Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 januari 2011

Utseendeneuros - vilket zodiaktecken?

Yogacenterägarinnan som vägrade anställa en otroligt söt receptionist för att hon hade finnar är en "tjejnyhet" av stort intresse för den här bloggen (AB).

Min direkta gissning när jag skummade artikelinnehållet var att detta var ett sämre fall av Kräftans tecken, som bloggen närapå verkar ha mobbat för dess spöklika tendens att finnas med där rasism och främlingsfientlighet förekommer. Men det beror ju bara på att tecknet figurerar så ofta i ljusskygga sammanhang. Uppslaget kom med testet av de svenska rasbiologerna på 1900-talet - så rädda för att folkkroppen skulle "försämras" av "svaga element".

Och vad säga annat än att zodiaktecknen stämmer? Yogakvinnan var född i Kräftans tecken, den hälsoneurotiska moderssymbolen!



Dessutom en ren Vattenmänniska eftersom Månen här disponerar över Solen från Fiskarnas tecken. Ett rent exempel på Platons "irrationella själ" - anledningen till att männen tog kontroll över samhällena i äldre tid. Låt aldrig en människa som går på instinkt och bara betraktar livet ur den "sublunära sfärens" biologiska försvarsinstinkter fatta några beslut som har konsekvenser för andra människor!

Det är faktiskt Yogacenterägarinnans Sol-Kräfta och Mån-Fisk som återkommer i ett av bloggens standardexempel på kvinnor som saknar sans och förnuft: Whitney Houston. Uppenbarligen kan inte yoga utrota ytlighet ur själen och är i så måtto en rent tidsslöseri. 

Yoga praktiserades ursprungligen för att i grunden transformera en människa att passera bortom sitt ytliga ego, men på det här centret är övningarna tydligen bara ett chict litet tillbehör i en trendig livsstil. Skulle mot förmodan en enda besökare på detta center råka spontanväcka sin slumrande kundalinikraft och börja uppvisa psykotiska mönster, var säkra på att det inte finns en enda på centret som har en aning om vad som pågår!

Så här ser den sekulära svensken ut när han/hon försöker orientera sig inåt. Det blir bara pannkaka eftersom vi totalt saknar andlig resning i landet.

*****

Tekniska detaljer om horoskopet.

Se detta inlägg för Utseenderatarens kritiskt placerade Sol i Kräftans första grad, planeten anses "död" (sanskrit: mrita) just i gränslandet mellan Tvillingarna och Kräftan. 

Det kanske är denna döda andesjäl (Solen) Utseenderataren söker väcka till liv genom yoga, men man kan knappast sägas ha gjort några andliga framsteg om man är helt fixerad i Kräftans och Vattenelementets sjukdomspatologiserande tillstånd ("kunderna kan tro att receptionisten har aids").

Jag har mött många trevliga Kräftor - ofta är de lite knepiga men alltid väldigt personliga. Tyvärr också en hel del som haft huvudet helt under vattnet och levt i en fullständig inbillningsvärld. Inte för inte gav den medeltida brittiska lagstiftningen kvinnor lindrigare straff om de begått sina brott under Månens inflytande. Månen - eller det lunära sinnet - är just vad Kräftan står för, och alla med Månen i Vatten kan lida av en hög grad av godtycklighet och brist på objektiv tanke. Inom vård och inom konsten fungerar de dock alltid!

Den här yogakvinnans fördomsfullhet påminner oss också om att sexualplaneten Mars, som traditionellt anses "fallen" i Kräftan var markant överrepresenterad bland homosexuella människor i ett ganska stort test på bloggen (120 horoskop). 

Faktum är att yogakvinnans ytlighet påminner om teorin att gay människor lever i en påhittad, överestetisk pseudoverklighet för att koppla bort den plågsamma  upplevelsen av att befinna sig i en kropp vars biologiska kön de inte kan acceptera. Dvs, ur Platons västerländska perspektiv inte mindre än Österlandets vishet är dessa föremål för en själavandringsprocess som av någon outgrundlig anledning funnit det bäst att kasta in en käpp i hjulet i själens livsöde. Ödet söker bryta något osund mönster som inte dagegot men väl själens nattjag känner väl till.

För bloggens återkommande läsare: Notera hur ännu en gång axeln mellan Fiskarna/Jungfrun är aktiverad (och skadad)! Jag har i tidigare inlägg pekat på hur fånigt tydligt den här axeln brukar lyfta fram någon kräsmagad äckelmentalitet som överdriver krankhet och smuts (Fiskarna) med fitness och tip-top personlig kultur eller livsstil (Jungfrun). 

Fiskarna står för samhällets olycksbarn och Jungfrun för de som "håller på sig" och gör allt på det politiskt korrekta sättet. Först när Jungfrun "spårar" ur märker man dock att tecknet har sina sidor. Minns att Månen i detta tecken var tydligt dominerande bland 200 dömda brottslingar. I det inlägget påminde jag om att Jungfruns härskare, Merkurius eller Hermes, faktiskt är både en profitjägare och en tjuv.

Hos yogakvinnan har vi istället anledning att koppla samman hennes elaka Mars i Tvillingarna i attack mot Jungfrun med inlägg om just väldigt elaka skribenter. Någon kanske minns vilka namnen var - jag orkar inte söka genom bloggen efter dem. Kort sagt, om nu någon enda läsare följt bloggens varje inlägg har en remarkabel bild av återkommande mönster visat sig.

Engångsläsaren har ingen möjlighet att förstå att bloggarens gissning på Kräftan i sambande med hälsonojor inte längre var en gissning utan en välgrundad sådan, baserad på observationer av tusentals människor/horoskop.

Det verkar ibland som om vi männskor bokstavligen är "typer", själva inbilska och övertygade om vår unika invididualitet men i själva verket extremt förutsägbara och - tydligen - designade "i himmelen" innan vi föds!

Jag sätter etiketten "främlingsfientlighet" på detta horoskop. För om redan några finnar utlöser en sådan motvilja, gissa då vad som skulle ha hänt om en färgad tjej sökt receptionsjobbet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

... Eftersom det är värre att vara färgad än att ha finnar?

Seaward sa...

Kommentaren är obegriplig. Den anknyter inte till något i texten.

Läs inläggets sista stycke en gång till och förstå innebörden. Detta är en så kallad analogi. Slå upp det.