Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 januari 2011

Korruption i fångvården & Fiskarnas tecken

I föregående inlägg om självmordsbombaren på ryska flygplatsen, påpekade jag hur ovanligt stor skada Saturnus åstadkom genom att "degradera" såväl Sol som Måne. 

Astrologin bjuder emellertid på så många kombinationsmöjligheter att det är helt omöjligt att skriva en kursbok som listar "det goda" och "det dåliga". Tydaren får lita på sin förtrogenhet med symbolerna och gissa vartåt det lutar - inte alls olikt meteorologin mänsklighetens kanske osäkraste spådomsform (fast likväl kallad vetenskap).

Med en enorm mutskandal som rör en chef inom fångvården (AB), var det intressant att se flera indikationer återkomma som bloggen på sistone ägnat sig åt.

Först bra ett citat jag inte kan låta bli att kommentera: "Vi har ett problem i Sverige med en verklighetsbild som länge varit alldeles för idyllisk. Korruption är mycket mer utbrett än vad vi tror, säger Lars Göran Engfeldt ordförande i Transparency International i Sverige." (AB 2)

Skippar man omskrivningen säger han alltså att makthavare är naiva - svenska folket är mer omoraliska och självtjänande än man kan tro. Men den dystra analysen har redan bloggen kommit fram till genom att studera nationalhoroskopet på dess personliga lunära sida... Minns också statistiken från 2010 att svenskar snattar i butik mer än sina skandinaviska grannar. Mot det provinsiella perspektivet står förstås den indiska astrologins rätt mörka grundsyn på mänskligheten - det finns betydligt fler problemalstrare i astrologin än indikationer på en hög och nobel själ!

Hos fängelsechefen gäller dock andra symbolkombinationer än för den enkla människans krampaktiga vilja till pengar, här är det överdådet som lockar, dvs kriminalitet med högre ambitioner än bara svartjobb och enklare skattefiffel.



Överrörlighet (vilja att ändra på sina eller andras omständigheter) via storkorset i Sattva guna.

Fullmåne i Sattva, närmare bestämd i den materialistiska axeln, den mellan Jord och Vatten.

Månen i denna axel ligger i Jungfrun, den enda placering som hade en statistiskt signifikant överrepresentation i 200 horoskop för brottsdömda personer!


Dissociationssyndromet löper mellan ett luftslottsbygge i Tvillingarna vilket synes mörka annan verksamhet i Fiskarna, symbol för det omedvetna eller för göromål i det fördolda! Fiskarnas 12e hus indikerar för övrigt slutna institutioner som t.ex. fängelser!


Jag påpekade den här bedrägliga och desinformerande osynken mellan Luft och Vatten i samband med en homosexuell sångare som sistlidna jul kritiserade Katolska kyrkan för deras heteronormativa syn på äktenskapet. I debattartikeln "läckte" via den här störningen mellan Luft och Vatten hans omedvetna attityder fram på mer än ett sätt och han drog Jesus och lärjungarna ner i sin psykiska smuts samtidigt som han försökte vinna respekt för sina argument.

Så klantigt beter sig bara en människa med svåra mentala störningar och i ett uppföljningstest fann jag, helt följriktigt, att Nobelpristagare i fysik inte föddes under denna störning. En tydlig bekräftelse på att Luft och Vatten i vissa konfigurationer leder till uttryckligt "dåligt tänkande".


Misstänkta mutkolven Swensson har också omoraliska Mars i attack mot det vagt brottstenderande sinnelaget i Jungfrun. Dessutom aspekterar den stora illgärningsmannen Saturnus (förstärkt av giriga demonen Rahu) Jupiter i Lejonet. Den senare placeringen kan läsas som vilja till stor och lätt rikedom för att Lejonets lyxbegär vaknar till liv genom Jupiters närvaro i tecknet. Den omoraliska Mars stimulerar denna Jupiter via opposition!


Jag kunde fortsätta och nämna t.ex. tjuven Merkurius och pengarnas Venus i själviskhetens Vädur, med mera. Men den som följt bloggen en tid ser redan här att det formligen haglar illavarslande bud. Hur har alla andra som föddes runt den här tiden lyckats hålla sig på den rätta vägen? Har de alla ansatts av frestelser men stått emot?


Redan innan dom mot fastighetschefen fallit kan man på astrologisk grund utse det horoskopet till ett paradexempel på manschettbrottslingens typ. Det är Eld viljan att se och omge sig med lyx och överflöd (Väduren + Lejonet) som har fått den här sattviska överrörliga personlighetstypen att dumpa allt vad moral och etik heter och sko sig inom ramarna för den livsväg (Solen) som tycks handla om samhällets inburade förlorare.

Många horoskop (långt över 1.000) har passerat på den här bloggen och jag minns dem inte alla. Men jag har en bekymrad känsla av att axeln mellan Jungfrun och Fiskarna, profitlyssnad och världslig förlust, är vanlig bland människor i klammeri med rättvisan. Jag kan ha fel, och det är upplagt för en kvantitativ studie på den punkten. Den har i vilket fall förekommit i samband med hälsa flera gånger, en annan av axelns primära associationer.

*****


För tidigare kommentarer om "ljusskygga" händelser i "de slutna rummens" tecken, Fiskarna, minns bl.a. solfiskarna David Letterman och hans hemliga sexrum i CBS kontorsbyggnad och kidnapparen Phillip Garrido, som i åratal höll en flicka inspärrad på sin bakgård. Fiskarna som slutna utrymmen i båda fallen. 

Runt samma tid påpekade jag att hemliga gömställen också figurerade starkt i homosexuella massmördaren av pojkar, John Gacy. Ett annat fall av Solen i Fiskarna som retade upp intellektuellt omogna läsare var norske rasisten Joshua French, dödsdömd (med sin kollega) för att ha dödat en färgad chaufför i Kongo.

Den åtalade fängelseanställda Rolf Swensson tycks ha hittat till sitt eget gäng, på den här zodiakala bildens minst smickrande manifestationsnivåer! 

Kan tilläggas att en bekant med Månen i Fiskarna ständigt skämtade om sig själv som en kandidat till ett liv i "skyddad verkstad". Här attackerade den fallna Mars i Kräftan en soluppgång i Vågens tecken för en markant torg- och folkskräck. Sinnet/Månen hade därför inte långt till att "fiska" upp sin fantasi om "slutna institutioner" - exempelvis en skyddad verkstad. 

Minns att vi bär den verkliga grunden till zodiaken i vår själ och bara projicerar den inre Lagen mot stjärnhimmelen! Som filosofen Plotinus sade när han underströk vad Platon egentligen hade sagt: Vi befinner oss just nu inuti Själen!


Inga kommentarer: