Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 februari 2011

Kanye West - rappande kvinnohatare


Kaye West - distorderad självbild

Skräckrock har vunnits i alla tider. Färgade artisten Screamin' Jay Hawkins lät sig på 50-talet bäras in på scenen i kista, och jag växte jag upp med Alice Cooper som dreglade blod ur mungiporna och simulerade sin egen halshuggning.

Men tittar man nyktert på saken har den svarta R&B-musikens otyglade syn på sexualitet som något som ska levas ut under alla omständigheter och hur impulserna än ser ut, urartat. Totalt.

R&B-musikens medföljande bildspel har en betydande roll i västerlandets allt mer korrumperade kollektivmedvetande. Detta ses nu tydligt när första MTV-generationen, de första vita offren, etablerat sig i samhället och särskilt då i mediebranschen vilken glamoriserades som aldrig tidigare via barn- och ungdomskanalen MTV.

Se t.ex. den sexualiserade dynga som kvällstidningsjournalisterna fylla AB och Expressen med. Varifrån kommer den? Inte främst från porren utan från färgad musik som sexualiserats i pornografisk riktning. Jag minns en och annan kvinna kråma sig på en motorhuv i vita rockbands videor innan "den moraliska majoriteten" slog till i USA och framtvingade en sanering av MTV. Men R&B tog över och förgrovade undertexterna något enormt. Ja, karma har drabbat den vite mannen, för nu har slavmentaliteten exporterats in den vita avkomman!

Det här kallas betingning av psyket (Pavlovs hundexperiment), och journalisterna skapar mental underklass, kloner av dem själva. De är brottslingar, men vet inte ens om det själva. De gömmer sig bakom lögnen "vad läsarna vill ha".

Jag tror stora segment av medieindustrins anställda just nu bygger framtida kromosomskador, och de kommer själva att ockupera de degenererade människokroppar de just nu projicerar sig in i via egna tankar och bristen på genomlysning av sina attityder. Ju mer man tänker på hur själavandringen kan tänkas fungera, ju märkligare blir det!

*****

Debattören Eva-Britt Svensson i AB har helt rätt i sina intryck av inflammerade egot Kanye West, rappare, som i sin video "Monster" helt tappat fotfästet. Har han inte skrivit manus till videon själv har han med sin vanställda lusta okejat det, för svarta män bland mördade vita kvinnokroppar är exakt vad hans födelsehimmel beskriver på astrologins abstrakta och avskalade sätt!



Mördaren eller monstret inom honom först. Saturnus är en iskall gränsdragare. Han är Liemannen som skördar oss när tiden är kommen. Saturnus är kall och Vattenelementet är också kallt, placeringen i Kräftans tecken knappast optimal!

Jämför med gitarristen Buck Dharma i hårdrockgruppen Blue Öyster Cult som hade ett betydligt mer genomlyst förhållande till Liemannen när han skrev hårdrockklassikern "Don't Fear The Reaper".

Varför representerade då Buck Dharma ett intelligent sätt att närma sig döden medan West bara är en plump idiot? Jag skulle vilja peka ut Dharmas angrepp från Kräftan mot Vågen, Vatten och Luft, vilket ger den ibland ytterst labila zonen mellan omedveten (fruktan) och mentalisering.

Se nyliga inlägget om de tendenser till okontrollerat mytologiserande (vanelögnarens åkomma) som kan uppstå när Mars i Vatten attackerar Vågen. Det är förvisso en kombination som leder till ett ångestladdat behov att "prata ut", att "lufta" förvridna själsliga fantasier.

West har istället kontrollören Saturnus i Vatten - en tendens till repression av det instinktiva. Saturnus kastar en lång aspekt mot intellektuella Vågens raka motsats, Väduren, och träffar där rapparens förhöjda libido: Mars och Venus i det mest egocentriska tecknet.

Detta borde ge "sensationalism" - den fräsande urladdningen när de naturliga elementen vatten och eld kommer samman. Men här uppstår extrem anti-emotionalism! Den iskalla Saturnus söker döda driften i Väduren!

Och om redan Saturnus i Kräftan kan läsas som "begränsa kvinnor", hur mycket tydligare blir inte budet om kvinnohat (homosexualitet) när Saturnus också lyckas klämma till den andra kvinnoplaneten, Venus. Och med våld (Mars)!

Videon "Monster" visar exakt hur West, troligen garderobsbög, känner för kvinnor, eller snarare inte känner. Att de råkar vara vita i videon får inte förleda någon att tro att det här i första hand avslöjar inverterad rasism.

Astrologiskt tycks det snarast handla om en intrapsykiskt "könskrig" som bloggen följt till leda i de många hbt-inläggen. Minns inlägget strax efter jul om den svenska gay operasångaren som "råkade" välja enbart "skitiga och fallna" kvinnor som exempel när han kritiserade kyrkans heteronormativitet. Kanye West är en annan gren på samma träd.

Det här har i sin naivitet inte AB-debattören Eva-Britt Svensson förstått när hon nämner homosexuella som en annan riskgrupp för attacker typ Wests - hon förstår inte att det är just är sådan psykopatologi som homosexualiteten är dessa sjuka fantasier kommer!

I själva verket är hbt bara ett av många uttryck för en själ som skruvat sig långt in i töcken, vilket alltid måste påpekas eftersom den här gruppen på allt annat också är halvt paranoid och en del har så låg intelligens att de tror den här bloggen är homofob. Skyll det på att Sverige måste vara västvärldens mest psykologiskt obildade land, i sig en följd av vår ohejdade materialism.

Wests problem med kvinnor kan ses genom att vi fokuserar Saturnus (åtstramaren, stryparen) i kvinnotecknet Kräftan på ett annat sätt:



Här är en klassiker! Den lilla slutna och känslostyrda sekten (Kräftan) krisar inför den gigantiska Vattumannen, som också representerar samhällets intellektuella överbyggnad eller dess ideologiska fundament. Kräftan sluter sig alltid inför strikt tänkande människor för den vill hellre simma runt i trygghetsskapande och goda känslor. Kräfta och Vattuman är två zodiakala principer som har väldigt lite med varandra att göra.

Men nu inträffar en ömsesidig reception mellan tecknens härskare. Skapar då inte detta en bra bindning så att "det lilla och klaniskt separatistiska" minglar med stora världen (Vattumannen)?

Redan under rock'n'rollens glansdagar sent 1950-tal gick de färgades musik från att vara en angelägenhet för det amerikanska samhällets absoluta underklass till att bli något vit ungdom tog till sig eftersom det hjälpte dem i sin ungdomsrevolt mot föräldrarna - första ungdomsrevolten i historien?

Rap och R&B med dess tilltagande urspårning är bara en fortsättning på de kulturella uttrycken från ett illa integrerat samhällssegment. Det dessa hiphoppare levererar kan tolkas som direkta motbud till den moralistiska kristendom som genomsyrar det officiella USA. Pan (Fan) trotsar Gud, dvs. "negermusik är en Satans musik", musik som lockar själen att sjunka allt djupare i sömnens och hallucinationens Vattenelement. Den underminerar alla högkulturella värden (Luft) som den vita kulturen frambringat.

Det går att läsa den ömsesidiga receptionen mellan det lilla är klanegna (Kräftan) och det stora, universella kulturmönstret på många olika sätt, men här vill jag åter peka på hur Vatten och Luft inte är bästa vänner. Visst har "negermusik" spritts i den västerländska kulturen men som AB-artikeln minner om, hörs alltjämt uppbragda röster.

Och här håller jag med, inte om musiken som sådan, utan om de texter och attityder som exporteras tillsammans med musiken. Receptionen i Kanye Wests horoskop ger alltså en stor absorberande folkmassa (Månen/folkmassan i Vattumannen) som suger åt sig en oerhört klanisk, udda eller egen definition (Saturnus) av t.ex. kvinnor (Kräftan).

Den här ömsesidiga receptionen kan läsas som "förluster vid översättningen". Moralister kanske har missat något av budskapet i videon eller låtens text. Samtidigt är maner och motiv hämtade från samhällets sjukaste undervegetation, och även om låten bara deskriptivt beskriver ett "monster", berättar bildspråket något helt annat. Halvbegåvad ungdom har blivit satanister för mindre!

Wests dissociationssyndrom kan alltså läsas som ännu ett fall av desinformation, en lögnare som talar två språk samtidigt. Och undertexten, enligt vad jag tycker mig se av det här solära horoskopet, är ett extremt behov av att "sätta dit" eller "tysta" kvinnor. Se åter gamla inlägg etiketterade "hbt" som föreslår att dessa män är återfödda själar som i förra livet var kvinnor och nu genom primitiva metoder söker "tysta" missljuden inom själen.

Rapparen är sannolikt en latent homosexuell och livrädd för att höra kvinnan inom honom själv! Han saknar med andra ord själskontakt.

(Se vidare djuppsykologen Jung för insikter om den problem i anima-förhållandet hos åtminstone manliga homosexuella. Sveriges sorgfälliga förhållande till hbt-fenomenet är genant simplistiskt, ämnet är mer komplext än det uppfattas i detta land.)

En tredje karta hade kunnat ritas upp, där Solen i Jordtecknet Oxen disponeras av Venus i Eldtecknet Väduren. På den kartan hade orange och brun färg kunnat röras ihop till en murrig indikation om friktion och motstånd. Detta är f.ö. regionen där soltecknen är som mest kriminellt belastade, en påminnelse om vem Kanye West kunnat vara om han inte blivit rappare.

Men i den här kombinationen av Jord-Sol med underliggande Eld-Venus ser vi att Kvinnan (Venus) inte släpps fram i den här mannens liv!

Disponenten till hans solära handlings- och viljeliv är Venus, men Solen i Jord är i sig en blockering mot kärlekens planet. Vad resulterar blockeringar i? Vulgarisering och överdrifter för att alls kunna känna något.

Vi har således åtminstone tre indikationer i det här horoskopet på att han undertrycker kvinnan i sitt eget medvetande!



Not. Varför är t.o.m. den naturligt goda Jupiters aspekt ritad i röd färg, som för att indikera ett potentiellt problem?

För att jag den här gången valde att avsmaka disponenten till den här extremt egomaniska Solen, gigantiskt förstärkt av framgångsplaneten Jupiter (i ett klassiskt tecken för människor som använder rösten i yrket).

Disponenten är alltså en skadad ("detriment") Venus i Väduren. Skadad eftersom tvåsamhetens planet inte riktigt fattar kärleksgrejen när den befinner sig i egoprincipens tecken. Och Venus blir riktigt sjuk när också Saturnus ur ett inskränkt perspektiv som Kräftans håller den ännu kortare!

I rest my case. Vilken förmörkelse på himmelen som råder! Och för hela världen att beskåda. Man måste fråga hur många barn som föddes ungefär samtidigt som blev normala!

Notera dock att West prickar in sin födelse då Mars och Venus står i närmast exakt konjunktion. Han representerar alltså det absoluta lågvattenmärket vid denna tid.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan också fråga sig hur de här aspekterna visar sig i de kvinnors liv som föddes ungefär samtidigt. Jag känner en kvinna som är född dagen efter och har asc i Skytten. Hon har haft problem med barnafödande. Första barnet föddes flera månader för tidigt och dog samma dygn. Hon har senare fått två friska barn, men då har hon blivit hospitaliserad och fått ligga i säng i flera veckor, för att inte förlossningen skulle starta för tidigt. Och hon har ju kräftsaturnusen i 8:e. Södra noden med fiskmånen kanske också är en indikation. En annan anmärkningsvärd sak med henne är att hon gängade sig i ett stadigt förhållande redan vid 14 års ålder med en kille som var hela 21 år, och det är ju stor åldersskillnad i den åldern. (Samme man hon är gift o har barn med.) Hon har ö h t alltid varit lite lillgammal. Ett område där allt däremot har gått som på räls är yrkeslivet, jobbar på bank, och det passar väl en sol/jupiter i oxen i 6:e huset.
S

Seaward sa...

Fascinerande om än beklämmande bekräftelse på att detta verkligen är en "svår" tidpunkt. "Kvinnohat" istället i formen av objektifierade problem med den essentiella uppgiften för "Idén Kvinna" - agera portal (moderskap) för inkommande själar?

Så mycket mer återstår att förstå av symbolikens sätt att finna sig en partikulär manifestation.

I problemet med för tidigt födda barn ser jag tydligt "hämmaren" Saturnus/Kronos som söker hålla mot Väduren/barnets stress (Mars/Venus) att göra entré!

Åldersskillnaden kanske kan ses i Saturnus, den åldrige, i koppling till Venus/Mars. (Jfr Maria Lundqvists horoskop, samma aspekt men roterad 180°).

Anonym sa...

hej stolle varför inte,så här i vallentineday kolla opp horoskopet på dom inblandade i vallentinemassakern alla inblandades data finns tillgängliga både nord och sydgängen data väntar med förundran hur du ska lösa det lilla problemet
/Major Grunka