Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 februari 2011

Förespråkade mer våld i tv - blev själv offer

[Obs, långt inlägg - 1800 ord eller ~8 A4]

Lara Logan med en lätt "look-alike" i Helena Bergström

CBS krigskorrespondent Lara Logan, som klubbades ned och ofredades sexuellt av en egyptisk mobb (DN, SvD), var förespråkare för mer brutalt våld i amerikanernas tv-rutor. Enligt en initierad blogg tycks hon ha fört ett eget "krig" mot tv-nyheternas hollywoodifierade uppsnyggning av bild- och filmmaterial. 

Den som tänker efter en smula inser kanske att hon reste ner mot sitt rättmätiga öde i Egypten för att bevaka händelserna. Att exponera svärdet är att i tanken dräpa med det och därmed bygga sig en karmisk skuld som kräver återbetalning med samma mynt. 

Kosmos moraliska lagar har mänskligheten under sina ljusare stunder anat existensen av och formulerat i olika system, som t.ex. Guds bud eller astrologins mer komplexa system av "digniteter". De ockulta lagarna involverar psykologiska aspekter, för, som alla filosofer alltid sagt, världen är byggd av medvetandestoff och inte som ateister "tror", materia.

Kvinnans horoskop rymmer just de tecken på primitiv brutalitet och blodtörst som hon ville visa världen mer av (i sin egen föreställning säkert för att hon ville "undervisa" tv-tittarna). 

Precis som i fallet med norska krigskorrespondenten Åsne Seijerstad lyser det potentiellt mest förråande syndromet av dem alla på Sydafrikafödda Logans himmel: "egenmäktigheten". För dessa kvinnor kanske den astrologiska kombinationen av Vädur och Stenbock istället bör läsas som det egocentriska tunnelseendets vilja att bevisa sin "egen makt". 

"Kvinnor kan" i en bisarr och missriktad version, så att säga. De är så kallade astrologiska syndromen kan ibland gränsa till besatthet och då närmar vi oss antikens språkbruk när det talas om att vara besatt av en demon. Tvångsmässiga handlingar är bara ett modernt sätt att säga att individer radiostyrs av de idékomplex som så tydligt kan avläsas i horoskopet.

Sannolikheten är mer än stor att krigskorrespondenter själva har ett eget tidigare liv i en krigszon just under medvetandetröskeln. Själen är ännu i krig och värdkroppen (människan med dess avsnörda och verklighetsfrånvända ego) dras magnetiskt mot nya krigshärdar där de kan hitta ett avslut för den böjelse som astrologin betecknar med bl.a. symbolerna Mars och krigsgudens båda tecken Väduren och Skorpionen.

Här är det illustrativt att dubbelexponera Logans födelsehoroskop på det för den 11 februari då överfallet skedde. 



Saturnus, gränsdragaren, passerar under sin 29-åriga cykel några distinkta faser. Till exempel "upphöjs" den till sann råttrådighet under färden genom vågskålarnas tecken. Omvänt "faller" den under passagen genom krigets och egocentricitetens Vädur. 

Som synes föddes Logan under Saturnus fall och ett år då den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet) under den 17/2 påbörjat sin färd genom det äregiriga makttecknet Stenbocken. Två av kosmos breda penslar har alltså formulerat en extremt ambitiös grundton.

Vad man kan se, utan tillgång till den helt avgörande exakta födelsetidpunkten, är att årets övergripande "egenmäktighet" tar skruv i kvinnans eget psyke (Månen) genom den negativa bindningen mellan Måne och Saturnus. I hennes hypersubjektivistiska krigsmentalitet vill hon objektifiera - "saturnisera" - Vädurens kanske primära attribut: kampen och blodet.

Att hon också har korrespondentens planet Merkurius (kommunikation) i Väduren, tycks närmast besegla hennes öde. Med Solen, motor till den aktiva livsgärningen, i martyriets Fiskarna, tycks hon definitivt driven att vittna om det som kapat hennes sinne: hon vill visa hur Liemannen beter sig för hon har ett vagt minne av "ond bråd död" i ett föregående liv. Månen med Saturnus är som bäst en extremt plikttrogen natur, men besatthet av olika slag ligger aldrig långt borta.

*****

Himlen den 11 februari, våldtäkts- och angreppsdagen, är talande. När intelligenta människor med svåra problem på födelsehimmelen går in i en turbulent period tar de varning av onda omen och stannar hemma. De som inte lyssnar på sitt bättre vetande (Jupiter = förutvetande) går mot sitt öde - eftersom de uppenbarligen i ohörsamhet behöver göra den lärdom som väntar på den vägen. Logan sade att hon känt obehag inför resan till Kairo, men gjorde den ändå.

Krisen i Egypten hade kulminerat den elfte, Solen i Stenbokens 28e grad hade nu passerat krigsplaneten Mars i 27e graden. Korrespondenternas Merkurius befann sig vid denna tid i samma tecken och journalistkåren som helhet upplevde en ovanligt omild behandling, långt ifrån deras skyddade och "inbäddade" position som då de reste med amerikansk trupp under kriget i Irak.

Men det som transiter över Logans födelsehimmel de här placeringarna blir intressanta. För Mars (med Solen och Merkurius) attackerar korrespondentens Vädur där vi har hennes avtrubbade och brutaliserade sinnelag (Månen + Saturnus) och önskan att merkurius-kommunicera denna inre blockering genom att uppsöka reella krigshärdar som motsvarar hennes själsliga status vid födelsen. (Vem vet vad en människa hinner lära sig under ett liv och hur hennes nästa födelsehimmel kommer att se ut?)

Eftersom klockslag saknas både för attentatshoroskop och födelsehoroskopet är det svårt att säga något mer, men Logan föddes under ett rasande exakt "egenmäktighetssyndrom" - och hon blev nu offer för mobbens egenmäktighet.

Saturnus i Vädurens 27e grad i nära nog exakt 270-gradersaspekt till Drakhuvudet i Stenbockens 28e grad. 

Notera hur dessa födelseplaceringar relaterar till Solen/Mars på himmelen den 11 februari! Bilden kompletteras av att hon föddes med en Sol under attack från Mars, återigen en nästan exakt 90-gradersvinkel.

*****

Kanske var en av ödets potentiella förgreningar Lara Logans död den dagen. Transiterande Jupiter ("snabb förlossning från jordelivet") hade en dörr öppen. 

Som disponent till hennes Sol står den i dödens tecken Skorpionen i födelsehoroskopet och ingjuter förvisso intelligens i hennes Sol men troligen också en närmast ohälsosam dragning till döden och mörkret. Vattenelementet är dock sorgens element. Det är i Vattenelementet själen lär utgjuta sig och nå en renande katharsis.

På himlen rör sig Jupiter just nu genom Fiskarna och utlöser därför en harmoni med Logans dödssymbolik i födelsehoroskopet och därtill en konjunktion med hennes Sol, symbol för den dagaktiva gärningen i världen - här Fiskarnas, martyriets, tecken. Och offer under sitt vittnande/rapporterande blev hon!

Hon dog inte den här dagen, men en gissning är att hon vaknat upp ur det delirium som levt i under flera år. Hon har nu konfronterats med sin besatthet av att vilja exponera våld. Cirkeln slöts och hon fick konkret uppleva det som för Eld-människor bara är visuella bilder. Det finns ibland en påfallande okänslighet hos naturer tydligt i Eld - de förtär sitt material för att själv hålla sig vid liv. Kör över andra för att själva lysa. 

Lara Logans kamp mot tv-nyheternas uppsnyggning av våldet dömdes ut av Livet självt. Hon valde att resa till en punkt i sitt öde som indikerade "hit men inte längre" och jag gissar att hon byter bana nu. Söker sig en värdigare syssla än hetsa för mer "krigets brutala ansikte" i tv-rutorna. Journalister är ett sjaskigt släkte som tror sig utvalda att presentera sanningen. Få verkar se att de är mer radiostyrda av gudarna än de flesta.

*****



Bonusspaning: Helena Bergströms strid under liknande transiter

När jag för första gången blev medveten om Lara Logan och såg henne på foto noterade jag en viss utseendelikhet med aktrisen Helena Bergström. Den senare nuddades nyligen också av den stridbara kombinationen Solen och Mars i Stenbocken - minns hennes utspel mot Filminstitutet apropå maken Colin Nutley som hittills blivit utan några utmärkelser.
En snabb koll av Bergströms himmel visar att astrologin verkligen är där, som "flugan på väggen", när det hettar till. För hon föddes under exakt denna prestige- och rollspelsmedvetna Sol/Mars i Stenbocken. Och hennes strid rörde just bristen på erkännande från Parnassen - så typiskt Stenbockens typ av krig. De rör ära och plats i hackordningen!

Utseendelikheten mellan kvinnorna är inte total, och Helenas Sol/Mars i 22-25° Stenbocken matchar bara ungefär Lara Logans Drakhuvud i Stenbockens 28e grad. Men det faktum att kvinnorna har Månarna i opposition till varandra kan vara av betydelse - "opposites attract" och jag har spöklikt exakta "look-alike"-fall där t.ex. Solen stått i närmast exakt opposition mellan horoskopen. 

Det är typiskt att krigskorrespondenten har Månen i den hårda och aggressiva Väduren medan Helena Bergström har sitt sinne i motsatta Vågen, mjuk, harmonisk, smidig och svarar på de "högre konsterna" (Venus i Luft).



Det mest fascinerande med Bergströms himmel, i avsaknad av känt klockslag, är osäkerheten om Venus placering. Tills kort före lunch står Venus i Luft och stärker Mån-Vågens tanke om finkulturell konst, men under dygnets andra hälft återfinns Venus i det distinkt "folkliga" Fiskarna, tecknet för samhällets olycksbarn eller för de prestigelösa människorna (se åter Parkinson)! 

Vid en eftermiddagsfödelse bildas mellan Venus och välvilliga Jupiter en hjärtevarm och sentimental kombination av emotionellt djup. Jupiter indikerar också popularitet och framgång, så en del talar för den här placeringen. 

Å andra sidan ser en tidig födelse en kylig men professionell formalism i diametralt motsatta Vattumannen - den respekterade "pk" samhällsideologin och den formsäkra Saturnus som här via kombination dirigerar Venus konstnärliga uttryck. Men detta stämmer också bra på Bergström som jag i vissa roller eller ögonblick upplevt som väldigt kall (vilket förstås är en usel bas att bygga omdömen utifrån - det är ju rollgestaltningar...).

Lite eftertanke visar att detta labila dygn, då Venus passerar från "finkulturell" eller ideologisk placering till en "folklig" eller lågkulturell placering exakt motsvara frågan som fick Helena Bergström att gå i taket, just då krigshetsaren Mars med Solen gjort entré i Stenbocken och där matchade hennes identiska födelseposition. 

Prestigemedvetna Stenbocken tryckte på, och återigen misstanken om att Bergström har en känslosam Venus/Jupiter i lamenterande Fiskarna (martyren, omvittnaren). För minns, 2011 hade Bergström Jupiter hemma i dess startläge i Fiskarna, samhällets olycksbarn. 

Samma Jupiter har nu månad efter månad sökt visa vilket skitsamhälle Regeringen Reinfeldt hunnit långt i att trycka på svenskarna, med fler förlorare än någonsin. Under samma Jupiter som zoomar upp den maktlösa människans predikament utkämpade Helena Bergström sin strid mot det faktum att hon och Nutley hölls för ingenting (jag-lösa Fiskarna) av Filminstitutet.

Filminstitutet motsvarar här Reinfeldts illa dolda förakt för samhällets underklass, som om de inte är tillräckligt många denne bisarre statsminsiter framskapar genom politiska reformer! T.ex. genom skrota arbetsmarknadsutbildningar som förr ger folk en chans att komma åter i en ny roll.

Jag lyckades själv vända en bortkastad akademisk utbildning vars viktiga kunskaper i idé- och religionshistoria det torftiga och antiintellektuella Sverige inte hade någon användning för till en "samhällsnyttig" återkomst på arbetsmarknaden genom ett halvårs elementär datautbildning. Denna andra chans vill inte Reinfeldt ge människor i sitt Sverige!

Vilken gemen och ringa människa han är! Vilken rutten människosyn! Jag frågar igen, vilket koncentrationsläger stod han vakt i, i sitt förra liv på jorden?

Så fallet Helena Bergström och hennes uppbrusande nyligen visar att inte bara journalister "radiostyrs" från Världssjälen (från vilken stjärnhimmelen bara är en yttre projektion) - alla människor som lever i omedvetenhet agerar ut sina medfödda "syndrom" eller "idékomplex"!

Vilka tidigare liv de astrologiska komplexen pekar på går förstås inte att säga, kartan är en abstraktion och sedan förenklingen gjorts går det inte längre att översätta tillbaka till konkreta livserfarenheter.


7 kommentarer:

Förment glädje sa...

Så mycket för "glädjescener" i Egypten. Det har vi väl innerst inne hela tiden förstått att det mer har handlat om hat och våld än den av svenska medier påstådda "glädjen" i samband med Mubaraks avgång.

Anonym sa...

Man får väl hoppas att "karma" sätter dig i samma situation ditt äckel.

Lolz0rz sa...

Haha, vad är det här för hokus pokus?

Anonym sa...

VA?
Uppsök en psykolog

Anonym sa...

Hallå där!

Jag har råkat hitta hit och jag måste säga att jag inte tror på mycket av det du skriver. Hittills har jag väl bara läst delar av detta inlägg och delar av det om Courtney Love och det om Anton Körberg, två - enligt mig - slumpvis valda och det känns lite väl passande att Courtney Love hade stenbocksindikation på droger. Jag funderar på om du hittat det utan att ha någon som helst kännedom om henne?

Så nu blir jag nyfiken. Jag är född 12.55 8 april 1982. Vad säger det om mig?

Med hopp om en läsning.
/Martina

Anonym sa...

Läste endast inledningen av din bloggpost. Men håller helt och fullt med om att krigets fasor och brutalitet inte ska hollywoodifieras. Är det brutalt så ska det visas brutalt (om det nu ska visas alls). Detta för att inte det krigsförande landets befolkning ska få en helt sned och glorifierad bild av vad deras stridande trupper har för sig utomlands.

Att hävda att hennes rättmätiga öde för en sådan åsikt var att våldtas och svårt misshandlas. Det är kort sagt en osmaklig ståndpunkt.

Nomman sa...

Det härligt med humor! Fortsätt på det här sättet, snart är du större än 1000apor och spermaharen någonsin var!