Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 januari 2011

Feldiagnosticerad av 21 läkare

Fallet i Aftonbladet med modern till ett barn som feldiagnosticerades av 21 läkare är så pass extremt att ett horoskop måste ritas upp - åtminstone för själva dygnet då modern föddes. 



Hennes budskap till andra föräldrar som hamnar i en vårdcirkus är att "våga vara besvärliga" - en lärdom typisk för det sinnelag som skildras via Månen i Fiskarna. Det här tecknet är ju känt för att falla till föga och spela med tills det har dribblat bort sig själv. Hos de bättre typerna står tecknet för självuppoffring, men också förluster. Det är att ryta till och dra en gräns som det här tecknet, av typen Vatten och av den rörliga kvaliteten, behöver lära sig.

Är det inte märkligt hur zodiaktecknen så exakt beskriver vad saken gäller i de fall när människor är med om extrema eller ovanliga händelser. Jag talar om den distinkta sjukvårds- och hälsoaxeln som formligen skriker ut sin närvaro i det här horoskopet. Fiskarna är ju också sjukhus och slutna institutioner, och kroniska sjukdomar. Här således accentuerad av moderskapsplaneten Månen. 

Å andra sidan har vi de båda illgärningsmännen Mars och Saturnus mittöver, i Jungfrun - tecknet som drar snäva gränser och analyserar och definierar allt - bland annat i formen av diagnoser! Det är Jungfrun som är zodiakens rena, hygieniska och vårdade tecken som kontrast till Fiskarna, samhällets olycksbarn i rännstenen. 

Tillsammans bildar tecknen en axel som rymmer många hälsorelaterade ting. Axeln tycks ha att göra med förmågan att sympatisera med de svaga, som t.ex. invandrarminoriteter, eller, i olyckliga fall, snåla och själviskt avvisande beteenden mot samhällets olycksbarn.

I denna märkliga axel har alltså modern fötts och som vi ser av de onda planeterna i Jungfrun fått uppleva den känslomässiga (Månen) maktlösheten (Fiskarna) inför den uppblåsta och struntviktiga läkarvetenskapen och deras självsäkra åsikter om vad som felade barnet! 

Sanningen är att denna Mars och Saturnus samlad i Jungfrun är en riktig nidbild av inkompetenta petimätrar som går efter regelboken i sina analyser och saknar all förmåga att navigera med shamanens eller den traditionella häxdoktorns kontakt med "högre medvetande" för att klarsynt ställa rätt diagnos. 

*****

Bara några veckor senare samma år föddes den norska legoknekten Joshua French som dömdes till döden i Kongo för att ha mördat sin färgade chaufför. Det är värt att fundera på skillnaden mellan modern som blev ett olycksoffer för en inkompetent ställd diagnos ("epilepsi" - det var en hjärntumör) och norrmannens inkompetenta världsbild ("negrer är lägre människor som kan skjutas") som ledde till att han utförde dådet.

Eftersom illgärningsmännen Mars och Saturnus ligger på samma ställe (kritiska, värderande Jungfrun) är det mest givande att notera skillnaden i Fiskarna. Modern har Månen - det "mottagande" Ljuset i Fiskarna, legoknekten har Solen - "den givande" eller "agerande" i samma tecken. De problem på himmelen som blev till sådana bekymmer med felaktiga uppfattningar hos doktorerna för modern, "agerades ut" av norrmannen via hans solära handlingssida!

Se även massmördaren i Tucson, född okänd dag i september 1988. Saturnus har nu flyttat sig ett kvartsvarv på himmelen men grabbar tag i Jungfrun samtidigt som Mars attackerar den från Fiskarna. Även där pekar jag på att det troligen var Jungfruns kritiska värderande som gick i spinn och gjorde amerikanens till en hatare av "analfabetiska" mexikaner. Ännu ett fall av främlingsfientlighet som bygger på att Jungfruns analyser blir fel om de inte stöttas av goda inslag på födelsehimmelen.

Med operasångaren Beltran som dömdes för våldtäkt blev jag varse att Jungfrun var benägen till felaktiga analyser (i hans fall sex- och våldsplaneten Mars i Jungfrun). Men det är naturligt att fler analyser kraschar i Jungfrun eftersom detta just är ett Merkuriustecken. Analys och medvetenhet om logiska strukturer är en av de livsuppgifter dessa själar satt sig för detta liv.

Att norrmannen hade Solen i Fiskarna och modern Månen, är säkert inte hela berättelsen om skillnaderna mellan dessa två i tiden relativt näraliggande himlar, men det är åtminstone en början för att förstå varför en blev offer för ondskan och den andra gjorde sig till en kanal för de felaktiga analyser som tydligen Jungfrun är så benägen till när tecknet befinner sig i djupa problem. 

Minns inläggen som upptäckt en tydlig anhopning av tyska nazister, invandrarhatare och kriminellt dömda när Månen (nattsidan, instinkten) befinner sig i det värderande tecknet. Det är förstås Merkurius - handelsmännen - som sköter värderandet. (Merkurius i Jordelementet kan tilläggas, Merkurius i Luftelementet har tydligare tecken på planetens kommunikationsaspekt.)

*****
 
Apropå de 21 läkarna får man inte missa att moderns horoskop är "övertaggat" med Sattva guna, storkorset gör att rörligheten övergår i närapå för mycket föränderlighet, utan någon fast "tamasisk" punkt. Hennes horoskop passar som hand i handske med det nya förstörda sjukvårdssystemet där man bollas runt mellan olika läkare och ingen längre har ansvar för något. 

Intressent nog spelar hon via AB-artikeln Fiskarnas roll som martyr, sanningsvittnet som berättar hur det står till med den svenska sjukvård som för bara några årtionden sedan beundrades i hela världen! 

Utan idéer
Nu har Regeringen Reinfeldt och hans pengafixerade anhang bestämt sig för att förstöra allt som luktar "det gamla sosse-Sverige". Så urskillningslös och obegåvad är högermänniskan att hon av ideologiska skäl - pga. av sina hjärnspöken - river allt utan att ens undersöka vad som är värt att behålla.

Det finns inget av den uråldriga och goda värdekonservatismen i dagens höger - de här människorna saknar moral. De är onda - fast med fåraktig uppsyn - och de dyrkar enbart Fliten-som-förvärvar-Penningen. Och det, vilket alla egentligen vet, är en garanti för att locka fram det sämsta och mest själviska i människan. 

Nu lovar Reinfeldt ännu mer sänkt skatt. Hur desperat är han egentligen? Har han ingen livsfilosofi alls att förverkliga under de år han fått ynnesten att äga makt? Han tycks sakna grepp om vad det goda samhället är - mycket säkert för att han har "sossedemonins filter" inbyggt bakom pannbenet och det mentala spöket mörkar mängder av goda idéer. Istället är det hans Jungfruascendent som talar egennyttans språk - och hoppas svenskarna ska vara lika låga och köpa betet så han kan fortsätta på sin oinspirerade makttripp. 

Jungfruns egennytta ska jämföras med Fiskarnas oegennytta - det gäller att hitta en balans här! Reinfeldt är rädd för oegennytta. Han har handelsmannen Merkurius (härskare över hans ego/ascendent) placerad i Fiskarnas 12e hus: "att förlora" eller "att uppoffra". Ordet "beroende" blir något fult för honom, någon har skrämt honom till en löjeväckande världsbild av "de närande och de tärande". Han har misslyckats hitta balansen mellan Jungfruns och Fiskarnas djupa budskap.

Den här instinkten av bara riva ner kommer att kosta, och betalningen utkrävs, om inte förr så åtminstone på "andra sidan". Under tiden får människor, som modern till den sjuka dottern omvittna, betala för det kaos som "överrörlighet" skapar när alla pussel läggs med kostnadseffektivitet som enda norm.

Själar utan kunskap om att det finns något som kallas Sanning och som ligger en nivå ovanför den egna politiska ideologin tror naturligtvis inte på att medvetandet fortsätter efter döden, och tar därför inget långsiktigt ansvar för sina tankar och handlingar. Gissa om de kommer att bli förvånade!


Inga kommentarer: