Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 februari 2011

Antikens zodiak om oralsex

 

Den här bloggen har inte bara tagit de astrologiska traditionerna för givna, utan även via en långsamt fortskridande datasamling (i dagsläget cirka 4.700 horoskop) sökt tillämpa ett kvantitativt perspektiv. 

Har de antika påståendena om planeter och tecken alls något stöd i den empiriska verkligheten, eller är detta bara tomprat som valsas vidare, århundrade efter århundrade som kära och trygghetsskapande traditioner? Lite mer intellektuella skeptiker åberopar gärna meme-teorin i samband med t.ex. astrologin. Även religion anses vara enbart ett "tankevirus".

Flera resultat på bloggen - brukandes den ursprungliga sideriska zodiaken - har givit statistiskt signifikanta bekräftelser av tecknens och planeternas attributeringar!

Samtidigt som bloggen härmed indikerat att den antika morallagen faktiskt har kosmisk sanktion - naturen är byggd på ett visst sätt - utlöser fynden vredesmod i en förfallen sekulär kultur som bara bestämt sig för att det inte existerar några objektiva normer, att alla skapar sig sin egen sanning. Hbt-inlägg saknar sällan läsarkommentarer.

Att hbt-folket har fel, att deras sexualitet inte alls är naturlig utan en perversion, visade t.ex. testet med 120 hbt-horoskop där driftlivets Mars i dess traditionellt mest skadade läge - "fallet" i instinktens tecken Kräftan - var tydligt överrepresenterad.

Omvänt visade testet med 200 brottsdömda horoskop att två Sol-tecken höll sig för goda för att begå brott. Helt i linje med astrologisk tradition var dessa Skytten, det högre samvetets och lagens tecken, samt Stenbocken som står för känslan för social prestige, och många gånger en hängiven förespråkare för tingens objektivitet och naturlagar.

Den ena vet genom sitt högre andliga medvetande vad rätt och fel är, den senare har åtminstone självbevarelsedrift nog att inte inlåta sig i aktiviteter som kan skada anseendet i samhället. Troligen är Stenbocken noblare än så: den har en genuin känsla för ära och heder (vilken baserar sig på en dunkel insikt om att det existerar objektiva lagar även för moralen). 

Denna känsla har å andra sidan vissa andra zodiaktecken visat sig sakna, och också dessa fynd var i linje med klassisk astrologisk tradition. (Här en översiktssida med pilotstudierna.)

*****

Så hur var det nu med oralsex och den sjufaldiga ökning av muncancer Karolinska institutet noterat sedan de började föra statistik 1970 (när den nya "lössläppta" sexualiteten just nått västvärlden)? (AB/Hälsa)

Titta på det senantika schemat för planeters eller grahas välmående i olika positioner (graha, "grabbare" på sanskrit - planeterna grabbar tag i oss och reducerar oss till lallande idioter som bara tror vi vet vad vi håller på med - vi är i själva verket besatta).

Schemat måste kombineras med traditionen om hur zodiaken är knuten till människokroppen. Munnen sorterar under Oxen och könet - samt anus - under Skorpionen.

Dessa tecken ligger i opposition och beskrivs enklast som att det den sinnliga Oxen mumsar i sig måste elimineras därbak - Skorpionen, sophämtaren och elimineraren.

Nu visar det sig att Oxens härskare är sinnlighetens Venus och Skorpionens härskare är Mars, krig, olyckor och rå drift (sex).

När därför Mars kommer i kontakt med munnens tecken, sägs planeten i västerlandets tradition bli skadad (engelska: "detriment") och detsamma för Venus när den kontaktar könet eller anus, Afrodite skadas!

Ponera nu denna dubbla felkoppling och vi har vad bloggen konsekvent kallat Satans axel sedan första början, oavsett vilka planeterna är.

Olika människor hanterar frestelsen från Den Låge olika. Horoskopet för påven Benedictus XIV uppmärksammade jag för att det är så logiskt att finna Satan (som enligt ett medeltida ordspråk fann sin väg in i människans kropp genom anus!) som en dominant del av hans medfödda uppsättning psykologiska "motiv". 

Men påven har allraminst Venus och Mars felställda i den här axeln utan kontrar den "rätt" placerade Venus i Oxens tecken med den moralistiska och kärva Saturnus i motsatt läger, i sexualitetens Skorpion! Därav överhuvudets maning att inte leva ut vilka böjelser som helst.

Den här hälsoartikeln i AB både bekräftar antikens visdom och den kristna lära som ursprungligen formades utifrån den antika kosmologi som också astrologin uttrycker. Astrologin pekar ut precis i vilka lägen Venus och Mars gör illa ifrån sig, och läkarvetenskapen ser nu att det är moraliskt förslappade människor som - som grupp - röjer vad Gud - genom kosmos - vill av och med människan.

Det här är så långt över huvudet på degenererade sekularister att reform kanske inte längre är möjlig. Beteenden baseras på vad som anses sant och verkligt men folk har sedan länge slutat leva i enlighet med en världsbild. De lever bara för sina sinnens skrikande behov. Enstaka själar kan gå igenom ett liv i västerlandet utan att skadas, men flertalet förlorar på det här livet. De är djur som rationaliserar sin humanitet utan att äga den.

Troligen föddes de inte ens som skandinaver (eller något annat ultrasekulariserat folk) för att arbeta på sin högre själs orientering. De är på jorden på något som mer liknar förskolenivå. De lär sig skilja rund från fyrkantig, invandrare från äktsvensk. 

Sverige är som en skyddad verkstad och dårpippin Reinfeldt styr över dem - kungen av omedvetet förakt mot samhällets svaga och vän enbart med tanken om att händer ska slita och Penningen förmeras. Så tänker en mycket fattig människa, en ur den extrema underklassen som för ett liv - ett enda liv - fick chansen att prova statsmannarollen. Jag vet att Reinfeldt inte kommer att upprepa den rollen igen på mycket länge.

Svenskarna genomlider nu ett luttrande straff för den ovisionära materialism de delar med Reinfeldt. Det var socialdemokratin som öppnade den här vägen, men i ren självbevarelsedrift. Orättvisorna i landet var påfallande. 

Betrakta Reinfeldt som en missförvaltare, nej en sönderbrytande av den kollektiva välfärdsdrömmen genom sin överförenklade filosofi (ideologi) som bara ser till individen. Det onda ödet drabbar svenskarna genom Satans små parasiterande kryp: cancer i munhålan och genomkorrupta elbolag som suger värmen och livet ur folk.

Vilken ny politik ska reda ut svenskarnas självförvållade helvete på jorden? Och kallare och kallare blir det i haven. Muncancer är det minsta problemet svenskarna har att oja sig över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra du kan förklara allt. Efter att ha läst detta så är allt kristalltklart.

Anonym sa...

håller med föregående det är såå kunskaps-sprängt att all sveriges sammlade universitets-vetande förbleknar till trams.varför har ingen kommit på att utse siderinsiwert till nobelstiftelsen,allt siwerik sser är glasklart förklarat det stod så igår på himmlapellet att jag skulle säga så idag.Få se nu hur lång tid det tar för allas vårt orakel att ta bort det här inlägget
/kommisionen för statligt införande av horoskopläsning(på det att det dumma enkla svenska folket kan lära sig någonting)