Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 januari 2011

SD-rasist i riksdagen: astrologins mobbarsyndrom

Aftonbladet har serverat mycket material av värde för astrologin i sin granskning av vilka de tjugo folkvalda Sverigedemokraterna egentligen är. Hack i häl på förra inlägget före detta ordförande för Sverigedemokraterna, Mikael Jansson - nuvarande riksdagsledamot. 

Han har en uttalat rasistisk åsikt att invandrare ankomna till Sverige efter 1970 ska avvisas trots alla år av acklimatisering! Här hörs den oförsonliga Ondskans röst när den tagit boning i en människokropp och det var därför med viss spänning jag sökte upp födelsedagen för att se vad planeterna indikerade.

Återigen tiden runt 1965 när ett storkors stod bildat i Mörkrets kvalitet, Tamas guna. Eftersom vi redan sett att Ljusets kvalitet Sattva inte per automatik ger moral eller godhet kan heller inte den tamasiska böjelsen direkt likställas med ontologisk Ondska. Vi har sett storkors tidigare som inte alls varit kopplade till exempelvis kriminalitet. 

Men i kombination med sekundära faktorer kan uttolkaren börja ana att det inte står riktigt rätt till. 

Vilka är de sekundära faktorerna på den här himmelen?



Låt oss först titta på ett horoskop (med födelseklockslag) från lite senare samma år, en kvinnlig epileptiker som jag i förbigående nämnt tidigare. (Så många blogginlägg är bara observationer på jakt efter mönster att ytterligare undersöka...)



Det svarta storkorset har egentligen upplösts nu, men formades tillfälligt igen just därför att kvinnan föddes just som Lejonet steg i öster. Jag kallade Janssons röst för den oförsonliga Ondskan. Är det möjligt att vi hos kvinnan ser samma Ondska men nu i somatisk form, som inre bioelektriska spänningar som byggs upp om och om igen, så att epilepsiurladdningar resulterar? Är detta hatiskhet fast uttryckt som handikapp?

Enligt antikens verklighetsbild: ja.

Kvinnan (som jag mött) var vacker men ointelligent. Kämpade för att formulera varje mening. Jag kan förstå att Tamas guna här indikerar en rigiditet som gör varje intellektuell ansträngning till en pärs. Det är just den typen som väljer minsta motståndets lag och lägger sig till med en liten uppsättning attityder (fördomar) eftersom det kostar dem så mycket energi att tänka nytt och fritt hela tiden. 

Detta är också skälet till den bisarra åsikten att människor ska skickas ur landet även årtionden senare, när deras liv blivit helt omrotat. Minns den indiska filosofins åsikt om Tamas: att det är dårskapens kvalitet. I den f.d. partiledaren för Sverigedemokraterna har vi troligen hittat en bona fide galning. Han har inte längre kontroll över sina egna tankar utan har fångats i det mörka och rigida fängelse Tamas byggt åt honom för detta liv. 

Faktiskt hade kvinnan med epilepsi det bättre förspänt, för hennes kropp
eliminerade då och då galenskapen när den hopats för mycket. Min teori är att rasisten kommer att återfödas till jorden med djupa mentala eller fysiologiska störningar. Precis som det bara skiljer några veckor mellan dessa födslar, är hans smutsiga åsikter i detta liv bara inkubationsprocessen. Kvinnan, född senare samma år, är den olycka som ännu väntar på att hända.

Före detta "Kristi brud", Åsa Waldau, vars sister mördades i den slutna kristna sekten, är född helt i närheten av detta kvinnliga horoskop!

Här kan Mikael Jansson och alla andra kanske få en inblick i hur ödets och den kosmiska rättvisans lagar fungerar. Gör han inte en ansträngning att bryta upp sin förstockelse, kommer en skadad eller handikappad kropp att förberedas för hans nästa liv. Man kan drabbas som "externt öde", som i Waldaus fall.

Detta är inte hjärtlöst eller omänskligt som ateisten Christer Sturmark (själv svårt låst under Tamas) anser. Det är i själva verket ett nåderikt system som söker bringa själarna till medvetenhet. I Tamas är man fullständigt omedveten, men instinktivt värnande. Det finns tyvärr inte mycket hopp att de här människorna själva ska förstå varför de egentligen blivit sådana invandrarhatare, för med Tamas sjunker intelligensen och man blir ett med sina mörka attityder.

*****

Varför jag drar en direkt koppling av typen orsak/verkan mellan mannens rasism och kvinnans epilepsi, är att de delar samma Måne i Skytten, disponerad av samma skadade filosofi-Jupiter i Tvillingarna. Men det är lika klart att det är Saturnus attack mot Skorpionen som är den kanske skadligaste delen på dessa snarlika himlar, en grundplåt som sedan sekundära inflytande bygger på.

Saturnus i hemmaläge i ideologins Vattuman och världsligt som starkast i väster, ger i kvinnans fall "social utstötning" i termer av en stigmatiserande sjukdom. Var rasisten har sina planeter vet vi inte, men det skulle inte förvåna om de ligger så att Saturnus spelar förstafiolen och istället gestaltar mobbaren eller den som försöker stöta ut andra. Usama bin Ladin är bara det mest ökända av mobbarvarianten på den här dissociativa störningen mellan hatets och folkgruppens tecken. Tecknen har många olika betydelser men i just detta fall är det solklart hur effekten blivit.

Och notera återigen Skytten - utlandets eller utlänningarnas tecken. Vid första påseendet ser en Måne i Skytten opponerad av filosofins (och välviljans!) Jupiter i Tvillingarna harmlös ut. Den figurerade hos Fredrik Neij, en av de introverta och brottsdömda datanördarna i Pirate Bay (och intressant nog i omkastad form, som en Tvilling-Måne opposit Jupiter/Mars i Skytten hos hans kollega Gottfrid Svartholm Warg) - och säkerligen i flera andra blogginlägg jag glömt.

Men den positiva polariteten (Eld- och Lufttecknen), när den råkar i olag, utmärker sig gärna för extremism. Är storkorset i Tamas guna en tillräckligt stor bläckplump på pappret för att driva Eld och Vatten "där ovan molnen" till bisarrerier? Det här är ännu ett uppslag för grundforskning!

*****

Apropå kvinnan med epilepsi kan noteras att hennes tredje hus för mentala processer ligger i Vågens tecken och huserar Solen, som borde indikera en definitiv intelligenshöjning (jfr påven Benedikt XVI, ansedd för att vara en av de intelligentaste påvar Katolska Kyrkan haft på mången god dag).

Men Solen lider sitt fall i Vågen och vad om avashta-metodens "finjustering" av omdömena i ett sådant fall? Närapå i mitten av tecknet sägs planeten åtnjuta sin fulla kraft. Men vad om planeten är "fallen"? Betyder detta att den här har maximal kraft att skapa problem? Om detta har jag aldrig läst något och jag bara framkastar tanken eftersom vi har ett fall av ganska svår epilepsi.

Kanske räcker det med följande observation angående den fallna Solen i tredje merkuriska huset: Merkurius själv står enligt avashta-läran "mrita", död i nästföljande teckens första grad om tecknet är av Vatten- eller Jordtyp. Se nylig diskussion av mrita som "död", kaosregion eller kanhända svart hål" i detta inlägg om en svensk skeptiker som jagar oförnuft.  (Mikael Jansson har omvänt sin Merkurius i nyfött tillstånd i Lejonets första grad, sanskrittermen är "bala". I Eld och Luft mognar planeten framlänges genom tecknet.)

Epileptikerns är ännu ett av de horoskop som på ett eller annat sätt signalerar en osynk mellan intellektets medvetna formuleringar och det omedvetnas instinkter eller drifter! Ibland har jag kallat detta "lost in translation" och kvinnan hade väldigt problem med att formulera sig intellektuellt. Det gick enormt långsamt. 

Här kan man förstås också notera att Saturnus, Den Långsamme!, står maximalt stark i konceptbildandet tecken och angriper det slutna Vattentecknet Kräftan! Vatten och Luft-problematik dubblerad. Hon hade en enorm potential till vrede inom sig som man kunde se i mimiken - ögonen spärrade upp som tefat jämnt och ständigt men något blockerade och hon kunde knappt prata alls när känslorna vällde upp. 

Notera hur Saturnus som Censurmyndighet mottar aggressionens strålar från Mars i sitt negativa härskarläge i Skorpionen. Den här ömsesidiga rundgången mellan hat och blockering mellan Luft och Vatten är ännu en nyckel, och bara gudarna vet vad den här kvinnan gjort sig skyldig till i ett tidigare liv. 

Epilepsi kan vara en mild reaktion på detta förflutna, vilket det än är - ett Naturens barmhärtiga sätt att säga, "Lugna ner dina känslor och försök tänka efter lite grand." Hon har så att säga förbrukat Livets goodwill och varje okontrollerad reaktion resulterar i en spänning som till sist blir till anfall. Naturen själv har tagit i med hårdhandskarna och söker guida själen tillbaka till ett beteende som stämmer in på folk i stort. 

Psykiatern Arthur Guirdham såg under sina år i tjänst tydliga kopplingar mellan epilepsi och bortträngd synskhet. Själen vill kommunicera med egot men egot vill inte lyssna på sitt inre - människan är i totalt krig med sig själv. 

Detta är uppenbarligen fallet med de homosexuella som har samma störning mellan Vatten och Luft (Chaz Bono, Elton John, m.fl. inlägg). Det förklarar i så fall varför krigiska stämningar direkt uppstod då jag kommenterade den saken i samband med en gay sångare strax efter jul. Gissningsvis har han attraherat beundrare med samma slags bortträngningsproblem, människor som har så dålig kontakt med sitt inre att de inte ens förstår en moderat komplex text som den eller den här. 

För det är ju så att intelligens kommer från andesjälen (är dess själva väsen) och förnekar man sitt innerst kommer fattningsgåvorna på sikt att tyna bort. Om inte i detta liv så åtminstone i framtida kroppar, vilka i detta nu designas på basis av dina attityder till bland annat det du just läst här.


Inga kommentarer: