Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 januari 2011

Svenska porrkonsumenters veka försvar


Noterar via DN:s annons för Newsmills pratkvarn rubriken "Pinsamt moraliserande av porrindustrin". En intuition säger mig att här kan finnas ett exemplar av Vattenelementet i skepnad av den degenererade sexmissbrukaren. Jag klickar på debattartikeln.

Inlägget är så tråkigt man kan förvänta sig, men här finns flera patetiska läsarkommentarer - folk som söker rättfärdiga sin porrkonsumtion mot en diffus moral. Den andligt förslappade västerlänningen förnekar att denna moral skulle ha något med objektiva spelregler i livet att göra. Ändå tycks de oroade. 

Minns psykologen Jung som från sina studier av schizofrena och andra mentalsjuka drog slutsatsen att de gudar människan förnekar smyger sig på via det undermedvetna och blir till mentala störningar. De flitiga porrkonsumenterna ska med rätta oroa sig för sin mentala hälsa!

Läsarkommentar #3 är intressant, här anförs "hög IQ"-argumentet mot moralisterna: "Se här, en porraktris som är medlem i Mensa, en 'kärnfysikstudent' men som trots så ansenlig intelligens valde porrindustrin, ja t.o.m. tyckte sig ha 'räddats' av den!"

Den korrekta läsarten är förstås att hon "sjönk ner i sexträsket" pga. extrema konflikter i barndomshemmet, men porrapologeten utelämnar från den  Wikipedia-artikel han godtyckligt väljer fakta från, information som att hon betecknar sig som fixerad vid porrunderhållning ("nerd of porn"). Det där märkvärdiga om kvantfysiken rörde uppenbarligen bara om en kort tid på högskola i tonåren innan hon rasade ur "socialiseringssystemet".

Vad den arma kommentatören inte förstår, eftersom hans intention är att bara se motivet, "jättebegåvningar väljer  porr", är att vi har med en riktigt sorgligt människoöde här. 

Porrskådisen "Asia" hade en japansk far och en "grundlig" tysk mor" och jag har anonyma horoskop med likna folkslagsblandningar som det har gått riktigt illa för när de kulturella perspektiven inte kombinerats på ett gott sätt. Obs. Detta är inte ett argument för apartheid eller segregationism som främlingsfientliga individer garanterat skulle använda det som. Men i skådisens fall är det en viktig pusselbit för att förstå vilken idiot porrförespråkaren är som tror han hittat ett argument för sitt porrmissbruk i Asia Carrera! 

Som en bekant säger, själv medlem i Mensa: han umgås inte med folk på basis av det medlemskapet - det finns så insnöade Mensa-medlemmar att de är omöjliga att föra en intelligent (!) diskussion med.

Porrförespråkarens försök att legitimera den här "underhållningen" med intelligensargumentet är enbart genant. Tyvärr, för nyligen tyckte jag han företedde sunda tecken i sin diskussion av VoF:s märkligt ovetenskapliga sammansättning med tanke på att de är självpåtagna tankepoliser. Hans namn skymtade förbi detta blogginlägg.

*****

Men min intuition var korrekt, för Asia Carrera har just den horoskoptyp som jag identifierat med patologiska missbruk av känslostimulerande preparat eller upplevelser (piller, sprit, sex). Se här:



Redan med soltecknet Kräftan har vi kommit igång bra. Solen i Vattenelementet som är förknippat med den sublunära sfären - det intelligensförmörkande instinktslivet under Månen! Människor som väljer att vara djur istället för människor. Obs. Jag behöver knappast säga att det här inte är berättelsen om alla födda under Kräftans tecken. Jag lägger bara ut texten för hur symbolen som sådan skall fattas!

Det här är en störd solär livsväg, för Mars i egocentriska och korttänkta Väduren attackerar Solen. Just i det här fallet stämmer alltså den bokstavliga betydelsen: en karriär baserad på simpel animalism (Mars = primitiv drift), Mars attack mot Kräftan ger också Madonnas (med många, många fler) uppvarvade stämningsläge - det bloggen kallar "sensationalism". Notera hennes medgivande om att vara en "porrnörd".

*****

Den fordrande stämningen i hemmet rörande en "fin" karriär som fysiker illustreras perfekt av spänningen mellan Tvillingarna och Skytten, intellekt och högre studier. Saturnus i Tvillingarna kan läsas som auktoriteters (föräldrarna) krav på hennes skolning. Jag har flera anonyma exempel från sent 1971 och in i 1973 då Saturnus-Tvillingarna indikerar begåvade men intellektuellt  komplexfyllda människor eftersom de saknat eller förspillt möjligheterna till högre utbildning. 

Det vore intressant att undersöka om hämmaren Saturnus i "intellektstecknet" Tvillingarna indikerar känslor av tvång och ångest inför alla typer av auktoritet, inklusive en ökad frekvens av "high school dropouts" i denna "subgeneration". Notera att de mentala problemen i så fall grundlagts under barnets merkuriska fas, cirka 5-12 år! I ett anonymt fall t.ex. en traumatisk skilsmässa vid den här tiden och en fixering vid den frånvarande fadern och ett hat mot vårdnadshavande modern. Kvinna läste i vuxen ålder böcker frenetiskt som för att kompensera att hon bara - trots hög samhällsklass - hoppat av skolan efter nian.

Porraktrisens Saturnus aspekterar också Venus, vilket typiskt representerar högt ställda krav även på skönheten. Någon kanske minns hur jag i förbigående påpekade att dessa två i någon slags aspekt tycktes vanliga bland vackra kvinnor som bibehållit sin skönhet långt upp i åren. [Vad är det för fullständigt historielösa idioter som förser Microsoft med svenska språkregler. Här varnade Word för att "bibehålla" kan betraktas som föråldrat?] 

Saturnus är formalism, den är en konservator, och om aspekten till Venus inte innebär att man fötts med en naturligt åldersbeständig skönhet (eller en moralistisk eller formaliserad syn på Afrodites konstarter), så lär den beskriva en fixering vid skönhet eller tjuskraft. Och med det följer kirurgiska ingrepp (det senare särskilt om skalpellens och knivarnas planet Mars är framträdande). Porraktrisen har mycket riktigt slängt in smörja i sina bröst för att accentuera sin yttre Form (Saturnus).

Men naturligtvis är Saturnus aspekt mot Venus också berättelsen om hur det auktoritära familjehemmets krav på hur den goda kvinnan (Venus) skall vara. Här finns alltså hämningar som förbereder för ett uppror från värderingar som individen upplever som en börda. Det är påfallande hur planeterna ofta är inbegripna i flera berättelser samtidigt och där en del berättelser är funktionella och andra dysfunktionella. Utan de tolv husen och en ascendent är inga horoskop helt tydbara.

*****

Vilken astrologisk faktor "pallar inte föräldratrycket" utan smiter? Vattenelementet. Det fysiska vattnet viker åt sidan inför hinder och söker komma till vila på lägsta möjliga nivå. Kineserna läste in såväl falsk slingrighet som trohet (mot dess egen natur) i vattnet! Minns hur den här bloggen påminner om att Kräftan representerar Naturens självbevarelsedrift - det är nästan samma tankegång. 

Glöm dock inte att Vattenelementets positiva sida är att det svalkar och skyddar från Eldens överhettning, men det är Vattnet som problemkälla vi undersöker nu.

Fast sannolikheten för en fallen Måne i Skorpionen är mindre än en Måne i Vågen, vill jag föreslå den förra. Månen tappar kontakten den sociala och gracefulla Skorpionen cirka 15.00 på eftermiddagen. Den känslomässiga övertaggning och den socialt stigmatiserande karriär som resulterar, stämmer mycket bra in på Asia Carreras faktiska livsväg.

Här är "syndafallet" som inbegriper både Måne och Sol: en fallen Mån-Skorpion står här attackerad av sin egen disponent Mars i primitiva ego- och passionstecknet Väduren. Denna i grunden osunda, explosiva och humörstörda känslobas har nu till uppgift att "disponera" över eller förfoga Solens aktiva karriärväg! En Sol som själv står i Vatten och i Vattnets lidelsefulla guna

Här finns fler indikationer, filosofi- och högskoleplaneten Jupiter "fallen" i Stenbocken t.ex. Men det bärande budskapet är att Solen i Vatten inte kunde hålla den kurs som Saturnus i Luft hade potential att uppnå (Saturnus i Luft är en bra grund för intellektuellt och exakt arbete). Här är alltså horoskoptypen där "sensationalismen" tagit kontroll.

Vad om hon då är född med Månen ännu i sociala Vågen? Faktiskt ingen större skillnad, för nu hamnar psyket i direkt obalans pga. oppositionen från den egocentriska Mars som redan infekterat Solen i Kräftan så att den senare uppvisar "mångalna" (Kräftan=Månen) beslut om sin karriär! 

Dessutom ger Sol i Vatten och Måne i Luft en mild form av social nervositet och en tendens att gå in i "skyddad verkstad". Månen i Vågen skulle emellertid också utlösa ett storkors i lidelsens Rajas guna! Det är inte lätt att avgöra vilken av det här dygnets två möjliga placeringar för psyket/Månen som ställer till med mest skada.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Teknisk fråga: hur menar du? "/.../jag [har] flera anonyma exempel från sent 1971 och in i 1973 då Saturnus-Tvillingarna/.../"

Av egen erfarenhet då jag är 72:a, står Saturnus i Oxen det året och verkar byta först i andra dekanen av juni följande år.

Mvh/R.C.

Seaward sa...

Tack för uppmärksamheten! Jag gjorde ett rätt allvarligt fel i texten, felaktigt buntade jag ihop flera minnesbilder av individer som i själva verket återfinns både under Saturnus i Oxen och under Saturnus i Tvillingarna.

Saturnus går in i sideriska Oxen redan cirka 1 maj 71 och når Tvillingarna i slutet av juni 1973.

Man kan naturligtvis fortfarande fråga sig om Saturnus i Tvillingarna innebär en ökad tendens att hoppa av utbildningar och vilja gå sin egen intellektuella väg…