Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 februari 2011

Bindgalenskap bland Humanisterna

Från SvD/Idagsidans blogg nyligen:

Gerle anklagas [i Christer Sturmarks nystartade tidning SANS] för att ha ett högt tonläge och att göra många tankefel. Med ett minst lika högt tonläge, som skulle kunna beteckna som rasande, angriper skribenten Per Dannefjord Gerle och skriver mycket nedsättande om hennes förmåga att tänka. Gerle framställs av Dannefjord som förvirrad och hennes intellektuella kapacitet är klen. Retoriken är tydlig: Det gäller att förnedra motståndaren och få denne att framstå som dum.
Det är lätt konstaterat att Anders Haag läser rätt. Ur astrologiskt perspektiv finns det absolut ingenting som skiljer den här Humanisten Dannefjord från en tvättäkta terrorist som vi brukar se dem skildrade i nidbilder med en högröd och uppretad arab! En ny spaning på detta horoskop kändes motiverat. 

Faktum är att vi här har att göra med soltecknet Fiskarna som utmärkte sig i bloggens första uppföljningsstudie av vissa tecken på rasistisk mentalitet i vissa zodiaktecken. Dannefjord faller således särdeles perfekt in i det mönster vi här har belagt om och om igen. 

Detta innebär naturligtvis inte att födslar i Fiskarna mer än till en liten del urartar till imbecill fanatism (här för ateismens sak, vilket degraderar individen till en t.o.m. lägre nivå än den religiösa fundamentalism han hatar i hela sitt hjärta). Men det är onekligen intressant att Indien i 2.000 år förvaltat Babylons ursprungliga zodiak och att väst inte förrän i dessa yttersta tider börjat upptäcka hur exakta zodiaksymbolerna är, om man resonerar utifrån mänsklighetens gamla insikt om Storåret, om vårdagjämningens precession.



Bristen på SANS syns tydligt i Eld/Vatten-kriget som uppstår i hela den psykiska naturen - SvD:s man talar här om ett "rasande tonläge". Tekniskt är det Jupiter och Mars i en ömsesidig reception, Fiskarnas härskare Jupiter i egocentrismens Vädur och egolösa Fiskarna gästas omvänt av egocentrismens härskare, krigaren Mars.

Psykiatrin vet att det här är, på vårkanten, så mycket mental sjukdom ligger klustrad. Ovanstående horoskop är mer extremt än en normal vår, eftersom ego-formuleringsproblemet så sjukt infekterat. Därav Dannefjords, åter enligt SvD:s man, attacker för att förlöjliga författaren till boken han skulle recenseras.

Jag har utgått från en födelse vid lunch, då psykets Måne hunnit in i Fiskarna för en rejält störd nymåne. Raseri måste nästan vara den här människans andra natur, och synske Edgar Cayce sade en gång en sak som var så förunderlig att den följd mig genom precis hela livet: "Aggression är sinnessjukdom". 

Att vi nästan säkert har några dagar i psykopatologins tecken den här nymånen ser vi sedan om vi byter fokus och noterar vad mer skit den aggressionsplaneten Mars ställer till med. Inte bara är recensenten en intelligensbefriad skrikhals, han lider också av "dissociationssyndromet", vilket också figurerar på bloggen som "mobbartendensen" och som "desinformatören" eller lögnarens signatur (en av dem, ska tilläggas).



Extra olustig är den här derangerade attacken ur ett instinktivt Vattentecken då den i kommunicerande Tvillingarna förstoras upp av megafonprincipen Rahu, den hungriga (att höras) demonen Rahu.

Och är det inte typiskt att vi återigen har Skytten, symbol för utlandet, utlänningar och förutsättningslös forskning, högre medvetande, filosofi och religion som det som ska "straffas" (Ketu, den avhuggna draksvansen).

Skytten håller faktiskt märkvärdigt väl som symbol för just de frågor som de lägsta svenska avskummen ger sig på: allt det goda Skytten står för - hoppet, tillförsikten, modet att våga söka sig vidare. Och den som söker han finner. Bortom Skyttens stjärnbild väntar Galaxens Centrum, visserligen inte en traditionell astrologisk lärosats men nog så suggestiv när vi nu har lokaliserat var i världsrymden vårt solsystem spiral-slungats ut!

Här är då ännu ett av Djävulens barn, hatar hatar hatar alla de mänskliga traditioner som söker sätta bilder på det vår vetenskap aldrig kan uttala sig om, de stora tankarna om varifrån vi kommer.

Tyvärr verkar 1964 vara ett rätt problematiskt år, och det tror jag beror på att Jupiter (filosofi och högre vetande) här arbetar mot Vädurens princip. Väduren kan visserligen stå för det andliga självet men mer ofta når Vädurarna inte längre än ett skrikigt barnstadium där de vrålar av all kraft för att markera sin egenart gentemot föräldern/auktoriteten.

Rent tekniskt är Saturnus i Luft, bindande Jupiter i Eld, en bra kombination, och likaså är det inte mycket att säga om Jupiter i Eld, välsignande sitt hemtecken Skytten. Men som tydligt framgår hjälper dessa indikationer inte alls när horoskopet är så i grunden vurpat via Eld/Vatten-kriget och den samtidiga mentalstörningen mellan omedvetet (Vatten) och rationaliseringarna (Luft). 

Det är Saturnus i "samlad Luft" (Vattumannen) som gör att Dannefjord söker spela märkvärdig och intelligent på andras bekostnad och samtidigt är så DISSOCIERAD från vad han håller på med att han inte ser att han degraderar sig och faktiskt verkar på en mental nivå religionen jämställer med helvetet.

Horoskopet tecknar den kortsynta och överemotionella mentalitet som brukar värvas för terrordåd, och vi vet här också att det är terror i Nihilismens namn. Ett stycke materialiserat liv som gått käpprätt ut i det Yttre Mörkret. De värsta Syndarna vet vilka de är, och proaktivt går de med i Humanisterna för att avleda uppmärksamheten mot det som är mindre ont än de själva. Vilket avskrädeshög av religionshatande och antiintellektuell slum den där föreningen seglat upp att bli.


Inga kommentarer: