Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 januari 2011

Mer om svensk rasism och Vattenelementet

Aftonbladet exemplifierar den svenska rasismen med en man så gammal att han nästan kunde ha varit Rasbiologiska Institutets grundare! Låt oss backa tillbaka från de senaste årtiondenas planetära lågvattenmärken som så lätt lånar sig till ogenerösa livsåskådningar och spana efter utlösande faktorer 1918. 



Faktiskt! Via studien av svenska förespråkare för rasbiologiska synsätt fick jag först upp ögonen för Kräftans tecken i dess klassiska betydelse av biologisk försvarsinstinkt gentemot allt främmande, allt som inte är "lokalt". Och det var Månen tekniskt sett starkt placerad i sitt eget tecken. Ibland kan härskarlägen förstärka ett visst drag så man mer liknar en typ än en verklig människa! Fram till strax före 16.00 har vi just den här bigotta månplaceringen hos den gamle rasisten.

Med även Solen i ett negativt och värnande tecken, Skorpionen, och dessutom förvrängd genom Drakhuvudets tendens mot överdrift, ges ett perfekt exemplar av "Vattentypen". Ibland gör de sig kända för känslonarkomani, ibland för andra missbruk, men som bäst alla de människor som spiller medlidsamhetens tårar med de svaga. Vattenelementet är sorgens och bedrövelsens element medan Eldelementet representerar allt det roliga! (Vädurens oförblommerade jag-hävdelse, Lejonets leklust, Skyttens frimodiga expansionsiver.)

Här har vi nu två faktorer i Eld, men Saturnus, rasismens egen planet (eftersom den drar gränser mellan det ena och det andra) står inte bra i Lejonet, vars härskare den fria och slösaktigt skinande Solen är något Saturnus hatar - om den nu kunde hysa känslor. Det kan den inte, utan kallsinnigt drar den snäva gränser för att stänga ute allt som inte passar med dess egen plan.

Saturnus skadad (detriment) i Lejonet och Solen själv i dödens tecken Skorpionen och kanske Sinnet/Månen i den patologiserande Kräftan som oroar sig för sjukdom och andra hotbilder mot sin egen lilla klan. Inte mycket livsglädje här kunde man tycka! 

Visualisera den klassiska modern som inte kan sitta still en minut utan är runt överallt och putsar och eliminerar småfläckar! Detta är psykopatologi fast ingen tänker på saken så. Detta är att vara "radiostyrd" från stjärnorna. Emedan man är besatt av ett zodiakalt motiv märker man inget av det. Distansen saknas. Bara omgivningen ser hur fullständigt ur spår man är. Arbetsnarkomani (dold trygghetsnarkomani) och många andra "socialt accepterade" beteendemönster är i själva verket former av vansinne.

Men den åldrige rasistens andra placering i Eld är faktiskt lite bättre än den olyckliga stryparen Saturnus i hjärtevärmens tecken. Mars är hetlevrad och matchar såtillvida sin placering i Skytten. Men den är dock en naturlig illgärningsman och här attackerar den ("stimulerar" om man ska vara välvillig) filosofiplaneten Jupiter i kritiska Tvillingarna. 

Problemet är att Jupiter redan är skadad (detriment), Tvillingarna har inte den goda tankehöjd som Skytten besitter och där Jupiter härskar, och med en attack från aktivt illvilliga Mars, ser det ut som om vi ännu en gång har Skytten, symbolen för utlänningar, inblandad i ett horoskop som stinker av ruttenhet i Vattnet (omedvetna instinkter) och där känslorna utvecklas till en "mentalisering" och en formulerad åsikt att "negrer och andra" inte ska blandas.

Det här är en lågintelligent människas uttalande, och missa här inte den sataniska axeln som här representerar en ännu lägre form av materialism än normalt eftersom den obegåvade Saturnus söker kontrollera Oxen - tecknet som bland annat representerar identifikation med den lokala myllan.

Jupiter associeras med öppenhet och därmed till intelligens, och det här är om något tillfället att notera Saturnus funktion - i vissa sammanhang - som en intelligensbegränsare. Dels för att den söker täppa till Lejonet (fri och öppen kognition) och dels för att den kontrollerar månnoden och genom den "fortplantar" sig ändra fram till Solen själv. Hur har den här människan lyckas skrapa ihop så mycket pengar att en miljon kunnat doneras till SD? Det ser verkligen inte ut som ett ljushuvuds horoskop. Uppenbarligen ger ett horoskop för hela dygnet inte tillräckligt mycket information.

Den hetluft som Mars/Jupiter bildar är dessutom disponent över Skorpionen så att vi får ett överreagerande Eld/Vatten-krig på den solära handlingssidan ("sensationalism"). Skorpionen i sin tur är med Lejonet och Oxen involverad i en stor antiintellektuell fixering i mörka och attitydlåsta Tamas guna

Det är tur att människor är så ytliga mot varandra så man slipper upptäcka vilken ruttenhet som var och varannan släpar runt på. Ogenomlysta attityder som de flesta dock anar skulle avslöja dem själva som "undermänniskor" om det kom till ett husförhör. 

Så är det alltid i en sekulär kultur där inte individens fostran till mänsklig förträfflighet finns med i statens målsättningar. Mänsklig godhet hamnar nämligen direkt i konflikt med marknadsekonomins krav på vinster och deras behov av ynkliga människor som bara vill ha mer av det världsligt goda. Det är Systemet som behöver nollor, men vi behöver egentligen inte Systemet. Vägen till den insikten går egentligen genom många liv på jorden, det ena mer enfaldigt än det andra!

Visserligen har några zodiaktecken dominerat genomgången av rasister, men lika ofta är det en kombination av många dysfunktionella planetplaceringar som tillsammans drar ner vibbarna på horoskopet. 

Men man får inte fixera sig! Samma horoskoptyper hittas med all säkerhet även bland aktivister och protestbenägna individer inom många andra områden också. Frustration över sakernas tillstånd är mänsklighetens normaltillstånd, och korttänkthet likaså. 

Det är fullt naturligt att vissa tar ut sin besvikelse över sin inkompetens eller kanske bara otur i livet på invandrare. Få människor är nobla nog att ta livet stoiskt och lära sig av både med- och motgångar.



Anm. En födelse senarer på dygnet, då Månen hunnit in i Lejonet, förbättrar inte berättelsen nämnvärt. Anledningarna till det torde ha framgått! På frågan hur han kunnat bli rik ska man inte underskatta Mån-Kräftans habegär och närmast intuitiva förmåga till lukrativa affärer. Med en Mån-Saturnus i Lejonet är ägandebehovet extremt. Det vill synas som affärsmän inte behöver ha värst bra intelligens, det är Hungern som styr i deras värld.

Att rasisten sedan kallar sig kristen är en gåta för sig, men det handlar naturligtvis om samma oreflekterande typ av fundamentalism som vem som helst utan högre intelligens skulle hänge sig åt, oavsett vad frågan gällde.

Inga kommentarer: