Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 februari 2011

Kräftans tecken som värsting?

Aftonbladet gräver lite och hittar busen även i Martin Sheens pappa, en man jag bara registrerat för roller som distingerad äldre gentleman! Där ser man.

Redan första gången bloggen nämnde filosofen Platons "irrationella själ" (i samband med massmördaren Ted Bundy och den fallskärmssuktande Annika Falkengren) var det i samband med Vattenelementet, så vanligt inom artistyrkena. Vattnets tendens till svampighet och begär av alla de slag kan inte längre betvivlas, bloggens stickprov på kändisvärlden har visat tydliga tendenser.

Det är egentligen inte någon överraskning att hitta en synnerligen problematisk Kräfta hos Martin Sheen, där inte minst den "fallna" Mars tycks kapabel att generera problem helt i sig själv.

En födelse kraftfullt i klorna på Rajas guna,
lidelsens och lidandets kvalitet!


Det goda budskapet är förstås att Martin Sheen vaknade upp ur den lunära dröm han levde i. Eftersom Kräftan är Månens tecken, nattens, sömnens och drömmens, inser man av totalbilden hur infekterat hans liv måste ha varit, innan han tog ett beslut. 

Hans ungdoms hårdhet och okänslighet ("monstret" som han kallar det) visar sig genom rollspelet i Stenbockens tecken, "den oövervinnelige". Men inte pga Stenbocken i sig utan för att Stenbocksascendentens härskare Saturnus (hårdhet) "fallen" i egocentriska Väduren. 

Jo, det är lätt att se vilken omöjlig människa detta var före omvändelsen! Båda de naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus påverkar hans beteende (ascendenten) till det sämre. Och så då Kräftans omvittnade tendens att försvinna in i fantasivärldar...

Statsminister Reinfeldt har kallat svenskarna för det sovande folket, men det är naturligtvis bara en projektion. Det är HAN SJÄLV, född i Kräftans tecken, som sover den fallna själens sömn i den sublunära sfären. Han ser inte hur egoistisk och partiell hans utblick på livet är. 

Reinfeldt är en blek skugga av den roll Martin Sheen gjorde som värdig statsman i Vita Huset. Sheen fyllde rollen med bittert inhämtad livserfarenhet, Reinfeldt är fortfarande bara ett ofött barn i livmodern som drömmer sin orealistiska ideologiska dröm som håller på att bryta sönder landet. Väck honom, någon!

Sensmoral: zodiaktecknen har alla svagheter men det är uppenbart att vissa i sina liv får kontroll över de medfödda platonska "formerna" eller idékomplexen som på ett gåtfullt sätt radiostyr människan inifrån hennes egna undermedvetna! Det går att vakna upp ur t.o.m. gravt störda födelseögonblick. 

Men Vattnet är som bekant sorgens element, så naturligtvis var inte Martin Sheens vedermödor över bara för att han räddade sig själv. Hans horoskop är hans öde och nu fäller den inkontinenta irrationella själen sina tårar över den avartiga avkomman. 

Det hela är så typiskt Kräftans tecken, den klassiska moderssymbolen, som, där en fungerande patriarkal influens saknas, tappar kontroll om sin avkomma! Kycklingmamman måste balanseras av den sträva Stenbocken och som synes är Martin Sheens Stenbock/Kräfta i placerad längsmed ego/allians-axeln för att verkligen understryka frågor om egenmakt/maktlöshet i detta liv! 

Det går inte att nog varna för empati i övermått kan leda till total förlust av högre förståndsgåvor och kursstabilitet. Enbart Stenbock ger å andra sidan hjärtlöshet.

Astrologin är ett arv antikens visa människor. De lämnade oss en vägkarta för att vi skulle växa i nobless. I det sekulära Sverige tycks alla istället rasa ner mot allt nedrigare mentalitet... Återinför astrologin på landets alla universitet, såsom det var under Medeltiden.

När arabvärlden exploderar och islam tillväxer ytterligare, duger det inte att vara en totalt omedveten sekulär människa helt utan tankar om vad universum signifierar för människan. Vi befinner oss på Guds insida just nu och astrologi och vetenskap synliggör båda det självklara faktum att vi inte lever i ett kaos utan en så välordnad skapelse att man måste fråga vad alla dessa tecken på intelligens indikerar.

Bara en idiot som inte vill tänka skulle falla åter på argumentet att det är en akademisk fråga (trivialitet) eftersom vi nu är här, i ett universum som uppenbarligen "råkat" organisera sig så att biologiskt liv blivit möjligt. Jag upprepar: bara en idiot skulle med detta argument avslöja sin oförmåga att registrera och förundras.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Där ser man hur lätt det är att tolka stjärntecken så att resultatet blir det man vill.

Seaward sa...

Du följde tydligen inte alls med i diskussionen om de faktorer som kan modifiera den enkla grundbetydelsen hos ett "tecken".

Anonym sa...

Det var det han gjorde, Siwert. Du lyckades inte följa hans tankebanor. De kanske var för sekulära. De faktorerna du hänvisar till gör att hela astrologin blir som den modellera du lekte med som barn på ditt lilla pojkrum i Svinarp. Man kan forma det hur man vill och sen kan man leka med det och bygga små världar bestående av de figurer man skapat. Man ger dem liv som är helt medvetna om vad universum signifierar för dem, långt ifrån den svenska sekulära nedriga mentaliteten. Fy bubblan, för den.

Hallelujah, broder Siwert

Seaward sa...

Innan vi talar om vem som missat vad...

Tydligen har du själv blundat för bloggens pilotstudier som redovisar statistiskt signifikanta resultat, vilka bekräftar några av astrologins traditionella lärosatser. (Se "Temastudier" i höger spalt.)

Har du åsikter är du välkommen först lägga åtskilliga timmar för att samla in ett eget dataunderlag och se huruvida trenderna verifieras eller falsifieras.

Då har du gjort lite vetenskaplig nytta. Att bara prata är lätt.