åkte han på svenska Postens horribla avgifter. 

Jag minns inte den exakta summan, jag tror det var 71 kronor, för jag gav upp försöken att kommunicera med omvärlden via musik sedan Posten hittat på ännu ett sätt att tjäna pengar. Grammofonskivor var gubevars lite för breda, mitt lokala postombud tog fram en nyuppfunnen "mätsticka" och så tillkom huxflux en straffavgift på en tia till.

Englands Royal Mail (även amerikanska posten) har därtill en elegant kontinuerlig skala där skrymmande kuvert inkrementellt blir några ören dyrare ju tyngre paketet är. Således kunde jag köpa två grammofonskivor för en engelsk säljare för obetydligt mer än frakten för en enstaka platta. 

Men det finns väl ingen i hela världen som vill köpa prylar av ringa värde från Sverige längre. För den näriga svenska Posten dubblerar avgiften just när det skrymmande brevet blir något tyngre än en grammofonskiva! Jag har sett professionella svenska säljare på globala eBay BE OM URSÄKT FÖR DE SVENSKA POSTAVGIFTERNA! De är så höga att de bryter mot eBays regler om oskäliga ockeravgifter för frakten. Fatta.

Svenskar förefaller kodumma. 72% av dem tror på Reinfeldts ohämmade kärlek till profittänket fastän kapitalism skadar varenda område i livet - från cancersjuka människor till gemene mans möjligheter till den allra mest småskaliga sortens varuutbyte utanför det här slutna, ideosynkratiska lilla Sverige där ingen har fingertoppskänsla för något. När ska folk i större antal börja förstå att konkurrensutsättande av allt mellan himmel och jord inte leder till bättre kvalitet utan tvärtom till slarv och fusk och försämrad kvalitet?

*****

Postens högsta höns sedan många år, en i grunden utbildad jurist och sedan bankman, får representera de dolda makthavare, de Wall-Enbergs som enbart söker profit för sig själva, styrelsemedlemmarna och aktieägarna - med de skadliga resultat för människors allmänna livskvalitet det innebär.



Med ett förflutet på Nordea förvånar det inte att på Lars G. Nordströms födelsehimmel hitta en eldhärd i Vattentecknet Kräftan, tecknet som ständigt oroar sig för att morgondagen kan bli mager och därför passar på att sno åt sig så mycket som möjligt i dag. 

Eftersom Kräftans neuros inte känner någon ände har denna astrologiska symbol seglat upp som den kanske mest suspekta när det gäller närighet och instinkten att vilja berika bara sig själv och de som är mes i samma begränsade lilla klubb (jfr maffian som en familj). 

Sedan antiken har Kräftan associerats med det blinda begäret. Den spartanske kejsaren Augustus klandrade den romerska eliten för deras måttlösa dekorationer av sina villor (Kräftan = hemmet). Ibland ser man tydligt att historien skrivs från stjärnorna, för Augustus hade själv Stenbocksascendent - motgiftet till Kräftans hämningslösa begär.

Intressant nog inledde jag följetången om det irrationella momentet i Vattenelementet med att peka ut en annan bankchef som epitomet av girighet, SEB-bankens Annika Falkengren, och det är ingen slump att hon födds när girighetens demon Rahu gått ett fullt varv relativt Nordströms födelse och återigen befann sig i Kräftan! Den som kan sina planeter väl tycks kunna säga vid vilka år risken är störst för att världen kommer att ta mot rötägg av ett eller annat slag.

Postens vd Nordströms djupa vilja att berika sig kan ses på flera sätt i födelsehoroskopet. Det är när en trend attesteras på flera sätt vi kan vara säkra på att ha hittat ett dominant drag i personlighet och livsöde.

Notera hur denna dekadenta lusta i Kräftan till att själv ro åt sig en allt större del av kakan "fjärrstyrs" från en annan punkt i horoskopet. Enligt indisk astrologi finns det en själ som klappar bakom varje planetär indikation och "lätta pengarnas" Jupiter och giriga Rahu disponeras här av det begärliga sinnelagets Måne.

Hur mår då själen hos vd:n? Inte så bra! Till lycka för honom själv har han troligen aldrig ens försökt vända uppmärksamheten inåt, för då skulle han möta en cementvägg av negativitet. Sinnets Måne står här i kombination med den iskalla och helt döda materieprincipens Saturnus, en planet som gör sig perfekt bakom skrivbord och ritbräden där den kan rita upp "rationella" flödesdiagram. 

Men den kan inte leva sig in i den helhet som diagrammens implementation resulterar i - Saturnus är negationen av humanitet och medkänsla, den här guden befattar sig bara med "rationalitet". 

Därför ser vi att vd-horoskopet - Postens ytterst ansvarige - har ett avtrubbat horoskop som väl illustrerar det haveri företagets senaste rationalisering (vinstmaximeringsförsök) inneburit för landets brevbärare (DN). 

Varför är svenskarna så kodumma och flata? Varför går inte brevbärarna man ur huse och hotar vd:n med lynchning? För att vi lever i ett döende samhällssystem där vinstbegäret urholkar alla de omedvetna till hjärta och själ. Dessa Wall-Enbergs kommer att brinna i de helveteseldar materialister nogsamt sett till att inte tro på eftersom insikten av en objektiv morallag som löper inuti materien skulle ha satt punkt för den urartning vinstjägarna har det inom sig från födelsen att föreverkliga.

Ja, girigbukar av det här slaget föds alltså under ETT NEGATIVT ÖDE, deras horoskop visar en negativ livspotential. Varför lever de liv och utför handlingar som kommer att leda till anhopningar av ont karma och därmed ge dem en ynklig, sjuklig eller bara lortfattig återfödelse på jorden? Det är mycket människan inte förstår av det Stora Spelet. 

Allra minst av sin roll förstår Rovkapitalisterna. De verkar användas av Ödet som slit-och-släng-produkter. De skadar visserligen tallösa människor i sin själviskhet, men förstår inte vad som väntar dem själva, alltmedan att deras orättfärdiga tankar och liv i själva verket FÖDER insikt om Rätt och Fel hos de många som drabbas av deras mörker. Rovkapitalisterna bygger i detta ögonblick en morgondag där de skaffat sig så många fiender som - på en annan tid och plats på jorden (och det finns tallösa tider och platser att välja mellan) kommer att nacka dem, om inte värre.

Antikens asketer i Israel, som inväntade Messias födelse vid klostret invid Döda havet, förklarade att Satans barn valts bort av Gud redan vid Skapelsens begynnelse (Big Bang - kacklande ateistiska scientister tycks inte ha fattat att deras omhuldade Big Bang-teori skapades av en kristen vetenskapsman!). Den onda delen av mänskligheten kan inte lätt identifieras genom falska och ytliga betraktelser som t.ex. rasisters åsikter om hudfärg - den ontologiska Ondskan skär rakt genom allt manifesterat och alla har den inom sig i olika koncentration.

Vad man kan säga utifrån ett horoskop är bara hur stark proportionen av Ondska var vid födelsen. Ibland är hela tidsperioder förmörkade i vissa avseenden - t.ex. giriga Rahu i Kräftan under 1½ år. Ibland visar stjärnhimlen upp korta men intensiva förmörkelser i ett i övrigt hyggligt klimat.

När Postens vd föddes rådde många illavarslande signaler. Se t.ex. pengarnas tecken Oxen skadad genom illgärningsmannen Mars (olyckor, krig, hets). Att Mars därtill attackerar det typiska chefsominat Solen-i-Lejonet bara visar att det här är ett chefsämne med den allra simplaste sortens utblick på livet. Att föra ett jävla liv i frågan om utgifter (hetsa över pengar i Oxen) som ett sätt att markera sin överhöghet - Solen härskar i Lejonet. 

Här är händelsevis också skälet till varför Mona Sahlin var ett så utomordentligt dålig val för socialdemokratin: hon hade Mars-Oxen med psyket (Månen) som en inre blindfläck, och såg inte att hon saknade klarsyn i monetära frågor (Toblerone-affären). 

Hon såg därför heller inte den absoluta gräns som existerar mellan det Onda och det Goda och gjorde sig till marknadskrafternas vän. Därmed försatt hon sitt gudomliga mandat. För inse, hennes totala fantasilöshet (idéfattigdom) är exakt densamma som vi ser hos Reinfeldta. 

Dessa är tomma själar som gjort sig till villiga redskap för den objektiva Ondskan - Vinstmaskinen som suger ut allt och alla som kommer dess väg. Vi kan spåra denna specifika västeuropeiska ondska tillbaka till kolonialismen som drog över världen och sög ut andra folk och på packets - det vämjeliga packet - nivå, hör vi dag främlingsfientligheten som en överton till denna västcivilisationens inre röta.

Det är inte svårt att se att denna Postens vd har en Sol, en andesjäl, som är direkt korrumperad av denna världens herre, Djävulen, eller möjligen hans hantlangare penningens demon Mammon. Vi har redan hittat tre indikationer på en av dem som var förutbestämda till Ondska.

Men minns att de föds till Jorden för VÅR skull. Det är vi som lär oss om Rätt och Fel genom dessa fallna demoner. Ur himmelens (femte dimensionens) perspektiv är allt detta ett fantastiskt väl organiserat skådespel och alla delar hänger intimt samman. 

Det är nu bara en akademisk aspekt. Det är på jorden, i "fjärde dimensionen" (3D + tidsflödet), vi KONKRET, i ord och gärning, måste visa vad vi förstått om livet. Dessa enkla blogginlägg om Rovkapitalismens många ansikten är mitt försök att påminna om att det existerar en objektiv morallag. Alldeles oberoende av om ateister och sekulära konsumister stoppar strutshuvudet i sanden och försöker leva som om de var fria och oberoende av den större berättelsen.

*****


"Appendix"


Kopierat från inlägget Svenskhetens horribla konstruktioner:

För som kärlek kan uppliva till och med de döda, och kan kalla åter dem som är dömda att döden dö, så kan hatet dräpa de levande. Och de som syndat dödligt tillåter hatet inte att leva vidare.

För hatets ande arbetar i unison med Satan, genom den brådstörtade anden (modernt språk: stress), inom alla ting, mot människans död. Men kärlekens ande arbetar tillsammans med Guds lagar i långmodighet (nu: tålamod) mot människornas frälsning.

Hat är därför ondska, för det parar sig oavlåtligt med Lögnen, och talar mot Sanningen. Och det förvränger Ljuset och kallar det Mörker, och påstår att det söta är bittert, och lär ut löst förtal, och rör upp vrede och krig, våld och avund. Det fyller hjärtat med ondska och djävulska gifter.

De tolv patriarkernas testamenten - Gads testamente

De tolv patriarkernas testamenten är en judisk-kristen text från cirka 100 fvt. Den stammar från de grupperingar som numera identiferats som esséerna och inom vars led en viss Jesus i sin tid steg fram. Det kan förklara varför judendomen inte inkluderade texten i sin hebreiska bibel.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen. Tack för utförligt svar på min fråga om olika liv som tycks följa samma "mall"- Palme och Gainsbourg. Har med intresse tagit del av artiklar och inlägg!

Om Sveriges födelsehoroskop kunde dateras till den nya grundlagens införande, 1974, är jag lite nyfiken på vilket Sverige vi lever i nu...

Som bekant klubbades en ny grundlag 1 juni, och efter valet, även den 24 november. Den trädde i kraft 1 januari 2011. Den är långtgående, minst sagt - lissabonfördraget implementeras, mera makt hamnar i EU, militär får åter sättas in mot folket... Det gick rätt till - med ett riksdagsval mellan. Dock helt utan debatt och skriverier i tidningarna innan. Nu undrar jag lite - hur ser det nyfödda Sveriges horoskop ut nu? Med vänliga hälsningar!

Seaward sa...

Nationell astrologi, vad jag kunnat utläsa på nätet, är alltid en diskussionsfråga. Horoskopen är dock bara kartritningar.

Jag har ännu inte bestämt mig om man ska betrakta Sverige som "pånyttfött" i och med de senaste lagändringarna. De stämmer med det gamla nationalhoroskopets indikation om vår grundtyp, Vattumannen, som är att sträva mot ett enhetligt system - jfr. svenskens mest framträdande drag: ingenjörsmentaliteten som systematiserar allt mellan himmel och jord och identifierar sig med livet ur ett system- eller organisationsperspektiv.

(Så länge det inte handlar om högre ting, för då vänder svensken blicken mot landbacken igen och nöter den i många sammanhang värdelösa Ockhams princip. Att välja den enklaste av två lösningar - gudlöshet - kan ibland leda generationer ut på villospår.)

Givet att jag inte är någon politisk astrolog (för det krävs intresse av politik och det var inte länge sedan jag raderade likställandet av politik och vanära från bloggen för framstå som mindre drängig), återstår det att se om det blir några fler kommentarer kring det svenska nationalhoroskopet.

Det intressantaste är, som jag ser det, att titta närmare på det cykliska indiska dasa-systemet enligt vilket entiteten Sverige sedan 00-talets början befinner sig under en riktigt usel knappa 20 år lång cykel, dominerad av norra månnoden Rahu/Draksvansen, vilket tenderar att expandera och skapa skeva vrångbilder av alla händelser.

Enligt detta skulle Sverige just nu inte riktigt förstå vad som händer med vare sig landet självt eller i omvärlden - svenskarna sitter just nu mer än någonsin fast i sina förutfattade åsiktssystem (Vattumannen) mer än någonsin och nu på ett sätt som skadar deras förmåga att HÖRA vad TidsAnden berättar. Jag tror faktiskt inte regeringen Reinfeldt tänker i termer av ens 20 år framåt. Vattuman-fixeringen är TAMAS, den tänker ogärna utanför sina egna ramar och därför ser inte moderaterna vilken katastrof deras politik medför. De skadar Sverige sedan flera år, och detta är typiskt den uppsvullna och distorderande vattendroppe vi lever inuti under Rahus påverkan.

Möjligen kan ökad styrning från EU stävja den galenskap som råder inom landet, men jag ser inte fortsatt förtroende för den här regeringen bortom 2014. Det är nu alltför uppenbart för var och en i Sverige vilket cynisk politisk Marknadskapitalisterna för och vilken blind experimentverkstad Regeringen är. Som f.d. dataprogrammerare var det djupt skamligt att släppa ut buggiga produkter i skarpt läge, utan att ha överblickat funktionalitetens konsekvenser. Regeringens sätt att styra och ställa hade föranlett harakiri om det här varit en nation som styrdes av äroargumentet.

Ett specialstudium av Rahu i nationalhoroskopet från 1974 skulle alltså vara nog så intressant som att plötsligt förvandla Sverige från ett Vattumanland till ett Skyttenland (1/1 2011).

Anonym sa...

Hej åter.
Skulle man kunna låta nationalhoroskopet från -74 löpa parallellt med det "nya"? Det skulle vara intressant att se vilka saker som accentueras och vilka som "kompenseras". Vad är typiskt för just vår tid och typ 10-20 år framåt?
Sedan gillade jag idén att kolla av nationalhoroskopet mot kända personers horoskop. Vem representerar Sverige om det "nya" horoskopet antas gälla? Tänk om vi blir riktigt förvånade - eller bedrövade?

Med vänlig hälsning!

Seaward sa...

Så vitt jag vet är det fritt fram att spekulera. Det är visserligen två skilda "snap-shots" men gissningsvis kan man se hur vissa nationalegenskaper är "nedärvda" även av det nya horoskopet.

Att matcha en individ mot ett nationellt horoskop är ännu en gren jag aldrig sysslat med. Det finns hur mycket grenar på det här trädet som helst...