Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 januari 2011

Nya ekobrott, samma astrologiska syndrom

Kategorin ekobrott har inte varit uppe på ett tag på bloggen. Men nu döms en Alexander Richards till 3½ år för sitt korkade trixande (e24).

Förra hösten hette det så här i nyhetsflödet: "Affärsmannen Alexander Richards upptaxeras med miljonbelopp. Lät bolaget betala champagnen mitt i natten, resorna till sommarhuset och klädinköp. "Komprometterande" säger Skatteverket."

Horoskopet är ännu ett på bloggen där det funnits anledning att peka på att den stora penseln Saturnus, tecknare av en människas "form", står fallen i Väduren, det egocentriska tecknet. I det här fallet är fallet från sann rättrådighet mer än bara en omständighet i tiden, kanske en ogynnsam familjemiljö etc, utan själva grunden till den egna solära aktiviteten. 

Dessutom attackerar Saturnus sitt eget hemmatecken och den Sol i Stenbocken den förfogar över. Har vi inte sett rätt många sådana här symboliska "hjärnsläpp" i samband med skandalmänniskor. Jag menar, inte går väl en härskare till angrepp mot sitt eget hem? Minns också att Solen och Saturnus är varandras fiender enligt det indiska vänskapsschemat. Vi har med andra ord en ganska ful variant av egenmäktighetssyndromet.



Och inte bara det! I det här horoskopet spelar båda de naturliga illgärningsmännen högt! Se Mars hemma i sitt negativa härskarläge i Skorpionen och den förhöjda lusta eller libido den skapar tillsammans med pengaplaneten Venus, skadad (detriment) i detta tecken. Den här förhöjt liderliga kombinationen spärrar nu också in Jupiter - lätta pengar - mellan sig men problemet är kanhända att Skorpionen symboliserar andras pengar, inte de egna!

Dessutom kastar Mars sitt "onda öga" nittio grader framåt och träffar den girigt hungriga Rahu i Vattumannen. Detta ger oss en ovanlig version av det sociala utfrysningssyndromet. I det här fallet är det inte en mobbare eller ett mobbningsoffer som resulterar, utan helt enkelt "gå i fängelse och gör inga affärer på 3½ år"! Också ett rätt träffande uttryck för den här osynken mellan privata instinkter (Vatten) och samhällsfördrag (Vattumannen)!

Redan nu är det så mycket som tecknar ekonomisk osolidaritet med samhälle och dess spelregler att sinnelagets osäkra placering kan kvitta. Sannolikheten är förstås störst för en lyxsökande Måne i grandiosa Lejonet, men strax före 19.00 på kvällen når psykets planet fifflartecknet Jungfrun! Så hade jag aldrig skrivit för två år sedan, men bloggens undersökningar talar sitt tydliga språk! Av 200 brottsdömda är det Månen i Jungfrun som är det enda "sinnelag" som var statistiskt överrepresenterat. 

Men, jag tror vi har att göra med ett psyk-Lejon som blivit storhetsvansinnigt här. Jag har exempel på Mån-Lejon som tillfälligt spärrats in på sinnessjukhus under snarlika anspänningar från flera av de mörklagda Tamas-tecknen. Det har inte alltid varit ett storkors aktivt utan ibland "bara" tre aktiva armar, som här.

Är det någon mer återkommande läsare som likt undertecknad hittat skandalkändisar och otäcka individer på födelsedagar lite väl nära vänner och bekanta? Vad bloggen inte kan redovisa är pricken över i:et, den som oftast avgör hela historien: det exakta födelseklockslag som ger ascendenttecknet och utifrån vilket man vet vilka planeter man har emot sig och vilka man har med sig i livet! 

Som jag pekade på i t.ex. Catherine Zeta-Jones horoskop är hon född bara någon minut från ett skifte av ascendenttecken, vilket ändrar hela frågan om vilka planeter som är hennes hjälpare - helt oavsett den generella klassificeringen i välgörare och illgärningsmän. Som framgår av Alexander Richards horoskop hade han egentligen inte välgörarna Venus och Jupiter med sig, det vara verkade så under några berusade år av kriminell mentalitet.

*****

Bonusspaning.

Av cirka 4.700 sparade horoskop har följande den fallna Saturnus i attack mot makthungrande Stenbocken samt den mörka och stingande Mars-Skorpionen (sökmönstret aningen godtyckligt):

  • Placido Domingo; 21.1.1941 - operasångare
  • Osbourne Ruddock 'King Tubby'; 28.1.1941 - ljudmixare/reggae, mördad utanför sitt hus i Kingstons nedgångna stadsdelar vid 38 år
  • Dick Cheney; 30.1.1941 - korrupt politiker, profiterade på USA:s krig i Irak
  • Eugene Terreblanche; 31.1.1941 - i grunden ond sydafrikansk rasist, mördades av uppretad färgad man
  • Regina King; 15.1.1971 - humörstark aktris
  • Kid Rock (Rob Ritchie); 17.1.1971 - rappare
  • Håkan Steen; 21.1.1971 - från ett tidigt blogginlägg: recensenten som sågade folkkäre Thomas Ledin vid fotknölarna, ett av de tidiga inläggen där jag diskuterade Skorpion/Vattuman som en gemen människas hat mot folkgrupper (och vad folket gillar)
  • Leo Lagercrantz; 25.1.1971 - grundare av och redaktionschef för Newsmill, "antirasist"
  • Patricia Velasquez; 31.1.1971 - aktris, spelade rollen av den onda egyptiska älskarinnan till "Mumien". I verkligheten en god venezuelansk kvinna som, så ofta i de katolska länderna, använder sin framgång till att göra gott för sitt folks fattiga.

Ekobrottslingen Alexander Richards slinker in precis dagen mellan Regina King och Kid Rock, om vilka jag inte vet något eftersom jag glömt anledningen att jag till att börja med räknade ut deras födelsehoroskop! Kid Rock har naturligtvis Månen i den tungvrickande Jungfrun men Regina King (KING!!!) passar förstås in på Mån-Lejonet som lika ofta som inte bara söker sin egen storhet.

Uppenbarligen är de tre faktorerna i sökmönstret inte en "garanti" för oärlighet bortom kriminalitetens gräns. Vi har bara två bestickande onda människor här, Dick Cheney och den sydafrikanske rasisten, båda födda i Stenbocken 1941, då Saturnus låg fallen före 70-talisterna. Jag noterar att den sista 41:an inte var en görare av ont utan ett offer för ondska! Placido Domingo förefaller illustrera Stenbocken som formalismens princip - opera är ju oerhört formaliserad och traditionstyngd (Saturnus = tid och tradition).

Regina King, slår det mig, är en rätt militant aktris, förespråkare för svartas rättigheter i USA. Jfr Leo Lagercrantz om vilken jag vid något tillfälle antecknat "antirasist".

Här skulle man faktiskt kunna tala om individer som står över sin fallna Saturnus i Väduren och är medvetna om faror med subjektivistmens inskränkthet - i synnerhet när banal egocentrism kombineras med överhetsanspråk (Stenbocken) en mentalstörd inbillning t.ex. rasister lider av. Vit makt-rasisten i Sydafrika påminner om hur temat istället kan gripa lägre själar så att de tappar distansen och blir besatta av sina medfödda zodiakmotiv.

Det är möjligt att klockslag för samtliga skulle kunnat ha ge ledtrådar till vilka som identifierar sig med sina motiv och vilka som har "koll" på dem. Men nu, som så ofta, får man nöja sig med att se att motiven verkligen spelar in i människornas liv, men det är osäkert hur människorna förhåller sig till dem.


Inga kommentarer: