Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 13 januari 2011

Rosalyn, Andreas Carlsson & Josefin



Noterade i en halvfånig B-actionrulle med godmodige Jackie Chan en sällsam typ av skönhet hos en modell från Puerto Rico. Hennes namn var Rosalyn Sanchez.

Horoskopet visade sig obegripligt perfekt i så måtto man enbart talar fysiologi - total dominans på Jord och Vatten i perfekt förening. 

Jag ville se om det någon i närheten av latinskans märkliga nymåne fastnat i min databas (cirka 4.700 horoskop). Jag hittade - samma år, månad men dagen därpå - svenska artisten Andreas Carlsson. Månen ligger ännu kvar i samma tecken som dagen innan, så utan födelsetid finns det inget sätt att skilja dessa två åt.

Jag noterade att Carlsson liknats vid Gary Sinise av en mängd svenska sajter (där förmodligen alla plagierar alla). Men vad de som följer den tropiska (väst-) zodiaken inte kunde se var att Andreas och Gary delar samma soltecken Fiskarna - i väst hamnar nämligen Andreas, men inte Gary, i Väduren. 

Men Väduren är inte rätt! Med Rosalyn delar svensken ett totalt feminint yttre som är helt typiskt för de mest tursamma Fiskarna i det sensitiva Vattentecknet. Den ursprungliga sideriska zodiaken tycks åter fånga in stämningslägen bättre.

Båda har fått "ovanliga" utseenden och båda är vackra, men de är inga exakta look-alikes. Är det det förbjudna ordet "ras" som visar sig här i formen av skillnaden mellan folkslag? (Mer troligt är att det handlar om en skillnad i relativ födelsetimma, dvs. de har olika ascendenttecken.)

Total integration mellan Jord och Vatten

Jag ritar inte ut några planetaspekter här. Det är intressant att bara dröja vid de "inre" turerna mellan Jord och Vatten. Det är nymåne i Fiskarna och Venus är där för att välsigna det här mötet mellan himmel och jord. Det luktar sensitiva artistyrken lång väg och jag tänker genast på sångerskan Norah Jones, också född i Fiskarna och med en extremt förhöjd sensitivitet i tecknet - och samma ultramjuka eller feminina yttre.

Men se nu de intressanta kopplingarna till de omgivande Jordtecknen: Formgivaren Saturnus står i Oxen och disponeras därför, eller tar direktiv av, Venus som anses "upphöjd" i Fiskarna! Inte undra på att jag höll på att svimma av blotta åsynen av kvinnan. Astrologin ger här högsta betyg som är möjligt för kvinnlig magnetism.

Men det är inte slut med det. För tittar vi på Fiskarna som helhet disponeras Solen, Månen och den förädlade Venus av välviljan och tursamhetens Jupiter. Jo, det är en paradox att Fiskarna representerar världsliga förluster fastän dess planet står för tur! Men via Fiskarna indikerar Jupiter verkligen den välvilja som är beredd att skänka bort allt den äger!

Jupiter hittar vi nu i Stenbocken men man kan inte ta för hårt på att den lider sitt "fall" här (Jupiter som filosofi kan t.ex. bli "materialistisk filosofi"). Se den bara som Fiskarnas representant på besök i tecknet för den världsliga kampen för framgång och position. Och här "vässas" Jupiter maximalt genom den distinkt sexuella Mars som har sitt "upphöjda" läge i Stenbocken. 

Mars och Jupiter är vidare planetära vänner (de delar båda en eldighet i naturen, men de delar också en vattnighet som relaterar till biologisk instinkt eftersom båda härskar över varsitt negativt tecken).

Nymånefiskens disponent Jupiter disponeras i sin tur av Saturnus - och den har vi redan tittat på. Saturnus i ett Venustecken återknyter till nymånen och vi har alltså den mest extrema rundgång mellan dessa tre tecken av den "fallna" sublunära typen där Vatten och Jord knådas till fysiska kroppar.

Går man ännu ett dygn framåt, till den 4 april 1973, hittade jag Josefin Crafoord, vars skönhetsfixering väl är det som definierar henne! (Jag säger bara s-t-i-l-p-o-l-i-s!)

Men nu har Månen gått in i Väduren och den typiska barnsliga jagiskheten blir tydlig och den sällsamma, nästan bortomvärldsliga mystiken i Fiskarna ebbar ut. Plockad för rattfylla kan man räkna med "väldigt tjafsiga" reaktioner från en Måne i Väduren (AB).

Utan sprit i kroppen kan man tänka sig att Josefin är glad och enkel i sinnet, en "instantiering" av det svenska nationalhoroskopets Måne i Väduren.

(Världssjälen tillverkar människokroppar efter löpandebandprincipen, och var och en är en instantiering av originalet som finns i himmelen. DNA och annat småkrafs är bara finjusteringar!)

Sanchez/Carlsson tillhör en helt annan, mer innerlig och svårgripbar värld.


Rosalyn Sanchez igen.


Inga kommentarer: