Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 januari 2011

Om barnstjärnan Katy Perry



Okej, jag lät först den här "nyheten" passera förbi, men tycker vid närmare eftertanke att en astrokommentar till morgonfotot på fåfänga Katy Perry (AB) kan vara på sin plats.

Hennes raseri mot den idiot till man hon lyckats välja pga. medfödd omdömeslöshet springer ur samma svaga horoskoppunkt som gör henne till en av popvärldens många överspacklade unga kvinnor.

Hon har den klassiska neurotikerns horoskop pga. osynk mellan mentala föreställningar ("luftslottet" vi bygger, om oss själva, om våra liv och om vad "allt handlar om") och naturens råa och osminkade brutalitet. 

Dvs, ännu ett fall av Luft- och Vattenelementens ansträngda förening - som inte alls är någon förening eftersom de avvisar varandra. 

Perry fattar omedelbart vad som här på väg att hända när maken tar bilden, hennes dissociationsstörning kickar in direkt och hon vet att det där ögonblicket inte är bra, för den stämmer inte med den officiella bilden hon vill presentera sig genom.



Jag råkade se ett filmklipp på kvinnan "in action" (ärligt, pop för tioåringar roade mig när jag var tio inte årtionden senare). Jag reagerade direkt på vilket stelt och livlöst förhållande hon hade till sin egen kropp när hon rörde sig på scenen. Hon stolpade fram på benen som den tokiga utomjordingen som snor en "Edgar suit" i Men in Black! Jag tror inte det berodde på några orimligt svåra skodon. 

Då anade jag identitetsstörningar mellan Perry och hennes kropp, och att ställa till med ett sånt ramaskri (vilket gav större effekt än själva bilden) bekräftar det visuella intrycket av en kvinna helt utan sex i kroppen.

Du ser säkert problemet på kartan. Det består av tre delar och innefattar hela horoskopet:

1. Sataniska axeln mellan Oxen och Skorpionen. Jord och Vatten, känslor och instinkter kring det kroppsliga. Det ger en extrem identifikation med sin egen fysikalitet. Ofta på bekostnad av alla andra intressen i livet. Oerhört tråkiga människor vars hela liv fylls av frågor om vad de ska konsumera härnäst. Minnesbild om hur märkligt astrologin kan vända på ett tema: Påven har den sataniska axeln men han predikar mot att falla offer för sina enkla drifter!

2. Skadad jämvikt (Venus) med den egna sexuella identiteten och identiteten överhuvudtaget. Venus är negativ i Skorpionen. En olycklig placering för Afrodite som borde vara lycklig i sin kropp, i sitt kärleksinstrument. 

Men Skorpionen är raka motsatsen till sensuella Oxen mittemot. Där Oxen utan större urskillning förser sig med allt livet har att ge, där surar Skorpionen över att inget är så bra som det skulle kunna vara. 

Jag har sett astrologiböcker hävda att detta är en andlig position för Venus (surar för att det är andlig kärlek den vill uppnå!), men den antika sideriska zodiaken tillåter inga sådana bisarra omskrivningar! Venus lider detriment (skada) i detta tecken och det finns ingen anledning att försöka släta över faktum. Venus-Skorpionen är missnöjd, fordrande, naggande och ett helvete för omgivningen om planeten inte får hjälp eller om den ingår i ytterligare störningar.

3. Och här kommer ytterligare störning - en gigantisk: Venus har ansvaret för, disponentskapet över hela den välfyllda Vågens tecken. 

Det är bara ett problem. Vatten och Luft blandar sig inte. 

Venus i självkritiska, ja till och med självhatande Skorpionen, läcker sitt allra mest negativa gift in i Vågen och underminerar den mentala harmonin och älskvärdheten. Hon har aldrig har långt från att förvandlas från charmtroll till en sur bitch från helvetet!

Detta visste du inte om Katy Perry! (Eller det kanske du gjorde - jag har aldrig läst något skvaller och vet inte om det här kanske är välkänt.)

Och en extra punkt: Venus själv, i detta klämda läge disponeras av Mars, som i kombination med Jupiter i ett Eldtecken "brinner för" att projicera en lyckad och framgångsrik yta (i linje med lyckosamma Jupiters natur).

Perry fattade som sagt omedelbart att hon fångats på foto i sitt "Venus-Skorpioniska" tillstånd som är raka antitesen till det hennes estetiska (Venus) disponent (Mars) har i sina planer. Hon "insåg" kreddförlusten.

Skulle någon vilja vara ihop med en så ytlig människa?
Nu är inte Russell Brand heller något under av omdöme, men jag tror han har en mer positiv kroppslig självbild än hustrun, och när två lever ett så ytligt liv måste de bejaka sig ungefär lika mycket.

Jag tippar att Russell drar järnet ganska snart. Han är i princip bara Jord och Vatten, en glad skit, och han kommer att tröttna på den neurotiska sidan av Perry (Luft i ständig mental instabilitet pga den negativa och avvisande Venus).

Som jämförelse, ta "Bitterfittan" Maria Sveland. Hon har samma problem men omvänt. Där är istället Solen i Skorpionen men disponerad av skorpionhärskaren Mars (i detriment) som ligger i Luft i Vågen. Troligen en allmänt "låg" grundton och nära till snarstuckenhet. Men notera skillnaden: i hennes fall beror bitterheten eller kverulansen på ideologiska eller idérelaterade frågor, särskilt om rättvisa (Vågen), Katy Perry är bara "spoiled" rakt av.


2 kommentarer:

lanja sa...

Om jag säger när jag är född - kan du räkna ut vad jag är för typ av människa då?

Seaward sa...

Ledsen. Detta är en blogg som forskar i ämnet astrologi och provar olika tolkningsmodeller. Jag gör inga beställningsjobb.