Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 januari 2011

Mer om materialism, madonnan & horan


Bild utan självdegraderande inslag.
 Sexköparen och f.d. hockeymålvakten Magnus Hedmans horoskop föranledde nyligen en liten utvikning på temat madonnan och horan, som synbarligen är kodad i zodiaken som de komplementära Jungfrun och Fiskarna. För mycket av ett enda tecken (ett enda "komplex", en enda ide) är ofta det som ställer till det för människornas psyken så att själarna går vilse i sina jordeliv. Livets skola kräver många återfödelser!

Strax därpå noterade jag en moraliskt urholkad skribent försöka försvara sin och andras porrkonsumtion genom att hylla en känd porrskådespelerska för hennes höga intelligens.

Sanningen var i själva verket att hon var en mycket tragisk person och horoskopet återkallade tankarna om det sensitiva men sårbara Vattenelementet, så tydligt just i fråga om Fiskarna som horan eller fittan (fisksymbolen är vaginal).

När nu Aftonbladet slår upp en artikel om en tysk "dokusåpakändis" som dog i sviterna av en misslyckad bröstförstoring, händer det igen! Varför ljuger svenskar om "lyckan och sexualiteten"? Även här gör sig författaren skyldig till ett extremt mörkande av den verkliga bilden. Det tog inte många sekunder att inse att artikelns Carolin är "Sexy Cora", vulgär och självförnedrande porraktris. 

Bröstförstoringen var naturligtvis en svag människas eftergift för kraven inom hennes djupt perverterade bransch. (Jag har aldrig sett en porrfilm och förstår inte vad som fattas i psyket på dem som behöver SE för att kunna tända till...)

Jag måste förmoda att AB-journalisten var medveten om att det verkliga sammanhanget skulle nagga berättelsen i kanten så att den inte längre kunde tjäna den hycklande svenska moralens dubbla syfte - att båda hylla sex som plåstret på såren för att vi är totala förlorare i det sekulära civilisationssystemet och samtidigt anlägga en informerande eller fostrande vinkel (inom ramen för det totala kulturhaveriet): "Se där flickor, det är inte helt riskfritt att operera sig."

En fullständigt värdelös artikeln när man börjar fundera på saken, men en som obönhörligt avslöjar den västerländska kulturens härdsmälta.

Över till Carolin Wosnitzas horoskop. Fascinerande nog verkar just "madonnan och horan" som en av de viktigaste komponenterna på himmelen. Se här:



Fiskarna och Jungfrun i termer av sjukdom och hälsa har naturligtvis sin tragiska poäng här, där det var på sjukhusets operationsbord hon mötte sitt öde! Jag noterar att viljan att förstora (Jupiter = expansion) det kvinnliga (Venus) på denna himmel saknar vett och sans (Rahu/Drakhuvudet, den hungriga och vettlösa demonen som ville mäta sig med gudarna).

Under andra omständigheter hade jag kanske ritat månnodsaxeln grön för att markera celebritet eller något i den stilen, i synnerhet som båda de naturligt goda planeterna är involverade. Men än en gång visar de ålderdomliga zodiaktecknen att de visst är verksamma! 

Västerländska astrologer misströstar numera eftersom ett flertal statistiska tester inte visat några som helst tecken på att den tropiska zodiakens 12 symboler har någon "verkan". De som läser den här bloggen vet varför. Här har vi hittat flera tecken på statistisk signifikans för flera av zodiaktecknens klassiska innebörd, om än svag. Men den signifikansen suddas förstås ut i den tropiska zodiaken där merparten av födelserna i tropiska Fiskarna har halkat tillbaka till den sideriska Vattumannen och några få blir kvar.

Det säger sig själv att västs zodiak inte ger några mätbara effekter längre. Det vagabondartade som i antiken tillskrevs Fiskarna ska nu sökas i den tropiska Väduren som alltså till 80% motsvarar de sideriska Fiskarna. Den statistiska signifikansen suddas ut av att studieobjektet (det enskilda tecknet) spritt sig över två tecken om man tittar med västastrologins glasögon.

*****

Hos porraktrisen har vi en tung betoning på både siderisk Vädur och Fisk för att vissa att hennes liv på något sätt skulle handla om att att gå från icke-identitet (Fiskarna) till att utmärka sig på något sätt (Väduren: "Se mig!")

Carolins horoskop visar av en mäktig opposition mellan Jungfrun och Fiskarna att hennes liv också skulle kunna definieras av relationen "ren/oren", "fitness/dålig kropp i behov av förbättring" och säkert flera andra komplementpar som sorterar under dessa två tecken.

Men jag skulle ändå vilja påstå att det är den sataniska axeln som gör den mesta skadan här. 

Porrkvinnans horoskop saknar födelsetid men det är fascinerande att jämföra det med hennes absoluta motpol, påve Benedikt XVI, som förespråkar en äldre tids världsbild där livet inte handlar om att bli offer för den biologiska kroppens brusiga drifter utan om att förverkliga det bästa i människan - hennes inre själ. (Hemlighet: den varseblivning du just nu nyttjar för att läsa dessa meningar är din inre själ!)

Det är remarkabelt hur vi med början i samma Vädurs-Sol (att lysa fram som en distinkt person, att vara "ansiktet" för någon verksamhet) sedan kan notera hur påven på flera punkter skapar den distinkta motbilden till "Sexy Coras" fallna himmel.



Jämförelsen försvåras lite av att påvens födelsetid är känd så att zodiaken roterats för att indikera en intellektuell Vattumanascendent och en födelse exakt när det genuina samvetets, filosofins och religionens Jupiter stiger i öster! Ett sällsynt tydligt horoskop, med tanke på vad det blev av grabben!

Se nu hur påven väl inte demoniserar sexualiteten (Skorpionen) men väl låter sin skorpioniska Saturnus opponera Venus i härskarläge i Oxen, en placering som väl kan liknas vid en sköka eftersom den här starka kombinationen omvittnar en identifikation med sinnesvärldens njutningar, en ren sensualist. Men det vill inte den rationella och strama Saturnus ha!

Även på punkten madonna/hora intar påven diametralt motsatt sida. Hans Måne i Jungfrun är intressant eftersom den disponeras från motsatta Fiskarna. Jag kan bara gissa här, men jag tror det är välgörande. Månen i Jungfrun har visat oanat dåliga sidor på den här bloggen genom flera strukturerade test. Den är ofta snål och självtjänande.

Men hos påven tas udden av den merkurisk-kritiska tendensen genom Merkurius "fall" ner till samhällets olycksbarn - "den världsliga förlustens" Fiskarna. Det finns humanitet och medlidande med den fallna mänskligheten bakom påvens puristiska (Jungfrun = renhet) önskan om att människor ska leva mer återhållsamt.

Jag medger villigt att det är otroligt svårt att veta utifrån bara själva axeln Jungfru/Fiskarna hur en individ kommer att hantera det här kyskhets- och okyskhetsmotivet! Det behövs ett helt horoskop, med klockslag.

Här tycks det helt klart att det är påvens stigande Jupiter/Filosofi - horoskopets faktiska totalhärskare - som styr. Det förändrar t.ex. tolkningen av den sataniska axeln - den som binder människan vid hennes kropp så att hon inte tror sig vara något mer än en simpel biologisk organism som äter och skiter omvartannat.

*****

Den vidriga kvällspressen med deras fixering vid läsarsiffror och reklamintäkter pumpar ut artiklar som helt bygger på denna oändligt fattiga människobild och som binder de ovaksamma i en verklighetsuppfattning som sannerligen är helvetet på jorden.

Det är Konsumtionsindustrin som vill ha dessa artiklar om fetma och smalhet, bröststorlekar och männens motsvarande kroppsfixeringar. Skulle människor börjar se igenom den här gyttjebruna sörjan av självupptaget groomande av den egna kroppen skulle Industri efter Industri börja gå hackigt och vi - äntligen - bli fria från den här degraderande civilisationen.

Det har funnits kulturer på jorden som nått betydligt högre i mänskligt självförverkligande än vår västerländska. Det är vi som ljuger för oss själva för att vidmakthålla vår egen lilla bubbla. Vi vet inte ens vad vi skulle ersätta den med! Miljöpartiets självplågande askes lockar inte alla, de är bara ett gnällparti som visserligen med rätta kritiserar den nuvarande livsstilen men helt saknar filosofi för livet ska användas till om man inte konsumerar som en julgris innan slakten.

Astrologin påminner om vad människor förr visste om psyket. Senaste mobiltelefonen och senaste appen är i själva verket bevisen för hur efterblivna människor i väst blivit. De lägger all kraft på externa ting och när de sedan öppnar sina munnar låter de som fan själv. Oartikulerade, språk och tankesvaga. Det är vad sekularismen gör med majoriteten.

Och att sitta på en tidningsredaktion och smörja den här processen - det bäddar för en återfödelse som mentalt handikappad! Det är missbruk av det gudagivna intellektet.

Den enda sunda samhällsmodellen är där människor stöttar varandra, praktiskt eller via idéer. Det är på den intellektuella/andliga nivån ett samhälle behöver tillväxt. Tänk en hel värld som en enda kul spånarverkstad där människor utbytte idéer över gränserna istället för att som en stor del av svenskarna gör, bura in sig och odla misstro mot alla andra!

Tillväxttänkandet måste alltså flyttas bort från den ekonomiska sfären där Oxe/Skorpion (konsumtion och elimination) tvärtom indikerar att det är en satanisk och skadlig process som blockerar människorna från att mogna. Porrindustrin är naturligtvis en extremt lönsam gren på Satans Tillväxtträd.

De som hyllar porrindustrin för dess välgörande inverkan på deras sexliv eller liknande, bör snarast uppsöka en psykolog. De lider av så våldsamma blockeringar att de inte ser att de är medskyldiga till lidande och död inom branschen.

När jag upptäckte Carolins verkliga arbete, det Aftonbladet kallar en "dokusåpaartist", noterade jag på ett sexforum hur en av hennes så kallade beundrare såg på henne. "Nice little whore hound" - ungefär: "snygg liten byracka till hora". Här är nivån på porrkonsumenterna oavsett om de någonsin satt ord på sin medvetandenivå och sedan använt sin Måne att reflektera tillbaka till andesjälen (Solen) vilka de är.

Den dumme lever lyckligt omedveten om sin nivå! Från det han vaknar blir han skräckslagen över vad han har kommit att bli.

Det hemska är att detta är nivån på hela den västerländska kulturen! Det är därför det finns en deadline satt i stjärnorna. När Vattumannens tidsålder börjar kommer allt du ser omkring dig nu att vara begravt - antingen under de nya världshaven eller djupt i det kollektiva omedvetna.

Undermänniskan - den sekulära konsumtionsmänniskan - har inte lång tid kvar på jorden. Och de som inte på minsta vis börjat bygga den Nya Människan inom sig kommer troligen snart inte att kunna reinkarnera på jorden längre. De håller alltför låg nivå för att passa in med Moder Jords funktion i den annalkande framtiden.

Vart dessa själar ska skickas är ett mysterium. Reinfeldt kanske hamnar i ett FAS III-läger på Saturnus, planeten där den synske Edgar Cayce såg "otillräckliga" själar "malas ner" och "återvinnas"!

Inga kommentarer: