Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 januari 2011

Shakespeare, Dödens Danmark & sladdbarnet Reinfeldt

[1800 ord]

Märkligt hur det Carl-Gustav Jung benämnde det kollektivt omedvetna håller individerna i sitt grepp. Från det egot tappat greppet om saker och ting upplöses illusionen om detsamma självtjänande ego och psyket utvidgar sig till att omfatta hela Världssjälen. 

Det var därför den tidiga kyrkofadern Augustinus kunde säga att Gud är oss närmare än vår egen halspulsålder. Vad han menade var att man inte skulle förväxla biologistens förklaringar till livet, som t.ex. hjärtats pumpande blod via kroppens stamledning med den Yttersta Orsaken till livet, vare sig i grovt fysisk klädnad eller högre på de subtila nivåerna. 

Änglar eller daimoner har också kroppar - "Luftkroppar"! Obehagligt som en gudsförnekare som Humanisternas ordförande må tycka det vara, kan dessa varelser ta sig in i våra medvetanden. De kan besätta oss, göra oss vrånga, antiintellektuella och perfekta redskap för den store Förnekaren Satan!

När en bara något yngre stadsminister Fredrik Reinfeldt släppte upp slipsknuten något, så att blodet nådde hjärnan, öppnade sig även hans portal mot det Platon kallade idéernas värld, de ursprungliga typer utifrån vilka allt har fått sin form. När dagens biologer redovisar sina DNA-fynd är det bara materialistens fundamentalistiska variant på samma tema. Vissa klarar inte Tankens nivå, de måste ha samma berättelse serverad via en skopa handgriplig Jord. De antika fyra elementen tjänade väl som metaforer för intellekt i deras rena form och intellekt efter "syndafallet".

Hur yttrade sig då Reinfeldts momentana kontakt med arketypernas värld? Jo, han drömde fram en dystopi om svenska folket som "det sovande folket". Den som med någon seriositet studerat rötterna till det västerländska tänkande, dess (i sina egna ögon beundransvärda) förnuftighet, vet att väst de senaste århundradena spårat ur. I massornas ögon existerar inte längre Platons idéer som självsubsistenta storheter, de är bara begrepp människan själv format sig under sin socialisation. Den sekulära västerlänningen har kapat hela världsalltet och förklarat sig själv vara dess herre.

Med moderna ögon är Reinfeldts negativa syn på sina landsmän - av vilka 72% är så obegripligt sadomasochistiska att de ger honom sitt förtroende (de inbillar sig att han talade om några andra än just dem själva) - enbart en litterär fiktion. För det moderna ögat är det sovande folket en beprövad om än sliten metafor som används många gånger i litteraturhistorien.

Men om man med Platon, Jung, med den filosofiska idealismen (som tillika är en kosmologi) och djuppsykologin (som tillika är en kosmologi) besinnar Reinfeldts födelse i tiden finner man att hans födelsetecken (för ett tecken är vad en födelse är!) är Månens eget, Kräftan. Och både tecknet och dess planetära korrelat symboliserar den stora folkmassan utan ansikte, och Månen vidare dygnets mörka halva och sömnen!

När Reinfeldts lossar slipsknyten och syresätter sin hjärna, då invaderas han genast av onda demoner som projicerar de hemskaste bilder på sina landsmän. Som koagulerad eller frusen representation av Världssjälens status just vid hans födelseögonblick kan han inte annat än agera som en distorderad lins, som silar intrycken genom sin egen arketypiska konstitution på ett plan som år djupare än den tunna springa medvetenhet dagjaget utgör. 

Det var därför Platon varnade västerlandet för att tillsätta mindre män än filosoferna när det kom till policybeslut för landets bästa. Tänk om t.ex. en makthavare skulle tillträda som sökte härska genom att söndra eller finfördela ett folk så att var och en bara sökte sitt enskilda intresse. Vilka ofattbara käppar i helhetens maskineri skulle inte en sådan mardrömshärskare från det djungeldarwinistiska helvetet ställa till med på bara några år! Han skulle få samhället att fullständigt upphöra eftersom samhället per definition tillhör en betydligt större arketypisk idé än Kräftans blinda och ansiktslösa drift.

Det säger sig själv att Sverige är mycket, mycket långt från att förstå hur man sköter ett land om dess befolkning inte har bättre vett än att rösta fram Kräftans tecken som sin ledande signatur (via den ställföreträdande statsministern)! 

Lär läsa livets djupare språk! Denna inkarnation av svenskhet har med detta sitt val sagt att den favoriserar den allra mest basala och okultiverade nivå: Kräftan som Naturens blinda revirinstinkt. Det är därför vi i dessa dagar börjar förstå hur djupa kopplingarna mellan Sverigedemokrater och Moderater är. Den med öron, må han höra! Vi talar de segment av det kollektiva omedvetna som skulle kunna rubriceras den svenska nationalsjälen - en själ så krank att den nu gör väl som går direkt mot dess eget bästa!

*****

Vad har denna utläggning med SvD:s eländigt dåligt rubriksatta artikel om att "bara Danmark tillverkar dödsdrog" att göra?

Eftersom européiska själar i allmänhet cirkulerar inom Europa, och det förefaller finnas ett särskilt tätt utbyte mellan brittiska öarna och Skandinavien, förvånar det inte att SvD, precis som Reinfeldt, råkar rör vid ett uttryck för ett arketypiskt motiv som sattes i kraftfull rörelse när Shakespeare skrev orden om att det pågick något ruttet i staten Danmark och i skådespelet Hamlet introducerade "död via gift"! SvD:s artikel belyser att denna danska förbannelse alltjämt vid landet 400 år efter bardens död! Som Platon sade, vår verklighet består av idéer, inte materia!

Den framstående brittiska astrologihistorikern Nick Campion har i ett monumentalt arbete sökt säkerställa nationernas födelse. Från fd. politiska korrespondentens vid BBC, Marjorie Orr, författarskap hämtar jag Campions uppgift om det moderna Danmarks födelse, vars horoskop tydligt omvittnar sagda problematik med förruttnelse (andlig, mental och fysisk) och toxiska nivåer - allt summerat under dödens symbol Skorpionen.



Horoskopet kommenterades tidigt i bloggen, och redan då anmärkte jag på Campions framforskade tidpunkt, 12.15. Sannolikheten är försvinnande liten att en tidsangivelse ända från 1849 är på minuten korrekt, och det är just bara en minut som avgör vilken rollmask Danmark har. 

Man behöver inte kunna särskilt mycket historia för att inse att det Lejonets sista andetag som 12.15 resulterar i bara kan stämma om det just är sista andetaget! Det låglänta, agrara Danmark beskrivs bra mycket bättre under Jungfruns tecken, åkerfältets arbetare, som aktiveras f.o.m. 12.16 lokal dansk tid i Köpenhamn. 

Med merkantile Merkurius som härskare stämmer den profitsökande Jungfrun in i denna dag perfekt in på Danmark. Folket "jobbar, jobbar, jobbar", som en (svensk) bekant med Jungfruascendent beskrev sitt liv en gång. Danskarna tar dubbla jobb om så krävs för att kunna konsumera så mycket som möjligt. (Lyxskatt på många ting...) 

Jag har kanske aldrig sett så mycket arbetsnarkomaner som i detta tecken, vilket påminner om att de daimoner man inte är medveten om äger en! Resultatet, astrologiskt, blir rena nidbilder av zodiaksymbolerna.

Och med detta knyter horoskopet an till samma Jungfrupersona som hos Reinfeldt och som "smittat av sig" på Nya Moderaternas födelsehoroskop. Tecknet som är zodiakens mest självtjänande, nästan desperat så innan i nästa zodiakala/arketypiska schackdrag omtanke om båda partnerna i ett samarbete eller en allians introduceras via Vågen, rättvisans arketyp. 

Exkurs. Föregående Jungfrun kallas ett servicetecken, men symboliken innefattar ännu inte Vågens mentala konception om en rättvis balans mellan betjänt och herre utan enbart det tekniska utförandet av en tjänst - händernas arbete, till exempel. Det är därför Reinfeldts "arbetslinje" - i verkligheten ett återinförande av slaveri via Jungfrun/den extrema undersåtens idé - har visat sig i praktiken vara det mest skrämmande ytliga och katastrofala Sverige varit med om. Jag säger bara: sjukvårdsreformen och FAS III.

Gemene man har en betydligt mognare syn på mellanmänskliga förpliktelser än den här torftiga skrivbordsprodukten och dess implementation som "den slutgiltiga lösningen" på vad som i Reinfeldts av distorderade arketyper fördunklade sinne är ett problem med latmaskar som ligger och sjåpar sig på soffan. Hela hans förenklade världsbild kan ledas åter på horoskopets dominanta platonska former. Se många tidigare blogginlägg under relevanta etiketter.

Accepteras den här rektifikationen om bara en minut för Danmarks "födelse", förändras i grund många ting i nationalhoroskopet. Bland annat ser vi redan i nationens födelse att invandrarfientligheten ligger som ett latent frö, redo att blomma upp under någon historisk fas i landets historia! Jag talar förstås om det ansträngda läget under en fullmåne, som i det här läget (och med Jungfrun som den ultimata reservationens och diskrimineringens (e. urskillningsförmågans) rollspel sammanfaller med 3e/9e-husaxeln.

Nionde huset representerar långväga resor, dvs. utlandet, och implicit också utlänningar. Tyvärr är den här fullmånen mellan Solen i Oxen och en "fallen" Måne i Skorpionen den mest negativa psykologiska komponent som tänkas kan. Detta är en ölhävande och korvätande dansken som bara lever för att stimulera sina sinnen! 

Det finns inte ens en antydan till en folkbildande Grundtvig eller en existentiellt ångestriden Kierkegaard här! Det är bara en ätande och halvt förstoppad gris, och som satt sig på tvären mellan lucka 3, intellektuell redbarhet och, inte ointressant, lucka nio - utblicken, det internationella perspektivet, synen på människor från främmande land. (Minns Danmarks egen lilla historia med kolonialism och slavhandel!)

Naturligtvis var det här landet destinerat att omsider bli världens fähund. Perspektivet är så banalt, självtjänande och intellektuellt självefterlåtet att det inte annat än kunde halka efter i tiden. För minns, kroppen och anden är ytterst sett helt oförenliga storheter. 

Det är inte bara något ruttet i staten Danmark, det kan vara Djävulens egen utgångspunkt i Västeuropa. Invandrarfientligheten som så lätt väcktes hos detta folk sprids nu via smittbärande kanaler i det kollektiva omedvetna, och jag har redan pekat på hur Platon skulle ha identifierat överföringen: genom ett stilla peka ut Jungfruns tecken som förbinder Danmarks, Nya moderaternas och Reinfeldts personae

Bloggen har tidigare visat det här tecknets remarkabelt frekventa förekomst i horoskop för inte bara främlingsfientliga personer utan även ökända nazister från Andra världskriget. Förklaringen ligger i dess koppling till flera uttryck från en arketypisk motivkrets som alla identifierar den lilla produktiva människan som alltid är sig själv närmast. 

Se aktuella Newsmill-artikeln där vänsterpolitikern Peter Bowin menar sig "förstå" dem som röstar SD - han sätter perfekt ord på den utblick som man i hög grad kan identifieras med Jungfruns tecken: som isolerat "tecken" en indikation om en ofilosofisk natur, men fylld av rastlös praktisk energi: viljan att ha ett jobb och få pengar för det för att kunna konsumera. 

Detta är då Reinfeldts spel för gallerierna (via personan, det sk. ascendenttecknet). Inte konstigt att han inte vill lägga pengar på svenska folkets fortbildning, kompetenslyft etc. Han är offer för sin egen sjuka idé om en 1800-talsaktig fattigsvensk hellre bör packa sig ut och skaffa bröd för dagen än erbjudas bildning så att landet blir ett intressant intellektuellt föregångsland och växer i den ledden. Det här är en obehaglig syn på människan och jag har på annat ställe diskuterat Merkurius placering i statsministerns horoskop för hans skrämmande låga tak för sin vision om såväl individen som Sveriges framtid.

Detta, svenska läsare är verkligheten för den som går under vattenytan alternativt höjer sig över det samtida åsiktstjattret och skåda färdvägarna i idéernas eviga värld.

Som Shakespeare sade: Det finns mycket mellan himmel och jord som inte ryms i Horatius sekulärt humanistiska filosofi. Sekulär humanism (som inte ens den Reinfeldt når upp till) må tillfredsställa de få som haft olyckan att bara utrustas med en rätthjärnas intellektuella begreppsvärld, men knappast den fullgångna människan.

*****

Kort historisk genomgång av moderaternas mörka ideologi, värd att se bara för listorna över allt de sagt nej till genom åren!

Inga kommentarer: