Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 januari 2011

Stefan Hanna - tecken på partiell solförmörkelse

[Jag noterar efter det här inläggets publicerande att Stefan Hanna gjort en pudel för sitt blogginlägg. Han är inte helt tappad bakom en vagn. Ha detta i åtanke vid läsningen, och notera särskilt slutanmärkningen där jag mer liknar honom vid någon tredje rangens PR-nisse än en politiker.]


Inte mycket behöver läggas till Newsmillskribenten Åsa Janssons skarpögda analys av Stefan Hannas hjärnsläpp om straffskatt för feta och den människosyn han råkade avslöja där. 

Vad den här bloggen kan göra är bara att notera att vi återigen har ett fall av astrologins fascinerande oflyt mellan Vatten och Luft - primitiv instinkt som ibland smittar ner den klara mentalistering så att individen tänker sjuka tankar. Hade Hanna gjort ett "konstnärligt verk" eller etiketterat blogginlägget som "performance art" hade ingen undrat. Men det här lät uppenbarligen som ett seriöst menat utkast till en proposition.

Hanna är med andra ord en potentiellt galen människa som lyckats ta sig till en politisk position. Det är för att svenskarna är så rädda för djupt tänkande, för psyket självt, vi undgår att se vilka människor vi sätter vår lit till. Vi är psykologiskt sett ett mentalt efterblivet folk. 

Jag har redan förklarat statsministerns horoskop för att vara extremt tveksamt och i detta fått stöd av den klarsynta kinesiska kulturen som utvecklade ett system för karaktärsskådande under Mingdynastin - förbluffande träffsäkert bara man lär sig förstå den otillgängliga kinesiska symboliken. Reinfeldt avfärdas där som en oinspirerad och senfärdig människa utan ledarkvaliteter.

Hur kan han då ha 72% av svenskarnas förtroende? För att det är just detta jantesvensken vill ha: en lagom karaktärslös individ som liknar oss andra! Och så rasar landet ännu en pinnhål närmare helvetet i brist på äkta (och humana) visionärer. 

Det kan finnas skäl till att Hanna pratar sina vidriga ord från högerkanten. Det är den här bloggens bestämda åsikt att vi har många reinkarnerade människor i Sverige just nu som var hängivna tyska nazister i sitt föregående liv. Det är därför allt fulare åsikter kommer ur svenskarnas munnar.

Är det en slump att solförmörkelsen var maximal över Sverige tidigare idag? (DN, AB, Expr, SvD) De gamla kineserna sade, att när en nation är på väg att gå under blir järtecken i skyn synliga. De gamla kineserna var oerhört noggranna att hålla reda på om eklipser hängde över deras trakt eller ej! Det har sagts att de har världens äldsta astronomiska tradition, t.o.m. äldre än babyloniernas.



Jag tror vi kan utse Stefan Hannas horoskop till det allra "fattigaste" bloggen stött på så långt. En enda "naturlig opposition" (månnoderna står alltid i opposition till varandra - här blir dock flera andra budskap av mental betydelse upphängda på denna "onda" axel).

I bristen på intressanta saker att kommentera går direkt uppmärksamheten mot den röda bölden i gränslandet mellan pratiga Tvillingarna och fördomsfulla Kräftan (minns genomgången av horoskopen för rasbiologer under 1900-talet). Denna "sliriga" position kopplas direkt till den onda månnodsaxeln och till psyket (Månen) genom att hela byken delar tecken.

Mars och Venus symboliserar "förhöjd libido" men här faller den ena i Luft och den andra i Vatten - det undermedvetnas solkiga attityder rinner tillbaka in i mentaliteten, i den kommunikativa Tvillingen!

Det räcker med att hänvisa tillbaka till dagens första blogginlägg, om mobbaren Börje Ahlstedts horoskop, till dagens andra inlägg, den senaste kontrollen av Lars Vilks, för att förstå att det här är allvarligt. Luft och Vatten i osynk dyker regelbundet upp bland just de människor som helt tycks sakna omdöme. Tre inlägg på raken, tre vettvillingar, och hos alla tre "dissociationssyndromet"!

Den är bloggen är världsunik i avtäckandet av psykologiska insikter som går tillbaka till antiken. Europas största tänkare, som djuppsykologen Carl-Gustav Jung, kände till validiteten i mänsklighetens tidiga erfarenheter och formulerade diskret sin analytiska psykologi utifrån rön äldre kulturfolk redan gjort.

Jämför det med dagens skräniga och totalt okunniga europé som förkastar allt som inte är tillverkat i år eller möjligen året innan! Slit-och-slängmänniskor, helt ointressanta livsprojekt som självdog i sin linda.

I Sverige råder sekularismens totala solförmörkelse. Här tillverkar vi piller att döva och begränsa psykets rörelser och folket är för sin del helt nöjda med att välja byidioter att representera dem själva i Riksdag och Regering.

Kom snart, Framtiden.

*****

Se även: Anorexia till döds, för ett parallellfall till centerpolitikerns horoskop. Jag kommer där fram till att det var en variant på Luft/Vatten-konflikten hos Isabelle Caro som bäst "förklarar" varför hon svälte sig till döds. Notera också på den himmelen Månen i Tvillingarna med demonen Rahu!

Så osund är alltså Hanna i sitt omedvetna, hans fettfobi är ett steg på vägen mot det ultimata hatet mot att ha en kropp överhuvudtaget. Men detta är inget annat än Freuds dödsdrift (Thanatos).

I brist på religion eller sund, klassisk filosofi kommer västerlänningarna att bli så sinnessjuka att de störtar sig i döden, helt utan hållhakar på rimliga mentala föreställningar. Det är vad den ateistiska värderelativismen håller på att göra med en hel kulturkrets! Jag tror det insubstantiella och helt "mentala" Internet kommer att påskynda kollapsen.

Vi talar totalt sammanbrott i den del av Världssjälen som motsvarar västcivilisationen. Tecken på sammanbrott kommer att komma på bred front, i stort som smått (Se t.ex. AB om VeckoRevyns bidrag till värdekollapsen). Stefan Hannas tankemönster är en del av samma tankemönster som även infekterade självsvälterskan. Vi har astrologin som åskådliggör mönstren!


_____

Anm. Cirka halvfyra på eftermiddagen går psyket/Månen in i Kräftan. I det här läget är det egalt om den står i Luft eller Vatten pga den emotionella störning som Mars/Venus indikerar.

Horoskopet har faktiskt färre beröringspunkter med politik än med de tredje klassens reklambyråer som producerar obeskrivlig dynga - vem hittade på det där svarta fåret åt Tele2? Vilken potentiell kund vill identifiera sig med ett så i alla avseenden frånstötande och otrevligt kreatur?

Asens tid har verkligen kommit till Sverige och ingen bryr sig ens om att fråga vilket systemfelet är som drar svenskarna allt längre ner i helvetet. För den analysen skulle kräva större förändringar än någon kanske vill ha.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fascinating stuff !
Beklagar, men själv har jag ingen som helst aning om vem Stefan Hanna är, vad han möjligen har sagt, trots inträffade pudlar, eller hans påstådda tidigare liv som tysk nazist. Själv är jag övertygad hedning och Asatroende - samt född i Sundsvall, Sköns köping kl 0530 på morgonen 15 april 1964 - vad gör du av ett sådant faktum ?

:) *skratta, svenska folk!*

Seaward sa...

Det är möjligt att jag kunnat göra något även av dina data - om det här varit en öppen önskespalt.

Nu plockar jag emellertid ur nyhetsrubrikerna efter eget gottfinnande.

:-)

Anonym sa...

Det där med svenskar som återfödda nazister - fascinerande (och obehaglig) tanke. Men nog tycker man att de snarare borde återfödas som någon föraktad och förföljd etnisk minoritet någonstans... att återfödas i Sverige till en bekväm och trygg tillvaro där de dessutom fritt kan lufta sina aggressioner på nätet verkar inte vara något vidare straff..:-)
S

Seaward sa...

Nej. För man "döms" inte för det man tror på, för den bubbla man aldrig fått distans till. Som jag förstått ockultismens och synskt förmedlad information är det när en människa börjar få perspektiv på sitt tänkande och handlande men inte ändrar det som dåligt karma hopar sig. Handlingar i god tro "straffas" milt. Det tyska folket var troligen inte mer medvetna än svenskarna är nu. De som SÅG, de intellektuella och moraliskt sensitiva, de lämnade Tyskland medan tid var.

Att "systemet" tycks orättfärdigt visade psykiatern Ian Stevensons forskning på missbildade barn med minnen av hur de senast dog. Karmat har flyttat dödsögonblickets chock (överkörd av ett tåg t.ex.) vidare och benet som manglades i dödsögonblicket är deformerat på nästa kropp själen utvecklar.

Här förefaller Naturens mekanismer vara helt amoraliska. Om det inte är så att den ouppmärksamhet som orsakade den förra döden nu är en konstant, "somatiserad" påminnelse i detta liv - handikappet. Den här själen kommer i nästa liv åter att ha ett okej ben igen plus ett hyperalert sinne som inte går och blir överkörd i onödan! Processen flyter fram långsamt men konstruktivt.

Detta skulle då vara den somatiska versionen av att det man _tänkt_ i ett tidigare liv finns kvar som attityd och disposition i nästa inkarnation - även som ett nytt ego utan medvetna minnen "konstrueras" med den nya kroppen.

Men vem vet i detalj hur det här går till?